Onderwijsvrijheid

Dehlia Timman. Foto: gemeente Amsterdam
Dehlia Timman. Foto: gemeente Amsterdam
Dehlia Timman. Foto: gemeente Amsterdam

Het Amsterdamse D66-raadslid en woordvoerder onderwijs Dehlia Timman wees in een interview met Het Parool op “de toenemende polarisatie; hekken rondom de Joodse scholen, de Turkse strijd op de Gülenscholen en de rechtszaken omtrent islamitisch onderwijs.” Deze uitspraak leidde tot enige commotie binnen de Joodse gemeenschap: die hekken zijn toch niet aan het bestaan van Joodse scholen te wijten?

“Natuurlijk niet,” reageert Timman tegenover het NIW. “Dat is een misverstand. Het is vreselijk dat Joodse scholen en instellingen bedreigd worden en de schuld daarvoor ligt uiteraard niet bij hen. Ik wilde juist mijn medeleven betuigen, maar dat is in het krantenartikel niet goed overgekomen.” Zij wijt de polarisatie aan de instroom van veel nieuwe Nederlanders die de geschiedenis, waaronder die van de Tweede Wereldoorlog, niet goed genoeg kennen. “Ik kom nog uit een tijd die als regel had: Joden en de oorlog, daar sol je niet mee.”
Timman vindt wel dat bijzondere scholen moeten plaatsmaken voor openbare scholen, die dan een (niet al te dwingend) levensbeschouwelijk karakter kunnen hebben maar geen leerlingen op basis van geloof en/of afkomst mogen weigeren. D66 nam op het partijcongres eind oktober haar motie aan om de vrijheid van onderwijs (vastgelegd in artikel 23 van de Grondwet) ter discussie te stellen. De partij wil dit Grondwetsartikel nu ‘vernieuwen’ op basis van het beginsel van de scheiding van kerk en staat, om zo verzuiling, polarisatie en kansenongelijkheid tegen te gaan.

2 Reacties

  1. D666 wil een soort staatsonderwijs (vanaf 2 jaar dan begint de hersenspoeling zo vroeg mogelijk) waarin iedereen als een soort eenheidsworst wordt gehersenspoeld om maar een brave EUSSR-burger te worden die zelfs het lichaam als staatseigendom (automatisch donorschap) ziet en wanneer de staat (het collectief dus) het wil krijg je een spuitje. Eerst de spuit voor de oudjes daarna voor de deplorables. Het ruimen van de oudjes past in het plan om zo weinig mogelijk pensioenen uit te betalen en D666 heeft de pensioenpot (1400 miljard) tezamen met andere volksverlakkers overgedragen aan de EUSSR in Brussel. Eigenheid zoals een religie of andere dingen worden zoveel mogelijk vernietigd. Ook de waarheid zoals dat de mens geen invloed heeft op het klimaar wordt door de murwslaande hersenspoelign van deze verkapte communisten in dat staatsonderwijs vernietigd. D666 wil van kinderen een soort gehoorzame robots maken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.