Stinkspuit werkt niet in India

Oefenen net skunk. Foto: IDF
Oefenen net de Skunk. Foto: IDF

Een testteam in India bleek ongevoelig voor een aardig staaltje Israëlische wapentechnologie: een waterkanon dat een intense putlucht verspreidt.

De Skunk oftewel ‘het stinkdier’ wordt sinds 2008 door Israëlische veiligheidstroepen ingezet tegen Palestijnse demonstranten, en wereldwijd verkocht aan legers en politie. “Stel je voor dat een rottend lijk uit een stilstaand riool in een blender wordt fijngemalen en dat die smerige vloeistof in je gezicht wordt gesproeid,” beschreef een Reuters-verslaggever het goedje. “Je gaat onbeschrijflijk kokhalzen en je kunt er niet aan ontsnappen, want de misselijkmakende stank blijft dagenlang hangen.”
Indiase officials waren niet onder de indruk: “Daar zijn we hier waarschijnlijk meer aan gewend,” opperde een bij de test betrokken Indiase functionaris.

1 Reactie

  1. Ester helemaal mee eens. Nogmaals waar gaan we naartoe. Kwam nu perongeluk op een Nederlandse Palestijnse site schrok me dood. Als je dan ziet wat hier in Nederland kan en loos is val je van de ene verbazing in Dr andere . Dat is dan Dr organisatie die het Paladtijnd Symposium hebben georganiseerd. Je gelooft niet wat je z
    Ziet we zijn terug bij af. Ook onze regering is te laf om maatregelen te nemen. Als Hollanders dus zitting nemen in deze besturen zijn we wel onze normen en waarden kwijt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.