Zo niet, Femke

Toen jij aantrad als burgemeester van Amsterdam waren we bij het NIW daar gematigd positief over. ‘Positief’ omdat je een empathische vakvrouw leek te zijn. En laten we eerlijk zijn: na Jozias van Aartsen kon het eigenlijk alleen maar beter. ‘Gematigd’ omdat wij weten dat jouw partij GroenLinks niet bepaald een vriend van de staat Israël is, zeker niet in onze hoofdstad.
Je empathische kant bleek in je omgang met de familie Colmans. Je ontfermde je als echte burgermoeder over het gezin nadat vader en zoon waren neergestoken door hun Egyptische buurman op de markt. Dat een eventueel antisemitisch motief wellicht onder het vloerkleed zou verdwijnen, namen we op de koop toe. Amsterdam is tenslotte Amsterdam, zie ook: HaCarmel. Je toespraak bij de herdenking in de Hollandsche Schouwburg was wat vlak, maar je was er tenminste. Niet iedereen is een groot spreker.

Maar ons gematigde enthousiasme is inmiddels omgeslagen in afgrijzen vanwege de Damsage.
Onder jouw gezag mogen daar elke twee weken de meest verschrikkelijke Jodenhaters hun gif spuien, er wordt hen geen strobreed in de weg gelegd. Dat gebeurt wél met de demonstranten tegen antisemitisme die zich verzetten tegen dit beschamende tweewekelijkse spektakel. Je kunt van alles van Michael Jacobs vinden, maar de manier waarop hij afgelopen zondag letterlijk in de boeien werd geslagen, was buiten alle proporties.

Zijn misdaad? Hij had ‘uitdagend gestaan’ bij de anti-Israëldemonstranten op de Dam. Hoe doe je
dat precies, Femke, uitdagend staan? Ik heb het voor de spiegel geoefend, maar het is mij niet gelukt.
Toch vonden politie, de Officier van Justitie en uiteindelijk ook jij, verantwoordelijk voor de openbare orde in Amsterdam, dit een reden Jacobs aan te houden en af te voeren. Dat in een stad waar allerlei strafbaar gedrag wordt getolereerd door het bestuur.

Wat blijkt nu uit de video die Jacobs zelf met zijn bodycam heeft opgenomen? Het waren juist de
anti-Joodse demonstranten die hém intimideerden, zowel verbaal als fysiek. En niet voor het eerst. Maar daar lijken de dienders Oost-Indisch doof voor. Wil je echt, beste Femke, dat onder jouw verantwoordelijkheid Joden worden weggevoerd en vastgezet omdat zij vreedzaam tegen antisemitisme opkomen? Kortom, mijn houding tegenover jouw burgemeesterschap is omgeslagen naar negatief. Gematigd negatief, maar toch. ■

77 Reacties

 1. Hey Esther. Waarom zijn we nooit veroordeeld voor jodenhaat en vervolgd het OM ons geeneens daarvoor? Misschien omdat we ons daar niet schuldig aan maken?

  En verder vergeet je te melden dat Jacobs diverse keren veroordeeld is agressie naar ons en vernieling van onze spullen.

  • Blijkbaar bent u ook een antisemiet die het anti jood zijn uit in in het eufemisme anti zionisme.

  • Nee, omdat men in Nederland wegkijkt. En zoals in een rechtstaat betamelijk is zou elke keer opnieuw naar een situatie gekeken moeten worden. En dat gebeurt in dit geval niet.

  • Zij die haat prediken en ongerechtigdheid brengen, zullen ten onder gaan ten tijde van het licht van het eind aan de tunnel…

  • Er was Jacobs 10 minuten de tijd gegeven om de Dam te verlaten. Toen hij op het punt stond te vertrekken werd h i j aangehouden. Volkomen willekeur en machtsmisbruik. En wat het antisemitisme op de dam betreft begrijp dhr Frank v.d. linde da a r helemaal niets van. Geen empathisch vermogen na asr Joden toe alleen naar die z.g. zielige palestijnse arabieren die het nergens in het M.O. zo goed hebben als in Israel.

  • Jacobs wordt uitgedaagd, beledigd en getreiterd. Ook door u. Daar zijn bewijzen van. Zo simpel is de waarheid.

