Polarisatie

NIW foto Esther commentaar 14 jan 2016We zijn nog niet uitgehijgd na de Amerikaanse verkiezingsuitslag of we krijgen alweer onze eigen Nederlandse campagne voor de kiezen. 

Zo was er een ‘debat’ tussen PvdA-coryfeeën Asscher en Samsom. Teleurstellend. Het enige nuanceverschil tussen de twee kandidaten voor het sociaaldemocratische leiderschap is dat tussen de staatsman, want dat is Asscher, en de idealist: Samsom. Voor de leden van de PvdA valt er nauwelijks iets te kiezen sinds enfant terrible Jacques Monasch de handdoek in de ring wierp.

De VARA lijkt meer dan ooit in de maag te zitten met de marginalisering van de partij waaraan de omroep zo lang gelieerd was. Jesse Klaver is zoveel hipper en sexyer. Zijn GroenLinks is de partij met de grootste anti-Israël-aanhang, aangewakkerd door Arjan El Fassed, voormalig Tweede Kamerlid en voorman van Electronic Intifada.

Polarisatie, wat mij betreft is dat het woord van 2016. We hebben het gezien in de Verenigde Staten, waar moddergooien tot kunst werd verheven. We zien het ook in Nederland. De winst van Trump zal de PVV geen windeieren leggen. De PvdA zal betalen voor de verbindende coalitiebereidheid met de VVD. Zij wordt voorbijgestreefd door het radicalere GroenLinks. Maar de beeldvorming is zo leuk, met die alleraardigste ‘Nederlandse Trudeau’.

Beeldvorming. Daarin spelen de media een belangrijke rol. Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO, zei bij VARA-programma De Wereld Draait Door lessen te willen trekken uit de verkiezing van Trump. Te lang had de publieke omroep de stem van de ontevredenen genegeerd, was haar boodschap. Ik vrees: too little, too late. Het gaat niet alleen om ontevredenen, mevrouw Rijxman, het gaat vooral om andersdenkenden die de afgelopen jaren door omroepen als VARA, VPRO, NOS, en vlak KRO/NCRV niet uit, categorisch zijn genegeerd en weggezet. Voorbeeld: uit betrouwbare bron weet ik dat IKON-medewerkers jaren geleden al een pact sloten om vooral geen positieve berichtgeving over Israël meer uit te zenden. Dat het de verkiezing van een buitenlandse president moest zijn die zorgde voor uw inkeer, baart mij zorgen.

Een paar uur na Rijxmans ontboezeming mocht DENK-voorman Kuzu gratuit leeglopen bij VARA-programma Pauw. De held van veel anti-Israël-onderbuikers mocht nog eens uitleggen waarom hij Netanyahu geen hand had gegeven. Een vergelijkbare vraag over Erdogan bleef uiteraard uit. Ik ben heel benieuwd wat wij de komende maanden vanuit Hilversum voorgeschoteld krijgen.

4 Reacties

  1. De democratie is in Nederland nog ver te zoeken, laten we over de EU maar nog geeneens spreken. De politiekers spelen hun spelletjes voor een riant salaris dus verspilling op federaal en Europees niveau op grote schaal. Nee, er moet enorm veel veranderen. Geen 2 vergaderplaatsen geen bonussen geen overvloedige vergoedingen enz. Groetjes

  2. Ik ben er klaar mee met dat Hilversumse gezwets, Amsterdam TV noem ik het, altijd over ajax en Amsterdam gezever, alle andere meningen tellen niet of nauwelijks.amen en shalom.

  3. De linkse elitaire misleidende huichelclub is een onderdeel van Agenda 21 beschreven op de Georgia Guide stones. Die “groene maffia” wil een ecofascistische ofwel ecocommunistische werelddicatuur opzetten waarbij elk aspect van het leven beheerst wordt door deze dictatuur. Het kan zelfs zover gaan dat om de “klimaatdoelstellingen” te halen er mensen gedood ofwel ge-euthenasserd worden omdat men de CO2-punten heeft opgemaakt (vandaar ook de huidige hetze tegen ouderen in de media). Uiteraard bestaat in deze digitale dicatuur geen contant geld want dan kun je stiekem een biefstuk kopen zodat de CO2-punten voor dat biefstukje niet geregistreerd worden in het systeem. Uiteraard zijn deze misleidende huichelaars tegen Israel want Israel staat voor vrijheid en creativiteit en ook weerbaarheid en daar kunnen deze communistische machtswellustelingen niet tegen. Die willen alleen maar gehoorzame dociele grijze muizen die alles voor zoete koek slikken wat de overheid zegt. Ook kan men het niet verkroppen dat de Amerikanen op Trump hebben gestemd wat ook geen grijze muis is en die staat voor vrijheid en het klimaatverdrag dat gebaseerd is op het sprookje dat CO2-uitstoot van invloed is op het klimaat zo snel mogelijk de vuilnisbak in wil gooien. Dat is namelijk het best wat men met het klimaatverdrag kan doen. En bovendien is Trump een vriend van Israel en wil geen derde wereldoorlog met Rusland waar de huichelaar Obama en ook Clinton wel op uit was.

  4. Ik weet niet zeker of ik dit wel zo een aardig artikel vind van mevrouw Voet. Na de twee VS presidentskandidaten met geweldige schoonzonen op de korrel te hebben genomen worden de heren Asscher en Samsom niet echt warm bejegend om vervolgens de fameuze Rijxman onheus terzijde te zetten. Zou de heer Klaver zoiets gedaan hebben we zouden hem een joden onvriendelijke man hebben gevonden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.