Opnieuw Joden uitgescholden in Amsterdam-Zuid

Op zaterdagmiddag is opnieuw een groep Joden uitgescholden op de openbare weg in Amsterdam-Zuid. Ditmaal op de Beethovenstraat. De groep van zeven, inclusief een zwangere vrouw en een tweejarig kind, was van een sjoeldienst in de synagoge aan de Jacob Obrechtstraat onderweg naar huis toen een mintgroene Opel langs kwam rijden met volgens de getuigen het kenteken 15-HJ-LR. Vanuit de auto werd ‘Kankerjoden’ naar de zichtbaar Joodse groep gescholden. Een beschrijving van de inzittenden kan niet worden gegeven, daarvoor ging het allemaal te snel, maar er moeten camera’s op de Beethovenstraat hangen die het een en ander moeten hebben gefilmd.

Leden van de uitgescholden groep melden het NIW dat zij aangifte zullen doen.

In juni van dit jaar vond een soortgelijk incident plaats op de Amsterdamse Zuidas toen rabbijn Yanki Jacobs en familie werd uitgescholden. Hoewel ook toen het kenteken van de auto waarin de scheldende inzittenden waren bekend is, heeft de Amsterdamse politie nog steeds in onderzoek.

9 Reacties

 1. Mooi! Ieder incident aangeven bij de politie! Wel apart dat de eerste groep nog niet is opgepakt. Ach ja…Joden uitschelden is “koeltoer”. Moet je respecteren blijkbaar.

 2. Enerzijds relativeren. Er zijn ook wel eens andere groepen die worden uitgescholden. Verder wel aangifte doen. Via het kenteken moeten de daders zeker te achterhalen zijn. Keer wel je andere wang toe maar laat er onder geen enkele voorwaarde op slaan. .Antisemietisme dient krachtig te worden bestreden.

  • Ja, er worden ook andere groepen wel eens uitgescholden. Maar ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken, dat de relatief kleine Joodse gemeenschap het meest wordt belaagd en uitgescholden en dáár gaat het om.

 3. Hoe belastend het ook is, aangifte doen! Het is in de democratie die ons land nog steeds is (op papier, althans…) toch de enige manier om dit hardnekkige probleem, de alsmaar groeiende Jodenhaat, aan te pakken. Daar kunnen vragen over worden gesteld in de gemeenteraad van Amsterdam. En kan het in kaart worden gebracht, voor zo ver dit nog niet is gebeurd….
  Alles bij elkaar: Ik vind het verschrikkelijk: Joden wonen al heel lang in ons land, hebben hun steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van ons land….Zij verdienen dit niet !!

 4. De bedreigingen en beledigingen zijn vaak afkomstig uit ” een bepaalde groep”.
  Maar wat wij wel eens vergeten : Binnen die ” bepaalde groep ” zijn er ook mensen die het heel erg vinden en zich hiervoor schamen.
  Die willen heel graag dat dit hardnekkige probleem wordt aangepakt !

 5. Ik vrees dat aangeven een zinloze zaak is. Er is maar een instantie die iets kan doen en dat is de overheid en die zegt dat ze wel wat anders te doe. Mij overkomen en aangifte was geen tijd voor. Nu woon ik in een klein plaatsje met een soort veldwachter die nooit iets te doen heeft dus die wilde we. Een paar dagen gebeld door de adjudant amsterdam zuid.waarom ik geen aangifte deed in Amsterdam. Hij begreep er niets van. Uiteindelijk de zaak gewonnen . Boete vijfhonderd gulden boete en een jaar voorwaardelijk.er is nog hoop.

 6. Onderschat het niet: zo’n kenteken moet vast en zeker met de hand uit 8 miljoen kentekens gesorteerd worden…omdat het hier Joden betrof…? Bij te snel rijden of fout parkeren gebruiken ze w.s. een ander systeem…

 7. Wanneer beseft de politiek en de linkse Gutmensch dat dit een keer afgelopen moet zijn. Keiharde maatregelen. Maar nee, ik ben bang dat het weer op niets uitdraait. Hoelang tolereren wij dit nog ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*