Weldoener

Cartoon NIW16Hij laat, als het aankomt op charitatieve giften, voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, ver achter zich. Mark Zuckerberg gaf, volgens de Chronicle of Philanthrophy, in 2013 maar liefst 18 miljoen van zijn Facebook-aandelen – ter waarde van zo’n 970 miljoen dollar – aan verschillende goede doelen. De oprichter van het grootste social medium is daarmee de grootste dona-teur van het afgelopen jaar in de Verenigde Staten.

De gelukkigen die dit bedrag mogen delen zijn: de Sillicon Valley Community Foundation, een fonds voor de lokale gemeenschap; de Breakthrough Prize in Life Science, een jaarlijkse geldprijs voor researchers die belangrijke ontdekkingen doen op het gebied van life sciences; en Zuckerbergs eigen filantropische stichting. Oud-burgemeester Bloomberg belandde met zijn ‘schamele’ donatie van 350 miljoen dollar aan de Johns Hopkins University op de derde plek.

1 Reactie

  1. Een echte Nesjome, vinden jullie niet? Wat moet je met zoveel geld? Juist! Goede doelen helpen. En als Jood, goede Zionistische doelen in Israel. Bijvoorbeeld het terugclaimen van Joods bezit in Jeruzalem en Hebron. Kiruv organisaties en Yad L’Achim. Joodse zielen je Joodse zus redden. Bestaat er iets mooiers?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.