PVV roept op Palestijns kamp te verbieden

De Brabantse PVV heeft zich fel uitgesproken tegen een Palestijnse jongerenkamp in Loon op Zand. De partij vroeg woensdag aan de Gedeputeerde Staten om het kamp in zijn geheel te verbieden. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Het balletje zou zijn gaan rollen nadat Hamas-activist Amin Abou Rashed op Facebook een bericht plaatste met de uitnodiging voor het kamp. Volgens Rashed kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar zich aanmelden voor het kamp met het thema ‘Jeruzalem is onze hoofdstad’.

Volgens de PVV heeft de organisatie achter het kamp, de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGNL), banden met terreurorganisatie Hamas. Ook noemt de partij Rashed een ‘notoire fondsenwerver’ voor Hamas. Volgens de PVV Brabant is het Palestijnse kamp daarmee ‘feitelijk een politiek-ideologisch indoctrinatie trainingskamp’ en roept op tot een verbod.

Hanne van Aart, de burgemeester van Loon op Zand, liet op woensdag weten het nog ‘te vroeg’ te vinden voor een inhoudelijke reactie. “We willen eerst een beeld krijgen waar het precies over gaat,” aldus de Van Aart. Volgens een gemeentewoordvoerder zou er vandaag verder overleg plaatsvinden tussen de afdeling juridische zaken en de burgemeester. Vrijdag zou er een gesprek worden georganiseerd tussen een delegatie van de gemeente en de eigenaar van de Mussenberg, waar het kamp zou plaatsvinden.

Volgens de PVV Brabant is het Palestijnse kamp daarmee ‘feitelijk een politiek-ideologisch indoctrinatie trainingskamp’

Die eigenaar lijkt zich niet erg druk te maken over het mini Hamas-kamp dat mogelijk op zijn terrein zal plaatsvinden. Tegenover de NOS zei eigenaar Eric van Leeuwen dat het om een ‘normaal’ kamp zou gaan. “Wij wonen zelf op het terrein en houden hier toezicht. Als zulke groepen zouden willen radicaliseren, zullen ze dat wel op een plek doen die meer privé is,” aldus de verhuurder van het terrein.

Ondertussen staat de aankondiging van het kamp nog gewoon online. Daar valt te lezen dat de ouders hun kroost tegen een vergoeding van 45 euro per kind kunnen aanmelden voor het kamp van maandag 19 tot en met 21 oktober. Volgens de flyer krijgen de kinderen ‘diverse activiteiten’ aangeboden ‘onder toezicht van broeders en zusters die zijn gespecialiseerd in onderwijsprogramma’s’. Wat die activiteiten precies inhouden staat niet in de tekstomschrijving, maar op de bijgevoegde flyer is te zien dat (kamp)vuur maken, kanoën en gezellig samen de Palestijnse vlag ophijsen terwijl de kinderen een militaire groet brengen hoogstwaarschijnlijk onderdeel uitmaken van het programma.

2 Reacties

  1. Aangezien Amin Abu-Rashed alias Amin Abu-Ibrahim zich voortdurend bezig heeft gehouden met zaken die het gedachtengoed van de moslimbroeders betreffen, een leidinggevende rol speelde binnen de Stichting al-Aqsa die door de Moslim Broeders speciaal voor het inzamelen van geld voor Hamas opgericht was (en uiteindelijk tot terroristische organisatie verklaard werd), in gezelschap van de Haagse haatimam Sheikh Juneid en andere moslimbroederkopstukken gezien wordt en nu druk bezig schijnt te zijn de PLO-aanhangers uit de PGNL-leiding te werken, is er geen enkele reden om aan te nemen dat dit zomaar een gezellig kamp gaat worden. De in onderwijs gespecialiseerde zusters en broeders, kunnen we met grote zekerheid raden, zullen gespecialiseerd zijn in onderwijs in de stijl van Sayyid Qutb en Sheikh Yassin. Ik weet niet of het gaat lukken het kamp te verbieden, maar 24/7 betrouwbaar toezicht lijkt me wel het minste waarvoor gezorgd moet worden op dit onder zware verdenking van dawaa-activiteiten staande kamp.

  2. Bij mijn recentelijk bezoek in Heerlen in het theater werd ik aangesproken door een jongeman met de volgende woorden,Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina om vervolgens weer door te fietsen zonder dat ik hem aangesproken of anderszins.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*