Tel Aviv-dag

Tel avivBoosheid bij tegenstanders van Israël in Parijs, en niet eens omdat men er net zoals in Amsterdam een officiële stedenband met Tel Aviv aan zou willen gaan.

Ditmaal is het plan voor een Tel Aviv-dag op een stadsstrand aan de oevers van de Seine genoeg om lange linkse tenen te beroeren. Op 13 augustus zou het strand moeten worden omgedoopt in Tel Aviv aan de Seine, zoals het strand deze zomer elke dag een andere stad als thema heeft. Gemeenteraadslid Danielle Simonet (Parti de Gauche) uitte haar mening op de Franse radio: „Parijs helpt Israël aan een staaltje goede pr. Ik denk dat dit een heel verkeerde boodschap uitzendt.” De pro-Palestijnse groep CAPJPO zei: „Het is ongehoord dat zo’n immoreel evenement in de openbare ruimte plaatsvindt. Het gaat niet om religie maar om mensenrechten, menselijke waardigheid en internationaal recht.” Een petitie die opriep het evenement van de agenda te schrappen werd 16.000 keer ondertekend. Maar het gemeentebestuur boog niet. Een woordvoerder van de burgemees- ter: „Critici van Israël moeten onderscheid maken tussen de wrede politiek van de Israëlische regering en Tel Aviv, een progressieve stad. Dit evenement annuleren zou toegeven zijn aan radicalen. Wij willen bevolkingen en steden die streven naar vrede niet straffen.”

4 Reacties

  1. Links is de grootste vijand van Israël en Joden geworden. Tezamen met miljoenen moslims maken zij het leven steeds minder aangenaam voor de Joden in Europa. Links, de geur van muffe spijkerbroeken en het gebral van Anja Meulenbelt. Ik word er misselijk van.

  2. Misschien dat de redactie , voor de zielenrust van Mike, even de politieke kleur van de Burgmeester van Parijs wil verklappen. De mevrouw die haar rug zo recht houdt.
    Los daarvan is het generiek beschimpen van links buitengewoon onaardig en dom maar ook riskant.

  3. Wat bedoelt Scholten met zieleNrust ? Ik ken alleen maar zielerust. Overigens is het riskant hoe de linkse kerk Israël demoniseert en daarbij vaak geen onderscheid maakt tussen Joden en Israël. Dát is riskant en slecht voor mijn zielerust !

  4. Mike, mooi dat ik je ook de andere, toegestane, wijze van spellen heb kunnen aanbieden.
    Neemt overigens niets weg van mijn zorgen over het ongefundeerd schelden op de linkse kerk als ware die , vrijwel unaniem, Israël en jood vijandig. Dit geeft vervreemding van vrienden die zeker ook in die sector aanwezig zijn. Dat is links en rechtsom onhandig.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.