Syriërs opgepakt wegens brute mishandeling Jood

De politie van Berlijn heeft vanmorgen acht Syriërs aangehouden vanwege hun rol bij de zware mishandeling van een Syrische Jood in het centrum van de Duitse hoofdstad. Dit schrijft het Duitse nieuwsmagazine Welt op zijn website.

Het slachtoffer vroeg vannacht in het James-Simon-Park een groep landgenoten om een vuurtje. Er was niets aan de hand totdat de groep ontdekte dat hij een davidster om zijn hals droeg. De sfeer sloeg onmiddellijk om en de Jood werd door de mannen het ziekenhuis in geslagen.

Twee weken geleden werd – ook al in Berlijn – een 19-jarige Syriër van Palestijnse afkomst veroordeeld wegens de mishandeling van een keppeldragende Israëli. De dader in deze zaak ontkende dat hij uit antisemitisch motief had gehandeld, al is op een video van de aanval duidelijk te horen hoe hij ‘yahudi’ (‘Jood’ in het Arabisch) roept voor hij met een riem op het slachtoffer inslaat. De aanval leidde tot grote onrust binnen de Duitse samenleving en politiek.

7 Reacties

 1. We schijnen het niet te mogen zeggen en dikwijls wordt het in media ook verzwegen, maar het heeft er toch minimaal alle schijn van dat daders van dit soort mishandelingen telkens één en dezelfde religie lijken aan te hangen; te weten : Islam.
  Levensgevaarlijke religie met name voor Joden, maar feitelijk voor élk niet- moslim.

 2. Nederland loopt achter op Duitsland, op Oostenrijk, en zelfs op Polen. Hier te lande wordt Jodenhaat niet als zodanig (h)erkend, en dat is beleid. Zo werd het Israëlische restaurant HaCarmel in Amstelveen tot drie keer toe aangevallen, en iedere keer opnieuw weigerden de autoriteiten het woord ‘antisemitisch’ als omschrijving te gebruiken. Hier ligt het probleem: indien Nederland officieel erkent dat er antisemitisme is, dan geldt dat ook met terugwerkende kracht. Dat laatste – toegeven dat aan de massale medeplichtigheid aan de moord op 100.000 Nederlandse Joden tijdens de Duitse bezetting misschien wel een antisemitisch motief ten grondslag lag – wil men om iedere prijs vermijden. Maar hoelang kan een kruik te water gaan? Totdat zij barst!

  • Zolang de pers zwijgt… en het niet over jodenhaat en antisemitisme heeft, zolang de pers zwijgt over wat er in Israël gaande is en zelfs Hamas niet noemt als hoofdschuldige, zolang de brandende vliegers en ballonnen met explosieven beschouwd worden als licht kwajongenswerk, zolang voorlichting over Israël via nieuwsbrieven en digitale kranten geblokkeerd worden…. zolang zal ook de Nederlandse regering wéér zwijgen… net als in de dertiger jaren. En zolang de Joden in de regering zelf zwijgen en Corbyn met alle mogelijke eerbewijzen ontvangen, en Europa ook niets doet om het voor Israël en joodse mensen op te nemen… zolang zal de dreiging van een nieuwe Shoah blijven bestaan.

   • En met alla herdenkingen braaf zeggen: nooit meer!!!! Maar handelen en zeggen zijn twee verschillende dingen. Ik schaam mij er diep voor.

 3. En met alla herdenkingen braaf zeggen: nooit meer!!!! Maar handelen en zeggen zijn twee verschillende dingen. Ik schaam mij er diep voor.

 4. @ Emma, @ Erika en @ Chris: ik ben het roerend met jullie eens. Als tegenwicht probeer ik vaak berichten als dat hierboven te plaatse nop mijn facebookpagina met het verzoek ze te delen. Ook info uit andere vergelijkbare bronnen, zoals IDF , Israel Today etc.
  Maar de meeste mensen, vooral de niet-Joodse onder hen, geven me wel Like-jes, maar delen niet… Heb ik domme foute vrienden ? of Herkennen jullie dit ?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.