  • Ik heb gezien, dat u, getooid met een gele pet, Jacobs treitert en uitdaagt. Het is geen Jodenhaat. Wat dan wel, van der Linde ?

  • Beste Frank van der Linde: er zijn voldoende videoclips te vinden waaruit onomstotelijk kan vastgesteld worden dat er wel degelijk sprake is van ordinaire en obsessieve jodenhaat, een term die in dit geval beter de lading dekt. Dat de burgemeester van Amsterdam en het OM deze regelrechte inbreuken op artikel 1 van de Nederlandse grondwet blijkbaar met het grootste gemak door de vingers zien en niet vervolgen is schandelijk. Maar niet helemaal verwonderlijk, als je weet dat ik zelfs als Belg op de hoogte van een disfuntioneel openbaar ministerie (eufemisme) en van burgemeester Halsema onthou je best dat ze nooit uitgeblonken heeft in moed tegenover het gepeupel, integendeel.

  • van der Linde… Je weet blijkbaar niet beter. Waarschijnlijk ben je ook al geindoctrineerd door de BDS leugens van DAM-straatzwerver en ras antisemiet Simon Vrouwe.

  • Meneer van der Linde,

   Zou u zo sportief willen zijn uw eigen hart te onderzoeken ?
   Verhulde jodenhaat en ontkenning van het bestaansrecht van de staat Israel komt echt aan het licht.
   Alleen u treft het met de proBDSburgemeester die niet tegen u durft op te trede.

   Als de aardse autoriteiten te laf en lui zijn Nederlandse wetten uit te voeren bestaan er ook nog hemelse wetten:
   “ Raak Mijn gezalfde kinderen niet aan “ zegt de Eeuwige God van Abraham, Izaak en Jacob.
   Het is niet vrijblijvend meneer van der Linde om Michael Jacobs en zijn broer en het joodse volk te tergen.
   Wat u zaait zult u ook oogsten, zegt de Heilige Schrift.
   Beter is om ten halve te dwalen dan om in de afgrond terecht te komen.
   Zegt u later niet dat het niet heeft gewust.
   Shalom wens ik u en uw groep van harte toe,
   dat is echt binnen handbereik als u zich keert naar de Heer Jezus Messias, die kwam om ook u met God te verzoenen. Opdat u ook in staat wordt gesteld om u met uw medemens te verzoenen.
   En een gezegend leven te leiden.

  • Het antwoord is volgens mij breed uitgemeten in Esthers verhaal.. de trias politca is meer en meer antisemitisch..

  • Waarom worden figuren die voor de camera roepen dat Joden vermoord moeten worden, niet vervolgd, Frank ? Waarom worden andere islamitische haatzaaiers niet vervolgd, Frank ? Omdat dit Nederland is ? Antisemieten hebben het zionisme gemaakt Frank, en daar gaan ze nog steeds mee door. Gelukkig is de oprichting van Israël alleen ten koste gegaan van goede vrienden van de nazi’s, vrienden die Himmler gevraagd hadden om een vernietigingskamp naar het voorbeeld van Auschwitz, om er alle Joden van het Midden Oosten in om te brengen en die nog steeds een groot portret van de massamoordenaar (meer dan 700.000) Amin al-Husseini boven hun conferenties hangen. Ga rustig door met het versterken van het Zionisme Frank, dat doen jullie met meer succes dan de Sochnoet en de Palestijnen, ach, die kunnen jullie in werkelijkheid toch geen ene moer schelen, anders hadden we jullie wel horen protesteren tegen de systematische martelingen door zowel Hamas als door de Palestijnse Autoriteit.

 2. Tot mijn verduistering word Jacobs door Halsema als een crimineel beschouwd. Ik vraag mij af of Joden met kippa op nog over de straat kunnen gaan. Straks is het mogelijk dat antisemieten bij politie klagen dat de kippa aanstoot gevend is. Op deze manier is Hitler ook begonnen hij zette kleine groepen straat vechters in die Joden intmideerden. Dit zijn dezelfde soort mensen intimiderend en gewelddadig. In Israël lees ik dat Israëlische toeristen die het monument willen bekijken worden lastig gevallen
  Voor kindermoordenaars uitgemaakt maar De anti israel burgemeester doet er niets aan. Waar gaat dit naar toe hoe lang zijn joden nog veilig met een antisemitische overheid als Halsema.

