Scheldpartij na Auschwitzherdenking

De Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs heeft zondag, slechts een paar uur na de ‘Nooit meer Auschwitz’ herdenking in het Wertheimpark, een antisemitische scheldkanonnade te verduren gekregen op de Dam in Amsterdam.

Op videobeelden die Jacobs maakte is te zien en te horen dat een jonge man de activist uitscheldt. De belager maakt de Joodse man onder meer uit voor ‘kankermongool’ en ‘kankerjood’ en vraagt hem diverse malen ‘schaam je je niet dat je Joods bent?’. Ook is duidelijk te zien dat de belager van Jacobs zelf zijn daad aan het filmen is. Naast het schelden steekt de man ook zijn middelvinger op.

Op de beelden van Jacobs is te zien dat de man ruim een minuut zijn gang kan gaan voordat er een omstander de man vraagt om te bedaren. Het hele tafereel speelde zich op slechts enkele meters van een pro-Palestina demonstratie waar onder andere beroepsactivist Simon Vrouwe bij aanwezig was.

Update: Videoplatform YouTube heeft de video van Jacobs offline gehaald ‘wegens schending van de servicevoorwaarden’. Welke voorwaarden er volgens YouTube precies worden geschonden is niet duidelijk.

 

 

18 Reacties

 1. Omdat ik m.m.v. Michael het betreffende filmpje ‘viraal’ heb doen gaan, hierbij nog even mijn daarbij begeleidende tekst:

  Op de Dam, Holocaust Memorial Day – zondag 29 januari. Mijn broer Michael staat er volkomen vreedzaam met de Israëlische vlag over zijn schouders te protesteren tegen de aldaar haat-zaaiende en niet voor rede vatbare demonstranten met een onmiskenbare antisemitische agenda.
  De Marokkaanse tiener in dit korte filmfragmentje, draait al een tijdje om hem heen, als hij begint met beledigen. Hij is er een van een grote groep raddraaiers uit West. Het is slechts het topje van een niet-te-slechten-ijsberg en significant, voor wat er in Amsterdam anno 2019 gebeurt! Wij weten uit het zo recente verleden, waar uitschelden en uitsluiten uiteindelijk toe kan leiden. Zie nu -op de dag, dat we de zwartste pagina’s van de geschiedenis van de stad gedenken- hoe het er toe gaat. Waar is de overheid en wanneer neemt ze eindelijk haar verantwoordelijkheid?! Deel dit en ben boos ! Mensen, die hierover ‘geschokt zijn’, leven onder een steen. We proberen dit al jaren te bestrijden!

  • Goed verwoord Sasha. Vooral dat ‘Mensen, die hierover ‘geschokt zijn’, leven onder een steen.’
   Dit roep ik al jaren. Als je hier gespeeld verontwaardigd bent, dan ben je óf een goed toneelspeler of Weltfremd.

  • De politie staat dit ook niet toe…. ze keken toevallig even de andere kant op. Dan zie en hoor je toch niet wat je niet WILT zien of horen?

  • De sharia-politie-in-opleiding van Halsema ? Noe, dat begrijp ik juist wel. Die is veel te druk met het beschermen van kweekscholen voor salafisten.

 2. Het is zeer pijnlijk dat dit in Amsterdam kan gebeuren! Een stad met zo een rijke historie en waar de Joodse bevolking zich altijd thuis heeft gevoeld. Dat uitgerekend daar – waar zovelen van hen van vandaan zijn weggevoerd en omgebracht in de vernietigingskampen – Joden weer het slachtoffer zijn van antisemitisme.

  • Ik was wat de moffen half joods, in de Joodse buurt niemand zij niets, maar als ik uit de Joodse buurt was werd ik uit gescholden voor rod Jood. Sorry voor mijn Nederlands.

