Uw mening over islamitische vluchtelingen

Hulp bij onderzoek

Lisa Frenkel studeert Nieuws en Media aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor haar scriptie onderzoekt zij wat Joodse volwassenen, woonachtig in Groot Amsterdam, vinden van de komst van Islamitische vluchtelingen.

Aanleiding voor haar onderzoek was het persbericht van het CJO in oktober 2015 met als onderwerp zorgen over de veiligheid binnen de Joodse gemeenschap over de noodopvang voor 400 Syrische en Irakese vluchtelingen in Amstelveen. Hiervoor heeft zij een enquête ontwikkeld. U kunt haar helpen door de enquête online in te vullen. Dit gebeurt volledig anoniem. De enquête bestaat uit 17 vragen en neemt ongeveer twee minuten in beslag.

De enquête treft u hier aan.

3 Comments

  1. Nu begrijp ik heel goed dat er zorgen bestaan onder Nederlanders en Joden over islamitische vluchtelingen. Maar waar het al van af het begin al mis gaat is dat men elkaar niet kent. Ten tweede mag men natuurlijk nooit alle mensen van een zekere afkomst over één kam scheren. Als rondleider in de Synagoge Groningen hoor ik dat al vaak genoeg: Jullie Joden dit en Jullie Joden dat. Ik kende tot voor kort ook geen moslims, laat staan Syriërs. Toen ik ze eenmaal leerde kennen bleek dat zij net zo divers van afkomst zijn als Nedelanders, sommige waren christen, andere moslim weer anderen Koerd. Maar allen jong, vluchteling en op zoek naar een vaderland. De sleutel tot wederzijds begrip bleek samenwerken. Samen koken, samen een video clip maken ! (release in september)

  2. Wij zijn Nederland 9 jaar geleden ontvlucht. Het dagelijkse Anti-Semitisme is hier op Vancouver Island beduidend minder. Jammer dat we niet mee kunnen doen aan deze enquete. Mazel-Tov met het onderzoek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*