Rabbijn en gezin op straat geïntimideerd

Rabbijn Yanki Jacobs, de zoon van opperrabbijn Binyomin Jacobs, is zaterdagavond geïntimideerd en uitgescholden op de Zuidas in Amsterdam.

Jacobs schrijft in een Tweet: “Twee mannen vonden het gisterenavond nodig om op intimiderende wijze meermaals voorbij te rijden en mij en mijn gezin uit te schelden.” Volgens de rabbijn riepen de mannen ‘kanker Joden’ en ‘Fuck alle Joden’.

Jacobs laat aan het NIW weten graag in contact te komen met de mannen. “Ik wil weten waarom ze dit soort dingen doen en wil met ze in gesprek.” Ook zegt hij aangifte te gaan doen. “Ik ben tiende generatie Joodse Amsterdammer en ik laat me niet wegjagen uit deze stad, daarom doe ik vanmiddag aangifte bij de politie.” De mannen zouden van Noord-Afrikaanse afkomst zijn en zouden hebben gereden in een Opel Corsa uit 2002 met het nummerbord 16-JT-BZ.

Volgens Paul Slettenhaar, oud-stadsdeelbestuurder van Amsterdam Zuid, is het bericht over de intimidatie inmiddels ook bekend zijn bij diverse politici in Amsterdam.

31 Reacties

 1. Verdrietig om zo uitgescholden te worden. Goed om te proberen om met hen in contact te komen, vaak hebben ze geen idee wat ze zeggen en aanrichten.
  Succes

 2. Rabbijn yanki Jacobs kol ha kavod dat je het nr van de auto hebt op genomen. Groot gelijk dat aangifte is gedaan en goed in gesprek te willen om er achter te komen,Waarom zij zich zo gedragen. Want wat een gedrag zeg.

 3. vaak uit opvoeding en vooroordelen gebaseerde actie van dergelijke mensen, helaas genoeg dikwijls uit de hoek van mensen van wie je verwacht dat ze dankbaar zouden zijn dat ze gastvrij mogen wonen in een land waarin men elkaar respecteert.
  Ben bang dat een confrontatie met gasten die een dergelijke houding aannemen niet het gewenste effect zal sorteren.
  In de basis is iets fout gegaan bij de inburgering: de maatschappelijke paragraaf waarin geleerd wordt daf volgens de grondwet iedereen gelijk is.
  De mannen tonen dat zij in achtergrond, educatie en niveau nog heel waf hebben bij te scholen.
  Respect!
  Heel verdrietig dat zoiets anno 2018 nog steeds voorkomt. Heel dapper dat u zich niet laat verjagen door domme mensen met een besmettelijke ziekte als antisemitisme.
  Am Israel chai, vriend van chaveriem. Shalom!

  • In het land van herkomst van dit tuig wordt je, als je je onbeschoft gedraagt op straat, onmiddellijk opgepakt en door de politie op het politiebureau afgetuigd.
   Dat gebeurt hier niet, in “beschaafd” Nederland.
   Het tuig kan de weelde van onze beschaving niet aan en dit is het gevolg.
   En als je uit kringen komt waar van generatie op generatie Joden als varkens, apen en ongelovigen worden omschreven, weet je niet beter.
   Een gesprek haalt niets uit.
   Tenslotte: Ook heel vervelend door de mensen van Noord Afrikaanse afkomst die zich wél hebben aangepast en zich beschaafd gedragen.
   Ook daar trekt het tuig zich niets van aan!

 4. Ze zien Joden, als buitenlanders, net als hen zelf en hebben geen idee, van de Joodse historie, verweven met de Nederlandse geschiedenis.

 5. schande is het, wat denken die mannen eigenlijk wel met dit soort uitspraken,
  ik zou zeggen als het je niet bevalt hier ga lekker naar je eigen land terug,
  en laat een gezin rustig op straat lopen zonder aangevallen te worden met dit soort uitspraken.

 6. Vier jaar geleden kreeg ik in het verkeer onenigheid met een moslima. Zij zette haar auto voor mijn motor. Ik ging verder over de stoep en vervolgde mijn weg. Zij had mij daarvoor inmiddels uitgescholden voor ‘vuile jood ‘. In mij achteruitkijkspiegel zag ik dat er plots een politiebusje bij de vrouw stond. Ik keerde om. De jonge agenten hadden alleen begrip voor de vrouw met hoofddoek. Toen ik tegen de dienders zei dat mevrouw mij had uitgescholden voor vuile jood, voegde zij daaraan toe ‘dat bén je ook ‘. De dienders deden niets. Heb later nog een klacht tegen beide ingediend. We hebben een gesprek gehad waarbij beiden beambten ronduit logen over wat er had plaatsgevonden. Heb dit nog gemeld bij het CIDI. Jonge agentjes, geconditioneerd. Moslims zijn zielig en moeten in bescherming worden genomen. Ik vind dat de rabbijn er goed aan heeft gedaan aangifte te doen tegen dit tuig. Ik denk dat eenieder die dit vanaf nu meemaakt aangifte moet doen. We moeten hiertegen ageren. Enough is enough!

 7. Wat een schande dat dit in ons eigen land Maar allemaal kan Wij zijn in ons land niet eens meer veilig Heel Heel erg allemaal. Maar wij laten ons er niet onder krijgen Dat zal nooit gebeuren ,

 8. Jooden hebben on Nederland en/of Eurabia niks meer te zoeken,
  Verlaat de vleespot en kom naar Israël, Israël jou huis.

