Weer Israeli’s gedood bij Palestijnse aanslag Westelijke Jordaanoever

Israeli soldiers and police inspect the scene of a shooting attack at the entrance to the Israeli settlement of Givat Asaf, in the West Bank, on December 13, 2018. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** פיגוע טרור ירי נרצח פצוע פצועים מכונית צומת גבעת אסף מטה בנימין

Bij een aanslag in Givat Asaf op de Westelijke Jordaanoever, ten noorden van Jeruzalem, zijn twee Israëli’s om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond.

Een Palestijnse man opende het vuur op de groep mensen, die bij een populaire liftplaats stonden, nadat hij uit zijn auto stapte. Na de aanslag reed de dader richting Ramallah. Volgens de IDF is de terrorist nog voortvluchtig, maar is het leger hem wel op het spoor.

Volgens Israëlische media zijn de doden en gewonden allemaal rond de twintig jaar oud. De twee zwaargewonden, een man en een vrouw, zijn overgebracht naar het Shaarei Zedek Medical Center in Jeruzalem. De man zou in zijn hoofd zijn geraakt en verkeert in kritieke toestand.

Givat Asaf ligt slechts twee kilometer van de nederzetting Ofra, waar zondag eenzelfde soort aanslag plaatsvond. Bij die aanslag raakten zeven mensen gewond en overleed een pasgeboren baby na een spoedkeizersnede nadat zijn moeder werd geraakt door de kogelregen.

Het is niet duidelijk of de aanslag van vandaag is uitgevoerd door dezelfde groep die zondag toesloeg. Volgens IDF-woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conticus kan er ook spraken zijn van een copycat die werd geïnspireerd door de eerdere aanslag. Hamas prees donderdag kort na de aanslag de daders, maar eiste de terreurdaad zelf niet op.

Hadas Parush/Flash90

 

1 Reactie

  1. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er weer twee nieuwe aanslagen gepleegd, met doden en gewonden. Dit is precies wat er te verwachten viel na de redding door Netanyahu van Hamas dat zijn val zeer nabij was. Aangemoedigd en versterkt door de onwil van Netanyahu om Hamas aan te pakken, zet Hamas er een tandje bij om chaos te scheppen in Jehuda en Shomron, met het duidelijke doel om er zich uiteindelijk meester van te maken. De vraag is of Netanyahu nu wederom verkeerd zal handelen en de terreur van Hamas beantwoordt met stappen die de bevolking van de Palestijnse Autoriteit in de handen van Hamas zal duwen, of dat hij nu een einde zal maken aan het bij zijn gratie levende Hamas-leiderschap. Het punt waar voorbij Netanyahu de oplossing van de problemen niet meer voor zich uit kan schuiven, komt steeds dichterbij.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*