Schimpend Bij1 op de Dam

Tijdens de wekelijkse anti-Israëldemonstratie op de Dam in Amsterdam heeft Bij1duoraadslid Jazie Veldhuyzen met een aantal medestanders Sasha Jacobs, de broer van pro-Israëlactivist Michael Jacobs, openlijk beschimpt.

In een filmpje gemaakt door een omstander zijn dreigende taferelen te zien: Sasha Jacobs staat te kijken naar de pro-Palestinademonstratie wanneer een rokende man met een muts en lang haar op intimiderende wijze vlak voor zijn gezicht komt staan. Veldhuyzen moet hier schamper om lachen. Ook worden er Palestijnse vlaggen in Jacobs’ gezicht gezwaaid. Er verzamelt zich een groepje om Jacobs, onder wie Veldhuyzens Bij1-collega Vreer Verkerke.

Als Jacobs Veldhuyzen rustig de hand wil schudden, weigert de lokale politicus die aan te nemen. “Nee sorry, ik geef je geen hand,” zegt hij. Veldhuyzens partij weigerde net als Denk het Amsterdam Joods Akkoord te ondertekenen.

Het duoraadslid staat bekend als extreem anti-Israël, maar zegt zelf een Joodse achtergrond te hebben, reden waarom hem geen antisemitisme te verwijten zou zijn. Op deze foto van Guido van Nispen zijn Veldhuyzen en Verkerke niet te zien. Commentaar van Sasha Jacobs: “Alleen de Jodenster ontbrak nog.”

9 Reacties

 1. Uitstekende samenvatting van een hectische -en, zoals elke keer weer verontrustender- zondagmiddag op de Dam.

 2. Meestal zit ik als Rotterdamse Jodin niet om woorden verlegen, maar dit keer wel.
  Dit maakt mij echt sprakeloos, maar ik hoop dat mevrouw Halsema wél een antwoord heeft op mijn vraag : Waar was de politie ?

 3. Ik vind dat er een beetje word gelogen in dit artikel. Ik heb t filmpje bekeken op You tUbe en inderdaad: De man met muts op en sigaret is inderdaad een vervelende klier met de manier waarop hij mr Jacobs treitert. Maar om nu te beweren dat een andere persoon , namelijk Jazie Veldhuizen, hem opelijk beschimpt vind ik bezijden de waarheid.

  • Het gaat hier om fatsoen. Of je het nu wel of niet eens bent met de heer Jacobs doet niet ter zake. Hij blijft rustig en steekt de hand uit naar de heer Veldhuijzen. Deze weigert de uitgestoken hand en greep ook niet in toen de onbekende rook in het gezicht blies van de heer Jacobs. En daarvoor lachte V. J. schamper uit. En die club heet Bij1 ? Laat mij niet lachen…Uit1 zou een beter naam zijn.

 4. De regering moet harder ootreden tegen bij1. Deze partij is, samen met denk en nida, een giftig bijverschijnsel in de politiek. Jammer, dat dit soort acties in nederland kunnen allemaal onder het mom van “vrijheid van meningsuiting”.

 5. Het antisemitisme neemt veronrustende vormen aan in Nederland en elders in Europa. En hen neemt alleen maar toe. Ik vind dit werkelijk ongelooflijk dat dit weer de kop op steekt. Compleet schandelijk.

 6. Europa wordt weer een helling die steeds steiler en gladder wordt en niet alleen voor ons, net als voor WO2. Gelukkig hebben we nu een eigen huis,hier en daar lekt het af en toe en zo nu en dan zitten er ook een paar dingen los, maar het is ons eigen huis. Je hoeft daar dus niets meer te zoeken.

  • Behalve dat ons eigen huis lekkage vertoont, heeft het ook schuilkelders als de buren weer raketten afvuren..

 7. Veldhuizen van Bij1 staat schamper te lachen en weigert de uitgestoken hand van Jacobs en grijpt bovendien niet in . Hij toont hier mee een gebrek aan leiderschap te hebben.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.