‘Stop Israëlhaat op de Dam’

De organisatie Dutch Support for Israel is op de website Change.org een petitie gestart die de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie oproept de anti-Israëldemonstraties op de Dam een halt toe te roepen.

“Amsterdam mag geen vrijplaats zijn voor aanhangers met haat, gericht tegen Joden en de Joodse staat. Ooit zeiden we ‘nooit meer’, in Amsterdam is het er weer,” aldus de opstellers van de petitie. In het licht van het door vrijwel alle partijen ondertekende Amsterdam Joods Akkoord wordt opgeroepen ‘op te treden tegen deze moderne variant van antisemitisme en antizionisme in de stad’.

Al jaren demonstreert op de Dam een klein clubje activisten tegen Israël, vaak gebruikmakend van nepnieuws zoals bloedige, in Syrië gemaakte foto’s van oorlogsmisdaden die aan Israël worden toegeschreven. Ook wordt Israël vergeleken met het naziregime. Dat leidt regelmatig tot incidenten met passerend publiek en tegendemonstranten. Vorige week schalde vanuit het anti-Israëlkraampje een rap van de voor antisemitisme en homohaat veroordeelde rapper Ismo, die een Palestijnse zelfmoordterrorist bejubelt.

8 Reacties

 1. Ik vind het antisemitisme vreselijk..
  Ook het feit dat de journalistiek hieraan bijdraagt
  en soms de rechters die bij veroordelingen met veel te milde straffen komen..

 2. De stad waar de stedelingen het voortouw namen om de Joden naar de vernietigingskampen te brengen, de stad van het land die het meest effectief enn de meeste Joden op ‘de trein’ wist te zetten, die stad neemt nu weer het voortouw, met een links college in de rug, om het antisemmitisme, de Jodenhaat salonfähig te maken en te stimuleren. Amsterdam is een Jodenhaatstad.

 3. Na een dagje Amsterdam zag ik de haat tegen Joden en Israël op De Dam en werd hier heel verdrietig van. Ongelooflijk dat een bestuur hier toestemming voor geeft.

 4. In Amsterdam is het recht op “demonstreren” heilig.
  Al heel lang staan daar Jodenhaters, die onder het mom van “antizionisme ” hun gal jegens het Joodse volk spuien. Dat roept weer tegenreacties op. En zo gaan we maar door.
  Deze Jodenhaters worden gefinancierd door de BDS, dat is inmiddels wel bekend.
  Over het algemeen simpele figuren, die zich laten misbruiken, want zo gaat dat nog al eens. Eigenlijk heb ik medelijden met hen. Nuttelozen, die beter vrijwilligers zouden kunnen gaan doe. Bejaarde billen gaan soppen in tehuizen.

 5. Volkomen onduidelijk waarom dit wekelijks mag plaatsvinden. Okay over het recht van demonstreren valt niet te discussiëren, maar het is echt wel vervelend om er zo vaak mee geconfronteerd te worden. Ik woon in Amsterdam en ben graag in de stad. Ik voel me hierdoor niet welkom.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*