 3. mevr.halsema heeft het gepresteerd om de meest gehate burgemeester van amsterdam te zijn. En dat in een stad waar de joden hun nederlandse wortels hebben. Amsterdam is verworden tot een antisemitisch bolwerk, waar joden niet meer veilig zijn.

 4. Voor handhaven van het boerka-verbod is volgens Femke in Amsterdam geen politie-capaciteit beschikbaar. Mijn broer Michael, die louter op vreedzame wijze tracht het haat-zaaien op de Dam, Spui, Koningsplein en Leidseplein te stoppen, wordt bij het minste geringste vermoeden van overlast door de politie aangehouden. De oorlogszuchtige Palli-activisten hoeven slechts met hun vingers te knippen, zelfs als hij als gewoon burger in hun buurt gespot wordt. Het aldaar, als Gaza-propaganda tegen Israël, uitvergroot vertonen van genocide-foto’s uit Syrië, aardbevings-ruïnes uit Haïti en gewonden uit Jemen; het roepen van ‘down-down Israël’, ‘kankerZionisten’ en ‘Joden aan het gas’ moet gewoon en ongestoord kunnen doorgaan! Het Amsterdams Joods Akkoord, getekend door 10 van de 12 gemeentefracties (behalve BIJ1 en DENK) op 6 maart 2018, blijft tot nog toe gebakken lucht!

  • Geert Wilders werd voor een veel minder ernstig Marokkanen uitspraak veroordeelt voor haar zaaien. Maar dat is een Nederlander die worden net zo als de blokkeer Friezen aangepakt waar gaat dit land naar toe

  • Een goed artikel. Alleen jammer dat de “omslag” zo lang heeft moeten duren.Daartoe was al eerder aanleiding toe Voor zover ik weet is nog nooit een een verslag geweest over wat nu eigenlijk verspreid werd op de Dam en hoe dat in zijn werk ging en gaat Een lid van de gemeenteraad Amsterdam is eens op eigen initiatief gaan kijken en was daar zeer van geschrokken Op zijn voorstel aan B en W om hetzelfde te doen werd niet ingegaan Ook niet op de vele spreekbeurten van Michael Jacobs,die daar daar op wees Dan heb ik het nog niet eens over het beledigend de rug toe keren naar Rabijn Jacobs tijdens een toespraak n.a.v de aanslag in Crist Church Daar waar de burgemeester had gesproken en naar in aanneem ( nog ) aanwezig was.Voor zover mij bekend was er geen directe of latere reactie van haar kant Maar goed beter laat dan nooit zullen we maar zeggen Ik ben ie ieder geval blij met het artikel

 5. Ik heb nog nooit empathie voor haar kunnen opbrengen. Ze is heleaal geen lieve burgermeester voor de Joodse gemeente in Amsterdam. Ik ben heel boos op haar.

 6. De driehoek Burgemeester, OvJ en OM hebben zich om de een of andere reden in hun hoofd gehaald dat de BDS en Pro-Palestina beweging beschermd moet worden tegen Michael Jacobs. Niet de Fatah vlag, de leugens met foto’s uit Syrië gepresenteerd als Gaza, niet de aanwezigheid van AminAbu Rashed ( fonsenwever voor terreurorganisatie Hamas) niet het verbale en soms ook fysieke geweld tegen Israëlische toeristen, niet Jazie Velthuijzen lachend om een aanval op Sasha Jacobs is een probleem. Nee niets van dat alles alleen de leugens aansprekende Michael Jacobs. Burgemeester schaam u want dit is een GOTSPE!

 7. Prachtig Esther alhoewel vind ik je commentaar nog gematigd. Maar we moeten maar niet te haatdragend reageren. Ik hoop dat we met elkaar het het kaf van het koren kunnen scheiden.

 8. Helemaal eens Esther. Ik sta zelf ook nog niet op de Dam, maar we
  zouden wel met velen er heen moeten gaan. Michael Jacobs en Israel
  verdienen onze steun.

 9. Dank jullie wel voor het integere, maar verdrietige verhaal. Ik hoop dat er eindelijk een lichtje opgaat bij mevrouw Femke. Ik heb het gedeeld.

