Van der Laan naar Israël 

Eberhard-van-der-LaanDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaat binnenkort op reis naar Israël, aldus melden goed geïnformeerde bronnen het NIW.

De gemeente Amsterdam geeft aan dat het inderdaad ‘een voornemen’ is, zonder details over de reis te melden. In 2012 vertelde Van der Laan in een interview in het NIW nooit eerder in Israël te zijn geweest: „Dit zeg ik natuurlijk met enige tegenzin, maar dat moet ik natuurlijk een keer doen. Ik heb best veel gereisd, ook als burgemeester. Het is raar, maar kennelijk heb ik voor het Midden-Oosten een blinde vlek. Ik ga absoluut een keer naar Israël.” Nu lijkt het dan zover. Over het programma is nog niets bekend. Tijdens het interview in 2012 gaf de burgemeester, zoon van verzetsstrijders, ook aan door zijn achtergrond extra gespitst te zijn op Joodse belangen en het bestrijden van antisemitisme. Hij zoekt regelmatig toenadering tot de Joodse gemeenschap, bijvoorbeeld in januari, na de aanslagen in Parijs, tijdens een drukbezochte avond in Beth Shalom voor de gehele Joodse gemeenschap. Verder toont hij zich in het Nederlandse politieke landschap als een van de belangrijkste pleitbezorgers van geld voor beveiliging van Joodse instellingen.

 

 

3 Reacties

  1. Ik kan het de burgemeester echt aanraden, een fantastisch mooi land met vriendelijke mensen en mooie bezienswaardigheden.

  2. Goed idee om er heen te gaan. Laat hij de west-bank vooral niet vergeten. Het hoort erbij!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.