UNESCO ontkent Joodse band Tempelberg

Jeruzalem met Tempelberg en Klaagmuur. Foto: Wikipedia
Jeruzalem met Tempelberg en Klaagmuur. Foto: Wikipedia
Jeruzalem met Tempelberg en Klaagmuur. Foto: Wikipedia

In  een zojuist door de Verenigde Naties (Unesco) in Parijs aangenomen resolutie wordt de heiligheid van de Tempelberg en Klaagmuur voor het Joodse volk ontkend.

De resolutie noemt deze plaatsen alleen bij hun islamitische namen en als heilige plaatsen voor moslims. De Palestijnse Vertegenwoordiging en diverse Arabische landen dienden de resolutie, die Israëls optreden in Jeruzalem bekritiseert, in. 24 Staten stemden voor, 26 onthielden zich van stemming en slechts 6 (het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Duitsland, Estland, Litouwen en Nederland) stemden tegen.

Hier de landen die voor stemden: Algerije, Bangladesh, Brazilië, Chad, China, de Dominicaanse Republiek, Egypte, Iran, Libanon, Maleisië, Mauritius, Mexico, Marokko, Mozambique, Nicaragua, Nigerië, Oman, Pakistan, Qatar, Rusland, Senegal, Zuid-Afrika, Soedan en Vietnam.

De landen die zich onthielden van stem: Albanië, Argentinië, Kameroen, Ivoorkust, El Salvador, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Guinee, Haïti, India, Italië, Japan, Kenia, Nepal, Paraguay, Korea, Saint Kits en Nevis, Slovenië, Spanje, Sri Lanka, Zweden, Togo, Trinidad en Tobago, Oeganda, Oekraïne.

Het Klaagmuur- en Tempelbergcomplex is de heiligste plek voor het Jodendom. De Eerste en Tweede Tempel stonden daar. Voor moslims is deze plek na Mekka en Medina de heiligste.

Israëlische politici onder aanvoering van president Rivlin veroordeelden de resolutie. “Geen forum of organisatie kan de band tussen het Joodse volk, het Land Israël en Jeruzalem ontkennen,” aldus Rivlin.

De volledige tekst (in het Engels) van de resolutie staat hier.

En hier een petitie aan de VN om deze resolutie ongedaan te maken.

12 Reacties

 1. After 3000 years of being the capital of the jewish people we don’t have to be bothered by absurd people who try to find out its own absurd history.
  After this joke they will also need to rewrite the Koran, because in the meantime Jerusalem isn’t mentioned in it even one time.
  אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני
  ותדבק לשוני לחיכי אם לא אזכרכי
  אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי
  Shabat shalom

 2. Dus Het bestaan van het Joodse volk wordt ontkend en de God van Israel en daardoor het Christelijke geloof wordt hier gewoon belachelijk gemaakt.. Geschiedkundig bewijs ten over, de Tempel die door Herodes is gerestaureerd voor de Joden …toen er nog niet eens een Islam bestond..dit is bewust geschiedenis vervalsing..

 3. De UNESCO is een instrument van de opkomende nieuwe wereldorde (NWO) die een groene op de klimaatleugen gebaseerde werelddictatuur wil opzetten met een wereldreligie namelijk de “moeder aardereligie” een soort neopaganistisch satanisme (de aloude vrijmetselaarreligie is dat). In deze religie is er geen plaats voor Jodendom. De tempelberg is een soort krachtplek dat is een kruispunt van leylijnen. Deze krachtplekken zijn plekken met een hoge energie. Ook bijvoorbeeld het Vaticaan en de moskee van Mekka staan op zulke krachtplekken. Helaas werden de krachtplekken door natuurreligies nogal eens gebruikt voor (mensen)offers om demonische entiteiten tevreden te stellen. Deze entiteiten worden door geheime genootschappen vereerd. Nu wil men openlijker gaan worden door deze als nieuwe wereldreligie te gaan promoten. Sommige sluwe poppenspelers gebruiken de Joden als zondebok om af te leiden en te zeggen dat die nieuwe wereldorde een Joods/zionistisch complot is. Weer hetzelfde liedje als mensen door krijgen dat men een groene CO2/ecofascistsiche staat wil gaan opzetten snel en sluw wijzen naar de Joden om zelf uit de wind te blijven.

 4. “..de heiligheid van de Tempelberg en Klaagmuur voor het Joodse volk..”
  wordt niet ontkend, voor zover ik begrijp.
  Het geheel wordt in een historisch perspectief gezien, dat niet geheel aansluit bij de blinde vlek die veel Joden (shalom) klaarblijkelijk hebben ontwikkeld door de eeuwen heen.

 5. De zoveelste gotspe maar wennen doe je er niet aan.

  Doet mij enigszins denken aan het Israëlische militaire ingrijpen na de zoveelste raket aanvallen vanuit de Gaza op Israël. Overal ter wereld werd geprotesteerd tegen het Israëlische optreden. Wie protesteren er nu tegen de Syrische en Russische bombardementen op civiele doelen zoals ziekenhuizen e.d. ?

  Maar wij hebben DE Klaagmuur en zij niet.

 6. This is a shame. They have to embrace Jewish history,Jewish life and religion now and in the future.

 7. Unesco : Shame on you!!!
  De 1ste en 2 de tempel hebben toch op het Klaagmuur en Tempelcomplex gestaan. Waar haalt de Unesco de brutaliteit vandaan om de heiligheid van de Tempelberg en de Klaagmuur te ontkennen. Voor het Joodse volk is dit zo belangrijk. Nu staan de Joodse mensen weer in de kou. Ook is er veel anti -semietisme in Nederland.
  Zo triest! Ik eindig met Shalom voor Israël en bedankt Esther Voet voor jouw verhaal. Lieve groet,
  Fenny Vermin

 8. De Tempelberg is een zogenoemde krachtplek (een leycentrum). Synagogen, kerken tempels en moskeeen worden vaak op krachtplekken gebouwd. Ook belangijke machtscentra worden op leycentra gebouwd. Op leycentra is de sluier tussen de dimensies dun. De Tempelberg heeft een enorme betekenis voor het jodendom omdat dat de eerste monotheistische religie is die zich daar vestigde met de eerste en later de tweede tempel. Om leycentra wordt nogal eens tussen de religies gestreden omdat leycentra belangrijk zijn voor religies en ook voor mensen zelf. Het is idioot van Unesco om de geschiedenis van het jodendom met betrekking tot de tempelberg te negeren. Pas veel later kwamen de moslims en plaatsten de 2 moskeeen op de Tempelberg om van de lichtere energie van deze krachtplek (leycentrum) te profiteren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.