Terrorist

Dankzij uitstekend journalistiek werk van Bart Schut en Micky Cornelissen was het NIW afgelopen dinsdagavond als eerste pers op de verbazingwekkende locatie waar terroriste Rasmea Odeh sprak. In een zaal, De Verrekijker, op de VU-campus. U leest het allemaal vanaf pagina 10. Wessel Agterhof, de woordvoerder van de universiteit, was vooral woedend omdat de organisatie uit de pers moest vernemen wat er op het eigen terrein gaande was.

Het is niet de eerste keer dat de VU in verlegenheid wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan die islamitische studentenvereniging die haatimam Haitham Al-Haddad (apologeten spreken liever van ‘omstreden’) op de VU wilde laten spreken, wat op het laatste moment werd verhinderd. Je kunt je afvragen waarom mensen als Rasmea Odeh en Al-Haddad zo ruim baan krijgen bij een wetenschappelijk instituut. Verschillende meningen laten horen, dat hoort bij een universiteit. Maar die kunnen er ook zijn zonder dit soort volk, aan wie onverdiend een podium wordt geboden. Dat niet alleen, ze vergaren er autoriteit mee. Feit is: mevrouw Odeh is een terroriste die bewust en met voorbedachten rade twee onschuldige studenten van 21 en 22 heeft vermoord. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Internationale organisaties monitorden haar zaak en waren ervan overtuigd dat ze een fair proces had gekregen.

En dan zijn er toch nog figuren die heilig geloven in haar onschuld. Door het Algemeen Dagblad wordt ze een ‘omstreden Palestijnse spreekster’ genoemd. Een wat? AT5 sprak van een ‘ex-terroriste’. Van waar komen deze milde, verzachtende omschrijvingen? Waarom is het zo moeilijk te vertellen wat ze werkelijk is? Is het omdat Palestijnen nu eenmaal piëteit verdienen? Is het omdat ze misschien niet helemaal volwassen zijn en de meest verschrikkelijke acties mogen uitvoeren maar we deze ‘wreed onderdrukten’ als stoute kindjes liever niet ter verantwoording roepen? Het is een voortvloeisel van het idiote zwart-witdenken dat ten opzichte van het Israëlisch-Palestijnse conflict heerst. Het meest gecompliceerde conflict in de geschiedenis wordt immers – juist omdat het zo ingewikkeld is -voor het gemak gesimplificeerd en ingedeeld in goeden en kwaden en u mag raden wie de witten en de zwarten in dit geval zijn. Daarom wordt deze ordinaire terrorist een ‘omstreden Palestijnse spreekster’. Het is een politiek incorrecte correctheid waar je misselijk van wordt. Dus nog één keer: Odeh is de moordenaar van twee jonge studenten. Ze heeft nooit afstand genomen van haar wandaden of spijt betuigd. Een terrorist dus. Geen ex-, maar een echte. En daarmee basta.

11 Reacties

 1. Hoe noem je iemand die 48 jaar geleden een terroristische aanslag heeft gepleegd en daarna niet meer? Terrorist of ex-terrorist? Wanneer mag je iemand terecht ex-terrorist noemen? Je stuk was sterker geweest, wanneer je er op de een of andere manier in verwerkt had dat die bomaanslag zo lang geleden is. Nu lijkt het erop dat je dit gegeven wilt verdoezelen. Voor de duidelijkheid: Ik verafschuw iemand die onschuldige mensen doodt en bewonder jullie speurwerk in deze.

  • Bloed aan de handen, ook al is dat nog zo lang geleden, dat spoel je er niet van af zonder ten minste voldoende boetedoening, aantoonbare inkeer, oprecht berouw en een herstelde levenshouding. Al deze zaken mist juf Odeh, waarmee zij zich dus nog steeds wenst op te stellen als dezelfde terroriste van destijds. Die Israël van identieke misdaden beschuldigt als zijzelf pleegde en nog steeds verdedigt. Hoezo ‘ex-terroriste’? Zij is morgen weer in staat om toe te slaan, als ze daartoe gevraagd zou worden.

