Nederlandse gassector naar Israël

De Nederlandse gassector heeft belangstelling voor de omvangrijke aardgasvelden in de Middellandse Zee nabij Haifa. Op 4 juni vertrekt een handelsmissie naar Israël, waar zo’n vijftien bedrijven aan deelnemen. In 2009 werden in de Middellandse Zee voor de kust van Israël, Libanon en Cyprus omvangrijke aardgasvoorraden ontdekt. De geschatte opbrengst van de twee velden die Israël toebehoren, genaamd Leviathan en Tamar, is minstens 100 miljard euro, verklaarde premier Netanyahu onlangs. Israël kan een belangrijke aardgasexporteur worden, maar de gassector is nog onontwikkeld en zoekt buitenlandse expertise. ,,De Nederlandse gas- en energiesector heeft brede ervaring in aardgaswinning, bewerking en transport door de exploitatie van de gasbel bij Slochteren (Drenthe) en de gasvelden in de Noordzee,” zegt Bert van der Heide van Kurtz Marketing & Management, het bedrijf dat de handelsmissie in opdracht van de Nederlandse overheid organiseert. ,,Israël zoekt gespecialiseerde partners, kennis en personeel voor de exploratie, productie en het transport van aardgas.” Er is ook belangstelling uit Noorwegen en de Verenigde Staten, maar Nederlandse bedrijven maken een goede kans, denkt Van der Heide. ,,Nederland heeft de economische relaties met Israël de afgelopen jaren geïntensiveerd. Verschillende Nederlandse bedrijven hebben al opdrachten binnengehaald.” De handelsmissie van de Nederlandse gassector valt samen met de economische missie naar Israël waar onder anderen premier Rutte, minister Verhagen van Economie, Landbouw en Innovatie en minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken aan deelnemen.

2 Reacties

  1. I hoope dat Israel Noorwegen er uit houd.
    Noorwegen heef heel veel anti-semiten en zelf leden ven de regeering die anti-semiten zijn, allen noemen zij zig zelf anti-zionisten.
    Sorry voor mijn Nederlands.

    • Ik Ben het volkomen met Jerry evens, ofschoon ik nou niet direct gecharmeerd ben bij de Nederlandse interesse. Maar waar in de wereld vind je 100% steun en begrip voor Israel ?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.