Onderwerping

Er was eens een held. Een held voor radicalen in Pakistan. Daar zijn er nogal wat van, in Pakistan. De held reisde door Europese landen. In Frankrijk hoorde hij dat Geert Wilders een Mohammed-cartoonwedstrijd organiseerde. Dus besloot de held af te reizen naar Amsterdam. Daar ging hij nog even langs bij Simon Vrouwe, u weet wel, die hersenloze beroepsdemonstrant met een grenzeloze haat jegens Israël. Van daaruit ging hij door naar Den Haag, waar hij op het Centraal Station in het Urdu, de taal die in Pakistan wordt gesproken, aankondigde Geert Wilders te vermoorden. De held werd weliswaar opgepakt en zit nu achter de tralies, maar door zijn actie werd hij in Pakistan een grote held.

Geert Wilders leeft al jaren, dag in dag uit, onder zware beveiliging. Zijn kantoor in de Tweede Kamer is een kluis. Er waren er die ondanks doodsbedreigingen niet werden beveiligd. Pim Fortuyn. Theo van Gogh. Ze betaalden hun uitgesproken, onwelgevallige, beledigende, politiek incorrecte mening met hun leven.

Of Allah humor heeft weten we niet. Dat veel van zijn volgelingen het niet hebben, is zeker. En met een God die zo’n groot ego heeft dat hij door een al dan niet grappige belediging van de kleine mens moordenaars aan het werk zet, wil ik persoonlijk niets te maken hebben.

Stuitender is dat hele volksstammen, zelfs zichzelf respecterende ‘journalisten’, op Twitter meldden dat Wilders deze doodsbedreiging aan zichzelf te wijten had. Zo schreef ene Ewout Klei: “Vreselijk dat iemand aanslag op Geert Wilders wil plegen, maar PVV-leider brengt zijn eigen collega’s moedwillig in gevaar, door zijn Mohammed-cartoonwedstrijd te willen organiseren. Het gaat Wilders helemaal niet om vrijheid van meningsuiting, maar om haat zaaien en haat oogsten.” Klei had gewoon voor de eerste ‘maar’ moeten stoppen. Hoe provocatief Wilders ook met dit initiatief wil zijn, een moorddreiging is altijd fout, daar had dus geen komma maar een dikke vette punt moeten staan. Maar Klei vergoelijkt het, hij brengt hier Houellebecqs Soumission in de praktijk. Hij onderwerpt zich aan een ideologie die er geen probleem mee heeft andersdenkenden over de kling te jagen. Volgens Klei heeft Wilders er zelf om gevraagd, en komt boontje om zijn loontje. Klei is ook held. Op sokken.

Hier past maar één reactie: een collectief, luid protest om te laten weten dat we dit soort gekken in onze samenleving niet tolereren. Punt.

10 Reacties

 1. Zonder laagopgeleide en gemakkelijk te beledigen Moslims die in Nederland concurreren met andere laagopgeleiden over banen en huisvesting, zouden wij noch de wereld ooit van de niets presterende Wilders gehoord hebben. Niet Wilders heeft Wilders gemaakt, maar “nette” politici die (rechts) uit financieel winstbejag of (links) uit politiek winstbejag de vruchtbare omstandigheden geschapen hebben die Wilders en zoveel andere overbodige problemen weelderig lieten groeien. Nu protesteren heeft geen zin meer, de gekken zijn er al en die gaan niet meer weg, maar waar was iedereen toen met protesten nog voorkomen had kunnen worden dat Nederland een broeikas van waanzin zou worden ?

   • Ja, je ziet het verkeerd, ik neem het niet op voor Wilders. Ik wijs hem ook niet aan als de schuldige. Hij is gewoon een opportunist die gebruikt maakt van de situatie. Schuldig is een ieder die zat te slapen toen het probleem ontstond.

  • Shlomo Itai, ze waren druk bezig met de idee vd “broeikasgassen”, dat was veel belangrijker. Er is door velen gewaarschuwd dat het de verkeerde kant opging, maar diegenen werden door de massa voor gek verklaard en gedemoniseerd.
   En of ze achteraf toch het juist zagen, daar wordt niet meer over gesproken.

 2. VVMU is een groot goed. Maar het is nodeloos om een stel gevaarlijke gekken te provoceren (die je overal tegenkomt), en je brengt er ook andere mensen die niet beveiligd worden mee in gevaar. En dat wist hij ook van te voren want heel deze actie inclusief intrekken is gepland en bedoeld om aandacht te trekken.

 3. Laten we eerlijk zijn ,Geert Wilders verwoord , wat velen in Nederland denken alleen hij chargeert en provoceert , dat weet ook ieder weldenkend mens !
  Echter bij heel veel journalisten ontbreekt de kennis over Israel en het staat erg stoer
  als je anti-Israel bent en bovendien politiek correct om alles wat uit die regio komt af te keuren en liefst met de grond gelijk te maken !
  Hoor en wederhoor kennen ze niet meer of passen ze niet meer toe .

 4. Wilders heeft zijn grootste goed opgegeven om politiek te bedrijven; zijn vrijheid. Als de linkse mens Wilders niet moet, dan moeten zij zich afvragen wie Wilders heeft gecreëerd; de linkse Gutmensch. De wal zal het schip keren. Omein.

  • Mike: Ik ben er niet zeker van dat Wilders zijn vrijheid bewust opgeofferd heeft, maar hij is zijn vrijheid voor de rest van zijn leven kwijt, dat is zeker. Ik zeg trouwens niet dat dit geheel voor niets is, want ook al was dit vast niet zijn bedoeling, met zijn provocaties bespaart hij salafisten in Nederland de behoefte grote aanslagen te plegen om hun hoofddoel – het afzonderen van de moslims van alle anderen met hun “verderfelijke invloeden” – te bereiken. Dit valt moeilijk te bewijzen, maar misschien moeten we hem hiervoor dankbaar zijn. Het gaat echter veel te ver om hoop te koesteren dat Wilders de ontwikkelingen kan of zelfs maar wil stoppen.

 5. Als Rotterdamse zou ik Wilders toch wel de raad willen geven:
  Geen woorden maar daden. Woorden genoeg, maar daden waar wij écht iets aan hebben blijven uit.
  Verder : Wilders maakt, terecht gebruik van zijn VVMU. Bevallen zijn woorden je niet ? Dan heb je een aantal keuzes : Je gaat met hem in discussie. Je kunt ook je schouders ophalen. Maar als je iemand, wiens woorden je niet bevallen gaat bedreigen zit je altijd fout.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*