Ruiten Chabad Amsterdam ingegooid

De ruiten van Chabad Central Amsterdam, aan de Albert Cuypstraat zijn tijdens de afgelopen jaarwisseling kapotgegooid.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de ramen sneuvelen bij het centrum. Diverse bronnen hebben het NIW laten weten dat de ramen in de afgelopen maanden meerdere keren zijn vernield. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er op 1 januari aangifte is gedaan en dat er een onderzoek is gestart. Op beeldmateriaal, gemaakt met de bewakingscamera die bij de deur van het Chabad-centrum hangt, is volgens de politie duidelijk te zien dat een man gericht een steen door de ruit van het pand gooit, en daarna de benen neemt. “Ook zal in het onderzoek worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,” aldus de woordvoerder.

De politie benadrukt dat zij na het bekijken van de beelden tot de conclusie is gekomen dat de man die de vernielingen bij de Albert Cuyp heeft aangericht, niet lijkt op de Syrische Palestijn die eerder bij HaCarmel de ruiten insloeg. Chabad zelf wilde niet reageren.

4 Reacties

  1. Zoeken naar de dader heeft geen zin, want die wordt dan toch weer gelijk vrijgelaten of krijgt in het slechtste geval een psychiatrisch onderzoek.

  2. Opsporen heeft op de keeper beschouwd geen zin daar de dader toch geen straf krijgt terwijl er een overschot aan lege cellen is. De politie zal de dader direct verward verklaren en straatverbod opleggen tijdens nader onderzoek waarvan de uitkomst al vaststaat, niet toerekeningsvatbaar en is vrij om te gaan. Dit geheel volgens de wens van de pro Palestijnse elite in de stad.

  3. Het chabad huis op de Albert Cuypstraat zit in een oud niet onderhouden gebouw ,waarvan als je er langs loopt denkt dat het een verlaten pand is.
    Voordat mensen allerlei suggestisch gaan roepen over een aanslag of dat daders zowiezo vrij worden gelaten,, denk ik dat je even langs moet gaan om te zien wat ik hierboven beschrijf .
    Ik twijfel aan een gerichte actie.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.