 10. Goed geschreven, en nu maar Hopen dat ze eindelijk iets zal ondernemen.
  Dit mag zo niet doorgaan.

 11. Een heel goed verwoord artikel over de Dam. Erger mij al heel lang aan het slappe gedrag van mevr. Femke Halsema
  Dit moet gewoon stoppen. Heel eenvoudig: de Dam niet meer gebruiken voor demonstratie, probleem opgelost!

  • Nee hoor, want dan gaan ze gewoon elders demonstreren die antisemieten. Hebben ze al eerder gedaan. Het moet gewoon stoppen. En ze moeten niet de Jood oppakken, maar hun, voor de haat en de agressie die zij tentoonstellen tov Israelische toeristen, Michael Jacobs en elke andere Jood.
   Mochten we het geluk hebben dat het Namenmonument ooit gaat komen, heb je de kans dat ze daar gaan demonstreren!
   GEWOON STOPPEN EN AANPAKKEN!

 12. Geweldig, Esther! Helaas is de partij van Femke Halsema inderdaad erg anti-Israël en ik vrees dan ook dat er geen verandering in dit beleid gaat komen.

 13. Een 90 jarige Joodse man roept al jaren
  Antisemitisme krijgt men met de moedermelk
  Binnen. Ik weet niet beter. Alleen al het woord
  Jullie is al genoeg voor mij. Ik verbaas mij nergens meer over en verbaas mij ook niet over
  Femke. Ook zij weet niet beter.

 14. Geachte Mevrouw Voet,
  Van tijd tot tijd lees ik enkele berichten zoals de Uwe uit het NIW.

  Met Geloofsgenoten praten wij vanuit hetgeen in de Bijbelboeken staat geschreven over de gebeurtenissen van de afgelopen tijd.
  Bedroevend en geraakt als wij daardoor zijn.

  Wij mochten in ons hart ontvangen de Liefde tot Uw volk door wat wij noemen HET WOORD. Uw noemt dit meen ik de TORAH. Het is genade om je daarbij te mogen
  bepalen en dit steeds weer te bestuderen.

  Wij bespraken op een Bijbelstudie-avond in de Kerk Jesaja 57,58 en 59.
  De Gerechtigheid van De Eeuwige. En dan De Waarheid, dat wil zeggen datgene wat waar is, waardig, waarachtig en deemoedig.
  Het is alles ver te zoeken in deze tijd.

  Deze tijd wordt wel genoemd De tijd van De Leugengeest.
  Ook in Uw verhaal over iemand die opgepakt wordt op een onheuse wijze getuigt daar weer van.

  Mevrouw Voet, ik wijs U zo graag op hetgeen Christenen voor Israel doen.
  (www.christenenvoorisrael.nl).
  Lezingen in het gehele land worden gehouden over Israel (en de Eindtijd waarin wij leven!!!!!).
  Ik zou zo graag iets willen schrijven dat troosten kan of bemoedigen maar ik weet dat elk Woord tekort schiet in hetgeen zich steeds weer voordoet.

  Ik liet U eerder weten dat Jan van Barneveld een Bijbelexegeet is die de TEKENEN VAN DEZE TIJD kan verstaan. (www.janvanbarneveld.nl).

  Misschien kan Uw TORAH en De BIJBEL U begrijpelijker maken wat er zoal gebeurt
  met en in deze wereld.

  Met hartelijke en meelevende groet,

  Wimanja Raadsheer

 15. Wat erg,dat altijd de Joden het gedaan hebben. Waarom al die haat. Ik heb diep respect voor de heer Jacobs ga door met het tegengeluid.

 16. Is inderdaad grof schandaal. Heb er enkele weken geleden zelf bij gestaan dat de man die daar met de Palestijnse vlag staat een stelletje joodse toeristen uitschold. En toen die afdrogen nog zei; kankerjoden!!!

  • Ik heb het ook met die meneer aan de stok gehad, hij reageert erg agressief als je een gedachtenwisseling wilt.

 17. Helemaal waar, goed stuk geschreven. Met tolerantie aan de bds beweging om een vergunning af te geven, geef je een signaal af dat je openlijk de waarheid kan verdraaien en iemand op kan laten pakken.

