Politica in Israëlische cel

Het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Gadiza Bouazani is ten onrechte in een Israëlische cel beland. Ze reisde op 9 juli naar Israël voor vrijwilligerswerk op de West Bank. Ze zat op de vlucht waar ook tientallen activisten van Freedom Flotilla 2 op zaten die wilden protesteren tegen de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook. Op de luchthaven Ben Goerion werd Bouazani aangehouden omdat werd gedacht dat ze een van de activisten was. „Ik werd een bus ingeduwd. Mannen en vrouwen apart. Een ruimte van vier bij twee met tralies, stalen banken, vier kleine open ruimtes. En de kakkerlakken die over je heen dansten. De hele nacht samen met 22 vrouwen vastgezeten. Erg benauwd en smerig,” twitterde ze.
Na een kleine 24 uur kwam ze vrij. Het CIDI kreeg na lang aandringen een verklaring van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken: „Het spijt ons dat zij overlast heeft ondervonden. Haar aanhouding en vrijlating in Israël geschiedden binnen het maximale wettelijke tijdsbestek. Van de vierhonderd mensen die werden ondervraagd, werden er slechts 140 vastgehouden voor verder onderzoek. Mevrouw Bouazani was de enige die niet bij de flottielje hoorde.”

1 Reactie

  1. Persoonlijk twijfel ik sterk of deze van islamitisch komaf mevrouw nota bene werkzaam voor de PvdA(llochtonen), die toch al niet zo Israël vriendelijk zijn, in werkelijkheid niet het flottielje wilde supporten….. Erg toevallig allemaal, slimme PvdA-dekmantel lijkt hier toegepast.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.