 3. Heel treurig om over dit incident te lezen. Jammer dat de overheid juist op deze dag geen bescherming bood.
  Wat die dwazen van Youtube betreft: neem zelf het initiatief en plaats het filmpje op een eigen site. (Als je in een lage resolutie werkt, lukt dat zeker.) Pas wel op: zorg dat zijn gezicht niet herkenbaar, maar geblurd is. Hij maakt weliswaar zichzelf te schande, maar alleen dat moet bekend worden; niet zijn identiteit. Die is slechts voor de politie van belang.
  Wijsheid en sterkte bij je werk!

 4. Antisemitisme is niet alleen het domein van moslimjongeren. In heel Europa is een toename van antisemitisme te constateren. Tijdens de Internationale Herdenkingsdag van de Shoah, plengen westerse leiders krokodillentranen over de dode Joden van gisteren. Daarnaast zijn diezelfde figuren bezig met het demoniseren en belasteren van de Joodse staat Israël voor het verdedigen van zichzelf tegen vijanden die zijn vernietiging zoeken. Er raast een storm over de wereld met schrikbarende schendingen van de mensenrechten, onderdrukking van vrouwen, vervolging van minderheden, onderdrukking van de vrije meningsuiting, het uitmoorden van politieke rivalen. Onderwerpen waar nauwelijks enige aandacht voor is. Maar wanneer Israël zich verdedigt tegen terreur, komen de reacties los. De Europese elites blijken nog veel antisemitischer dan de doorsnee moslims, aldus Tuvia Tenenbom, auteur van het geruchtmakende boek ‘Catch A Jew’uit 2015. Antisemitisme in Europa komt volgens haar niet vanuit de randgroepen. ‘Het zijn voornamelijk de linkse liberalen – de “intellectuelen” – die de brandstof zijn voor de haat.’
  Franklin ter Horst

 5. De echte racisten zitten – in grote getale – onder de moslimbevolking. Vele onderzoeken laten immers zien dat het antisemitisme ‘salonfähig ‘is onder deze lieden. Maar velen hebben ook een afkeer van christenen, homo’s en vrouwenrechten worden met voeten getreden. Maar wie rent er het eerste naar het anti-discriminatie bureau gesteund en aangezwengeld door links ? U raadt het al. Om kotsmisselijk van te worden

 6. Met dank aan de linkse media die de afgelopen 2 decennia actie hebben gevoerd en Israël stelselmatig hebben gedemoniseerd. Velen kunnen het onderscheid niet maken tussen Israël en Joden. De media moet aan zelfreinigend vermogen doen, maar ik denk dat dit teveel is gevraagd. Overigens als je ziet wat er in Amsterdam zit in de gemeenteraad – onder meer – Groot Wassink c.s.- dan heb je al gegeten en gedronken. M.a.w. daar heb je niets ( goeds ) van te verwachten. Overigens Hulde aan mevr. Nanninga. Wat moet die zich eenzaam voelen tussen die verzuurde linkse kliek.

 7. Geachte Medewerkers,

  Wat een genade om Joods te mogen zijn.

  Ik heb ooit aan een Bijbelgroepje deelgenomen in Hiversum (een aantal jaren) en daar werd ik welkom geheten door een Joodse Meneer die mij de hand schudde en zei:
  “”Bent U Joods”””” waarop ik antwoordde Ïk wou dat het waar was. Zover ben ik nog niet……..

  Lees de Heilige Schrift astublieft met name de verhalen van Ruth (O.T.) en Ester (O.T.)

  Met vriendelijke groeten en medeleven,

  Wimanja Raadsheer

  Schapenstraat 246 te Hilversum 1211 HL

 8. In een va de reacties wordt gewag gemaakt van de houding van de politie ,welnu ik kreeg deze week een uitnodiging om naar een tentoonstelling te komen kijken , die gaat over
  de houding van de Nederlandse politie in de tweede wereldoorlog .
  Te zien tot juni op de politieschool in Apeldoorn , dat beloofd niet veel goeds !!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*