 9. De échte racisten zitten onder de moslims. Een zeer groot aantal haat Joden, homo’s en wellicht ook nog christenen. Grappig dat links almaar beweert dat de blanke man de racist is terwijl de cijfers toch echt voor zich spreken. Hier is geen kruid tegen gewassen. Er komen honderden moslims per dag Europa binnen. Wat een feest voor de welwillende Europeaan en hun nazaten.

  • Ik kan me vergissen, maar ik dacht dat het islamitische antisemitisme begonnen was toen de Joden de woede van Mohammad, die lezen noch schrijven kon, opwekten toen ze hem uitlachten toen deze de verhalen van de Tanach en de Masoret een potje maakte. Nogmaals, misschien vergis ik me, maar waarschijnlijk hebben we het islamitische antisemitisme in de eerste plaats daaraan te danken en vervolgens aan domme Nederlandse politici, die mensen waarvan tenminste sinds 1928 bekend is dat hun reactie op aanraking met de vrije westerse cultuur salafistisch is, alsook in andere landen al wegens salafistische activiteiten vervolgde geestelijke leiders zich hier lieten/laten vestigen. Dan nog een kleinigheid: De meerderheid van de slachtoffers van islamitisch geweld waren tot nu toe geen Joden, misschien waren ze zelfs goede Catholieken.

 10. Veel van die heethoofden worden gebrainwasht met de praatjes alsof Israel en daarmee alle Joden de meest boosaardige genocide beluste mensen op aarde zijn. Enige nuance over wie nu eigenlijk conflicten begon, etc. is hun vreemd. Triest dat, door alle klakkeloze aannames van de propaganda van lieden die dood en haat hoog in het groene of zwarte vaandel hebben staan, onschuldige mensen geïntimideerd worden.
  Het deprogrammeren van jeugd die overtuigd is door leugens en leert dat ‘de andere zijde’ sowieso in een complot zit en dus liegt, maakt het landen van frisse waarheid wel lastig. Het toont moed, vastberadenheid en kracht dat rabbijn Jacobs aangifte heeft gedaan en toch de dialoog wil aangaan. Kol hakavod!

 11. Beste redactie, het is vreselijk wat er gebeurt is en goed dat de heer Jacobs aangifte doet tegen dit antisemitische gedrogt. Maar let op, de heer Jacobs is geen lid van welk Rabbinaat dan ook in Nederland, net zo min als de heer Bornstein tegen wie u ageert de laatste weken. Chabad is een sekte, waarvan vele Rabbijnen menen dat ze in strijd met de basis beginselen van het jodendom handelen, te weten afgodendienst.

  • Beste Els, het gaat om onbeschoft optreden tegen een Amsterdamse Jood, en toevallig een rabbijn.
   Haarkloverijen als die van jou kunnen wij missen als kiespijn.

   • Beste Louisa, dank voor je spontane reactie. Wat jij ‘onbeschoft optreden’ noemt is het vernederen en schaamteloos uitschelden van een joods gezin……en inderdaad, de titel rabbijn is onbeschermd.

 12. Els Vredenburg,
  Wat is de relevantie van jouw negatieve opmerking over Yanki Jacobs ?
  Waarom schrijf je niet,dat hij zich 24/7 enorm inzet voor de joodse gemeenschap hier?

  • wimvandijk, de relevantie is dat de titel/statuur van rabbijn wordt uitgehold omdat hij (evenals andere schoolverlaters van het cheider) zich uitgeeft voor rabbijn terwijl feit is dat hij geen lid van een rabbinaat van welke joodse gemeente dan ook is. dat hij zich inzet voor de joodse gemeenschap is prachtig maar dat doen meer mensen in ons land.

 13. Als het hen niet bevalt dat hier joden wonen dan gaan ze maar terug naar waar ze vandaan komen.

 14. Ben inderdaad bang dat een gesprek niets uithaalt; dit tuig is dom en primitief, enkeltje land van herkomst is de enige oplossing…

 15. Els Vredenburg,
  Ik daag je uit om 1 person te noemen,die als schoolverlater van het Cheider zich rabbijn noemt.
  Waarom gebruik je deze commentaarrubriek om je gal te spuien ?
  Heb ij inzage in de rabbinale certificaten (smicha) en bevoegdheden van degenen,die in Nederland bekend staan met de titel ” rabbijn” ? Of ze nou wel of niet tot een rabbinaat behoren? Zo niet,hou je dan bij het onderwerp .

 16. volgens mij zeggen de statuten van het NIK dat alleen hij die een opleiding aan het Seminarium tot Moreh heeft gedaan en een examen aan het NIK heeft afgelegd rabbijn is. Verder zijn semicha-certificaten zoals afgegeven in het buitenland niet gestandaardiseerd en er is geen controle op qua eisen en kwaliteit.

 17. ik doelde uiteraard niet op de door het opperrabbinaat van israel uitgegeven certificaten

 18. Leo, De enige thans in Nederland werkzame rabbijn met een reglementair vereiste examen van het seminarium is Avraham Soetendorp. Uw opmerking komt uit de linkerhoek binnenvallen. De nu in Amsterdam werkzame sjoelrabbijnen, Katz, Bio, Banet en Sebbag beschikken allen niet over semiecha. De enige die daar wel over beschikt is rabbijn Groenewoudt.

 19. Mevrouw Vredenburg misbruikt dit item ( het gaat er om dat een Joodse man met zijn gezin is beledigd en lastig gevallen !!) om haar gelijk te halen.
  Mevrouw Vredenburg beseft niet dat er andere manieren zijn om haar gram te halen op politiek en godsdienstig gebied.

  • a) iemand heeft uit mijn naam gepost.
   b) beste louisa, makkelijk hoor je zonder achternaam hier te verschuilen op de muur van een prettig blad #respecteereenander

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.