 18. Helaas is dit weer de spijker op z’n kop.
  Maar hoe stop je die antizionisten / antisemieten. Hoe kun je je nu in Amsterdam nog veilig voelen als de stedelijke overheid duidelijk partij kiest voor mensen die mensen alleen maar afkeuren vanwege hun “zijn”?
  Marginale partijen krijgen steeds meer macht door in elitaire coalities te stappen. Amsterdam lijkt wel een “vrijstaat”…

 19. Gematigd negatief? Wat the….. dit is schandalig zooo blij dat ik in israel woon Ik heb het echt helemaal gehad met nederland

 20. Schandalig wat hier gebeurd de palestijnen mogen 2xweeks iedere jood beledigen(vrijheid van meningsuiting)maar als jood word je afgevoerd als je voor je land opkomt en mag je 2uur op het politiebureau gaan zitten hoewel hij naar huis wilde gaan!

 21. Beste esther..

  Ik vind je een geweldige vrouw en gewoon n goede journalist.

  Maar (en zoals ik de rabbijn ook al zei is dat n vies woord, want je weet dat er dan wat komt)

  De dam….is zoveel meer als “de dam”

  De dam is de plek waar we doden herdenken omgekomen toen de duitsers weigerden te capituleren.

  De dam is de plek waar nederlanders de holocaust slachtoffers kunnen herdenken.

  De dam is de plek waar we 250.000 omgekomen nederlanders herdenken.

  De dam is de plek waar we alle tijdens vredes missies omgekomen militairen herdenken

  Maar, de dam, uitgerekend de dam is ook de plek, waar we ieder jaar ons eigen zwaar belaste verleden herdenken.

  En iedere tweede week, word op dat monument nu openlijk racisme, antisemitisme bedreven. Er word opgeroepen tot genocide op nederlandse joden, de joden wereldwijd en de vernietiging van israel word geeist.
  En tenslotte, word nu op deze plek, hitler wederom openlijk vereerd.

  En femke, femke werkt daar willens en wetens aan mee, omdat ze de bds motie aangenomen door hasr partij bestuur echt wil uitvoeren.

  Meermaals heb ik jullie hiervoor gewaarschuwd. Heb jullie gezegd dat thans er weer met gespleten tong word gepraat.

  Deze beweging ligt ten grondslag aan de enorme explosie van antisemitisch geweld.

  En het is niet alleen groenlinks. Getuige het stemmen van nederland in de vn en de unhcr.

  De vvd, het cda, de pvda, de sp ze werken er allemaal hartstochtelijk aan mee. Ik heb jullie gewaarschuwd, dat zodra er weer een democraat in het witte huis zit. Israel vernietigd gaat worden.

  Israel, en de joodse gemeenschap hebben ook veel vrienden die u weigert te mobiliseren. Want ze deugen niet.

  Liever geven we de vvd, met name maatje te klein dilan een podium tijdens kippah actie waaruit ik mij tegen heb uitgesproken.

  En dat heb ik, omdat mensen dan kunnen claimen te deugen, waaronder de vvd, terwijl de echte oorzaak voor het huidige antisemitisme ander andere door bijna de gehele tweede kamer word aangemoedigd.

  Willens en wetens.

  Want globalisme esther kent geen persoonlijke indentiteit. Dus ook geen joodse, dus kan er ook geen joodse staat zijn.

  Je kunt niet met mensen praten, die zelfs hun eigen indentiteit niet erkennen,herkennen en accepteren.

  Laat staan, dat je ze duidelijk kunt maken dat er een joodse identiteit is.

  Er zijn twee keuzes.

  Starten te accepteren wat het is, wie je vrienden zijn. En terug te vechten tegen liberaal/links nederland. En westen

  Op te komen voor je joods zijn, je identiteit. Wie en wat je bent. En daar voor te vechten met alles wat in je zit. ALLES

  Of

  Je kunt de slogan “nie wieder” bij deze afdoen als n gewone oneliner en met zn allen weer lekker naar de slachtbank gaan.

  Ik snap zelfs dat mensen deze waarheden zo schokkend vinden, dat ze het ontkennen.

  Voor waar we nu zijn aanbeland, heb ik in hoofdlijnen 5 jaar geleden al gewaarschuwd dat t zou gaan gebeuren.

