Maurice Swirc vertrekt als hoofdredacteur NIW 

20120307 SwircHet Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW) en zijn hoofdredacteur Maurice Swirc zullen per 1 juli a.s. afscheid van elkaar nemen. Partijen hebben in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan als gevolg van een fundamenteel verschil van inzicht over de journalistieke koers van het NIW. Maurice Swirc is sinds 1 december 2011 hoofdredacteur van het NIW.

Maurice Swirc: „Het was een voorrecht om als hoofdredacteur, samen met een bezield redactioneel team, voor onze lezers wekelijks een betekenisvol, journalistiek blad te maken. Ik wens alle betrokken NIW-medewerkers het allerbeste toe bij het verder bouwen aan het oudste opinieweekblad van Nederland.”

NIW-bestuursvoorzitter Joelek Goldfinger: „Het bestuur betreurt dat een verschil van inzicht heeft geleid tot het afscheid van een gewaardeerde hoofdredacteur. Wij zijn Maurice erkentelijk voor de energie die hij de afgelopen jaren heeft gestoken in het NIW en wensen hem veel succes toe voor de toekomst.”

Het bestuur zal binnenkort verdere mededelingen doen over de invulling van de hoofdredactie.

4 Reacties

  1. In korte tijd zijn er twee top mensen vetrokken. moet ik mij zorgen maken over het voortbestaan van ‘mijn’ blad ?

  2. Helaas lees ik ook in het jongste nummer van het NIW niet wat de aard is van het meningsverschil tussen de vertrekkende hoofdredacteur en het bestuur. Ik vind dat ik dat als abonnee van het NIW mag weten.

  3. “Helaas lees ik ook in het jongste nummer van het NIW niet wat de aard is van het meningsverschil tussen de vertrekkende hoofdredacteur en het bestuur. Ik vind dat ik dat als abonnee van het NIW mag weten”.

    En ik als lezer ….
    Ania Bien

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.