Protesten tegen woningnood

Er wordt deze week op diverse plaatsen gedemonstreerd tegen stijgende huizenprijzen en huizentekorten. In een tentenstad aan het noordelijke einde van de Rotschild Boulevard in Tel Aviv protesteerden in het weekeinde honderden mensen tegen de stijgende woonkosten. Ook in Jeruzalem werd geprotesteerd. De Nationale Studenten Unie neemt deel aan de demonstraties.
Op de foto jonge Israëli’s in een tentenkampje dat bij de stadsmuren van de Oude Stad is opgezet. Ze zweren in het kamp te blijven totdat de regering met een oplossing komt voor de hoge koop- en huurprijzen.
Op meerdere plaatsen zullen tentenkampen verrijzen, bijvoorbeeld aan de Ben-Goerion Universiteit. Premier Netanyahu reageerde zondag op de protesten. Hij zei dat de demonstranten welkom waren in Jeruzalem om hem te helpen hervormingen in de onroerendgoedsector door te voeren. De minister wijt de problemen deels aan een ‘enorme bureaucratie’ die de woningmarkt hindert. Daardoor sluit het aanbod van betaalbare woonruimte niet op de vraag aan.