  Ik was een roepende in de woestijn. En ik ben het nog steeds. Terwijl de kanarie in de kolenmijn allang dood is.

  Ik hoop, dat na het vervolgen, en arresteren van de heer jacobs, ofwel een joodse man, op een nationaal holocaust monument, het hem de toegang weigeren tot, en wat daar wel is toegestaan, jullie eindelijk de schellen van de ogen vallen.

  Maar ik vrees met grote vreze…..
  Keur mijn visie af, verwerp hem, wees het er mee oneens.

  Maar denk er over na. Want anders komt straks weer het zinnetje “wir haben es nicht gewüst”

  Met vriendelijke groet
  Bas

  • U slaat de spijker op de kop, goed verwoord en hoewel triest, het is maar al te waar

 22. Al eerder schreef ik dat dit van de gekke is en dat de achtergrond van deze agenten eens heel goedgekeken zou moeten worden, de manier dat Jacobs behandeld is lijk verdomd veel op 40 45 de demonstranten hadden het goed naar hun zin en konden vrij met foto of film cameras aan de slag terwijl ze de heer Jacobs uitdaagte en wat deden de heren agente hier tegen helemaal niets het is tegenwoordig zo dat er vele mensen die in ons land wonen tegen de Joodse Gemeenschap is en demonstreren tegen Israël even vergeten hoeveel Joodse mensen Amsterdam telde voor 40 45 het is zo als een mooi lied bezong Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen Amsterdam huilt nog voelt het de pijn, die pijn blijft zolang oa mevrouw Halsema niets doet aan de wantoestanden in Amsterdam

  • Het bovenstaande is in gerechtigdheid geschreven ter getuigenis onder de Almachtige

 23. Halsema is een hele grote misser.Wij joodse gemeenschap staan ongekend onder druk en deze vrouw voert die in snel tempo op.Er staat ons nog zeer veel onheil te wachten.Haar linkerhand Rasputin Groot Wassink heeft zijn anti Semitische agenda reeds bekend gemaakt.Islamieten in de joodse wijk.

 24. Bij het zien van het volledige filmpje kwam bij mijn een woede en machteloosheid op dat opnieuw een Ndl bestuur openlijk antisemitisme mag bedrijven Een land waar de meeste Joden zijn vermoord tijdens WO2 Ik heb deze vervolging zelf ook ondergaan totaal geen vertrouwen meer schand!!!

 25. Sorry, maar zeker na 27 oktober 2010, de dag van Femke’s oproep aan de regering om:”…in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”, zou toch het laatste beetje naïviteit verdwenen moeten zijn. Esther schreef hier onlangs nog dat ze van Nederland houdt, maar heeft ze het wel echt over het Nederland van vandaag ? Het Nederland waarin je onder toezicht van de politie en voor de camera’s mag schreeuwen dat de Joden vermoord moeten worden ? Nederland van nu is geen nostalgisch gedicht van Marsman, maar een land in transitie naar een heel andere realiteit.

 26. Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig. Dit moet heel snel en heel rap van het wapen van Amsterdam geramd worden.

 27. Wat een scherpe pen heeft deze hedendaagse Esther opgeheven tegen de Hamans van deze tijd. En maar hopen dat deze profetes gehoord wordt al weten we dat er vaak doofheid is voor dit soort geluiden.

 28. We lezen hier “Wat blijkt nu uit de video die Jacobs zelf met zijn bodycam heeft opgenomen?”
  Vraag: als iemand zelf een video over zijn eigen gedrag publiceert, is het dan niet denkbaar dat hij alle dingen weglaat die tegen hem zouden kunnen werken?

  • Paul K., over “dingen weglaten” gesproken: Je hebt nóg steeds niet uitgelegd hoe dit nou zit met het collecteren voor zonnepanelen voor het Dar Es-Salam ziekenhuis in Khan Younis, die volgens de site van het ziekenhuis al ruwweg een half jaar vóór de collecte betaald én geïnstalleerd waren ? Waarom krijgen we geen duidelijkheid ? Is het niet denkbaar dat het geld, per ongeluk natuurlijk, is afgeleverd bij het belendende instituut “Markaz al-Waqf al-Islami” van Hamas ?

 29. Ja ik houd als oude man van Israel.Maar hier,zeker in Amsterdam,maar ook in Rotterdam is mijn gedachten >Wie Islam zaait,zal sharia oogsten.

