Scheef

Daar lag hij dan, de brief van het arrondissementsparket Amsterdam. De behandeling van mijn aangifte, eind oktober 2015, wegens haat zaaien en aanzetten tot geweld. U mag me op Twitter beledigen, uitschelden, een zionistische fascist noemen of een Joodse hoer, u gaat uw gang maar. Het levert u hooguit een block van mijn kant op. Tijdlijnhygiëne noem ik het.

Waar ik in oktober 2015 bij de politie om aanklopte, was een ernstiger geval. Er werd een prijs op mijn hoofd gezet en voor mij en een aantal anderen stond de brandstapel klaar. Uiteindelijk kwam de zaak in 2017 voor. De advocaat van de verdediging probeerde ervan te maken dat ik een moslimhater was, want waarom had ik zijn cliënt wél, maar antisemiet Jeroen de Kreek niet aangeklaagd? (Toen ik CIDI-directeur was zijn we jarenlang met die zaak bezig geweest, totdat de rechter hem ontoerekeningsvatbaar verklaarde.) Was het misschien omdat het dit keer om een moslim ging? Maar degene die de berichten had geplaatst was anoniem, dus ik wist in eerste instantie niets van de achtergrond van de bedreiger. Toch deed die suggestie zijn werk. De rechtbank verwees de zaak terug naar de rechter-commissaris, want men vond dat het ‘maatschappelijk debat’ waarin deze tweets waren geplaatst moest worden onderzocht. Op verzoek van de recherche probeerde ik met een vriend (dank, Ruud van Gessel) vervolgens oude posts en reacties boven water te krijgen, een hele uitzoekerij. Daarna opnieuw lang stilte. Totdat Telegraaf-journaliste Saskia Belleman een paar weken geleden, ook op Twitter, het Openbaar Ministerie vroeg hoe het ermee stond.

En nu ligt er dus een brief. Op 8 november komt de zaak opnieuw voor. Ik zou hierover niet begonnen zijn – want de zaak ligt onder de rechter – als moslima Shirin Musa, met wie het NIW twee weken geleden een interview publiceerde, niet al in december moet voorkomen voor opmerkingen die zij afgelopen augustus op Twitter maakte over een hindoestaanse man die is vervolgd voor het verkrachten van een minderjarige en door diverse vrouwen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Shirin wordt smaad en laster ten laste gelegd. Zij moest op het politiebureau foto’s zonder hoofddoek laten maken. Terwijl ze niets verkeerd heeft gezegd, want haar Twitterwoorden waren feitelijk juist.

Geacht Openbaar Ministerie, heet dit niet hartstikke scheef?

12 Reacties

 1. Beste Esther ,
  Het polariseren gaat maar door op o.a. de sociale media en zelfs bij de NOS (Opinie Telegraaf 26-oktober-2018 Nausicaa Marbe ) giftig antisemitisme in tekst van de NOS.Het ontdoen van menselijke eigenschappen ( dehumaniseren )is mijns inziens het groot gevaar!”De weg naar Auschwitz was gebouwd uit haat ,maar geplaveid met onverschilligheid ” ( Elie Wiesel).
  Esther jij blijft een baken van licht in het bestrijden van haat en onverschilligheid. Shabbat Shalom , Henk Jonker.

 2. Het is hartstikke scheef maar dat is bij het O.M. niets nieuws. Shirin Musa plaatste 2 negatieve maar correcte tweets over een Hindoe-gelovige met een niet-westerse immigratie-achtergrond, die als directeur van een gesubsidieerde welzijnsstichting minderjarige Hindoemeisjes sexueel misbruikte. Zelfs als je zelf een niet-westerse immigratie-achtergrond hebt, zoals Musa en Hirsi Ali, mag je van de politiek-correcte elite, geen openlijke kritiek uiten op het gedrag van Nederlanders met een niet-westerse immigratie-achtergrond omdat daarmee de gelijkwaardigheid van religies en culturen zou worden ontkend. Het niet erkennen van het socialistische gelijkheidsgeloof wordt als strafwaardiger beschouwd dan het onderdrukken van vrouwen binnen een niet-westerse cultuur of religie.

 3. Het openbaar ministerie is steeds meer “ Ge Islamiseerd”
  Ik heb een app waarin een Moslims van Marrokaanse afkomst, die een funktie bekleed bij t OM mij een “ vuile jood “ noemt

 4. Welke instantie bepaald of het OM nog wel toerekeningsvatbaar is ? Het gedrag van het justitiële apparaat doet het ergste vermoeden. Van de andere kant past het natuurlijk wel precies bij een natie met zelfmoordneigingen. Dus toch maar gewoon spullen pakken en het cuckoo’s nest verlaten ?

 5. Het is helaas al lang niet meer verrassend, onverwacht of iets dergelijks. Het OM vervolgt fanatiek alles en iedereen die maar naar moslims wijst. Het NPO, vele kranten en niet te vergeten de ultralinkse website joop.nl doen even hard mee. Zelfs de protestantse kerk schijnt nu de ‘onlosmakelijke verbondenheid’ met Israël te willen verbreken.

 6. Ik heb momenteel nogal moeite, de goede moed er in te houden.
  Het lijkt wel of er een trein is gaan rijden zonder machinist, computergestuurd, richting hel.
  Of ben ik nu te somber ?

 7. Beste Mw. Esther Voet. Scheef?

  Laat u bemoedigen door die andere moedige vrouw Oriana Fallaci die door haar opzienbarende boeken en journalistieke uitspraken net als u verwikkeld raakte met kortzichtige, besluiteloze wereldbestuurders, overheidspersonen en rechterlijke machten, media die haar scherpe pen vreesden.

  Christina De Stefano schreef een persoonlijk en intiem portret van/over Oriana Fallaci. Meesterlijk vertaald uit het Italiaans door Jan van der Haar.

  Ik las deze page-turner [323 pagina’s] vanmiddag uit en had er maar 2 zittingen voor nodig. Ik kan u verzekeren dat u na lezing van dit pamflet met vernieuwde energie en strategie uw opponenten tegemoet zult treden.

  Haar boek: de Woede en de Trots als gevolg van de ontstellende ramp van de Twin-Towers 9/11 in New York en haar andere boek de Kracht van de Rede heeft zeer vele miljoenen lezers wereldwijd een goed inzicht gegeven in de huidige zwalkende en laffe [struisvogel] wereldpolitiek waar het recht zoek lijkt!

  Goed dat het NIW ons steeds goed op de hoogte houdt.
  Shalom. Bas Fortuin.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*