 2. Helemaal met je eens. Wat mij nog meer verbaast, is de houding van de Nederlandse overheid en veiligheidsdienst die samen niet in staat blijken deze moordenares buiten onze landsgrenzen te houden.

 3. Veel respect en waardering voor hoe Esther Voet keer op keer haar nek uitsteekt met het vertellen van de politiek incorrecte waarheid. Dossierkennis, moed en vastberadenheid kenmerken haar. Houd vol, Esther, mijn steun heb je!

 4. Bestaat er ook zoiets als een ex-moordenaar, Frans Schütt ?
  De waarheid is hard en voor velen onwelgevallig. Koeien worden vermoord en niet geruimd. Joden werden vermoord en niet ‘zij zijn niet meer teruggekeerd’.
  De eufemismen zijn niet van de lucht. Zeker als het iets zeer serieus betreft, waar het hier om gaat.

 5. “[Rasmea Odeh] heeft nooit afstand genomen van haar wandaden of spijt betuigd.” Sterker nog, zij verzweeg haar hele veroordeling en de tien jaar gevangenis die zij uitzat van de levenslange straf die haar was opgelegd toen zij naar Amerika emigreerde. Toen zij daarop werd betrapt verkoos zij tijdens het daarop volgende proces ervoor, in plaats van haar bewezen misdaad (in haar slaapkamer had de Israëlische politie destijds notabene materiaal voor het maken van bommen gevonden) alsnóg toe te geven, op basis van immigratiefraude uitgewezen te worden. Het is dus een héél slechte mevrouw. Zie ook https://youtu.be/cwmfGnyV7sc (h/t Kees Broer)

 6. Mee eens. Een ex-terrorist is net zo onzinnig als een ex-verkrachter of een ex-oorlogsmisdadiger. Het riekt naar vergoelijking van terroristische misdaden.

 7. Inderdaad Esther: ex-terroriste, er bestaan toch ook geen ex-moordenaars? Dat is wat zij is, niet meer en niet minder. Maar in NL wordt alles met de mantel der schijnheilige liefde afgedekt. Want ach, die arme Palestijnen tegenover dat boze, stoute Israel. Wie neemt wie nu in de maling? Dank je wel Esther voor jouw artikel en dank je wel Bart, jullie beiden voor de waarheid.

 8. Geachte Medewerkers van NIW,

  Mag ik U mededelen dat er tot mijn grote vreugde mensen zijn die meeleven met U en de onrechtvaardige ongegronde manier waarop herhaaldelijk U wordt bejegend.

  Indien U een keer tijd wilt nemen om te bekijken: http://www.janvanbarneveld.nl, dan kunt U lezen dat De Tekenen van deze Tijd kunnen worden verstaan en gelukkig, zeker de laatste jaren, kenbaar worden gemaakt.

  Er is medeleven met U en de onbegrijpelijke onrechtvaardige en telkens weerkerende negatieve bejegening zijn zeer triest……..
  Als cursist van de Evangelische Bijbelscholen en als “”Amsterdamse”” kom ik al jaren bij de V.U. in Buitenveldert om een dag per maand de Bijbelcursus in een gehuurde collegezaal bij te wonen.
  Indien ik de laatste jaren daar kom vraag ik mij wel eens af of ik in Nederland ben of dat de multiculturele samenleving dermate overheerst dat de
  Nederlandse identiteit opgaat in andere culturen……

  Met belangstelling woon ik lezingen bij van Gezanten die werken voor en met Christenen voor Israel of voor (www.)het Zoeklicht. Deze lezingen worden gehouden om kenbaar te maken dat Uw Volk en Uw land behoren bij De Eeuwige.
  Mag ik U daarom aanraden om De BIJBEL te lezen omdat daarin de Geschiedenis van Uw volk te lezen is.

  Met hartelijke groeten,

  Wimanja Raadsheer

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.