 30. Laf dat je mijn commentaar niet plaatst het is dichter bij de waarheid.

  Oud IDF militeer M Jacobs in actie Dam 2-6-19
  https://youtu.be/mLmEnRSy0sE
  Hij is nog maar 16x gearresteerd en 7 dagen in de bak gezeten en mijn een schadevergoeding moeten betalen.
  Hij is in hoge beroep van wegen het slaan van een vrouw 60 uur taakstaaf. De joods gemeenschap is zelf schuldig aan zijn veroordelingen.
  Zij blijven Jacobse steunen.
  Koningsplein 24 mij 2019
  https://youtu.be/E67kDq1oZ_Q

  • Zo zo..de joodse gemeenschap..kijk daar gaan we weer! Dit soort opmerkingen laten zien hoe fout je bent. Het over een kam scheren, het wegzetten van een groep is net zo fout en gevaarlijk als het wegzetten van de moslim gemeenschap als terroristen.

  • Laf? U kunt er zelf ook wel wat van: herkent u bijvoorbeeld deze veroordeling:
   “De anti-Israëlische activist Simon Vrouwe is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een boete van 140 euro of twee dagen celstraf. Verder verklaarde de rechter zijn demonstratiemateriaal tot ‘verbeurd verklaard’, wat betekent dat zijn ‘installatie’ in beslag wordt genomen. Het gaat om de kar, zijn vlaggen, vaandels, foto’s en spandoeken tegen Israël. Met die spullen demonstreert Vrouwe al tijden wekelijks op de Dam en het Leidseplein in Amsterdam.” Blijkbaar had u ook hier weer echt geen gelijk…

  • ” De Joodse gemeenschap is zelf schuldig” met deze woorden verraadt u zich zelf. Het is de schuld van de Joden zelf..de klassieke antisemitische kletspraat. Maar als u net zo denkt als u schrijft … twijfel ik of u mij begrijpen kunt.

  • Zeg Vrouwe… Als je nou eens vroeger meer dan 3 jaar basisschool had doorlopen.. Ik lees minstens 5 taalfouten in wat je hebt neergekrabbeld. Je spreekt en schrijft al net zo “perfect” Hollands als dat clubje tuig nooit geintegreerd wat op de Dam altijd om jou heen staat te kwijlen!

  • Logisch dat je geen werk kan vinden Simon Vrouwe 24 mij, met een lange ij. En al die andere schrijffouten. Vandaar dat je altijd op de Dam staat en je gal spuien dagwerk voor je is geworden!!!Geen één baas neemt je aan. Dan maar Joden pesten.

  • Een man die de orde verstoort en ons fysiek aanvalt (hij is veroordeeld) wil jij onvoorwaardelijk steunen? Interessant…

 31. Mevrouw Voet u slaat de spijker op zijn kop met uw reactie op Femke Halalsema. Deze vrouw is geen burgemeester voor alle Amsterdammers. De politie heeft blijkbaar bitter weinig geleerd van hun bruine verleden waarin zij braaf Joden oppakten en uitleverde aan de moffen.

 32. Wat goed verwoord Wimanja! Ik maak me als 83 jarige ernstig zorgen over het al ver doorgeschoten antisemitisme in de wereld ! Ik steun Israël waar ik naar kan !

 33. Waar ik me over verbaas is alle verbazing hier. Het antisemitisme van voor de oorlog en na de oorlog is nooit weg gegaan. Er was een tijd dat ze ons Joden steunden uit schuld gevoelens maar dat was al snel weg. Ik ben geboren in 1954 en al op de lagere school heel snel geleerd over het heldhaftige Nederlandse volk die allemaal in het verzet hadden gezeten en onderduikers had.De realiteit was echter het grootste percentage van Joden weggevoerd uit heel Europa Met de gewillige hulp van al die goede Nederlanders die de moffen verwelkomde. Ben al 45 jaar weg en kan niet echt zeggen dat ik het gemist heb.

 34. Ik trek de conclusie dat het klassieke Joodjes pesten weer helemaal terug is. Is het ooit weggeweest ? En natuurlijk zijn de Joden zelf schuldig . En het is een grof schandaal dat dit wordt toegestaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.