Nederlandse BDS’er komt Israël niet in

De Nederlandse BDS-activiste Lydia de Leeuw is door de Israëlische autoriteiten teruggestuurd toen zij de Joodse staat wilde bezoeken. De Leeuw mag Israël niet betreden vanwege haar constante pogingen jan en alleman over te halen het land te boycotten.

“Lydia de Leeuw is geweigerd omdat ze consequent deel neemt aan activiteiten tegen de staat Israël, ” zegt Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Aryeh Deri, in een verklaring. “Ik zal mijn gezag uitoefenen en de toegang tot Israël belemmeren voor personen die de staat schade proberen toe te brengen.” Volgens de minister is de kwestie een voorbeeld voor de nieuwe aanpak van Israël om BDS-activisten te weren. “Mensen die Israël willen boycotten en proberen haar burgers te schaden, zijn hier niet welkom.”

De Leeuw werkte meerdere jaren als lobbyist voor verschillende mensenrechtenorganisaties in de Palestijnse gebieden en is tegenwoordig bestuurslid bij Stichting Kifaia. De stichting zet zich naar eigen zeggen in voor ‘opheffing van de bezetting van Palestina’ en stuurt geld naar Gaza. Naast De Leeuw is ook Anja Meulenbelt actief als bestuurslid bij de stichting.

14 Reacties

 1. U slaat de spijker op zijn kop. U heeft het over : MENSENRECHTEN. Dit is precies waar zij voor opkomt zonder lid te zijn van BDS beweging. . Iedere kritiek op de illegale bezetting en landroof wordt zo in de kiem gesmoord.

  • Het is ook een MENSEN RECHT om je land te beschermen tegen oproerkraaiers die leugens verspreiden. De enige die in het hele verhaal de mensen rechten schenden zijn de dodelijke terreurorganisaties van de PA en HAMAS, ZIJ gebruiken hun eigen burgers als menselijke schilden in hun dodelijk haat tegen israel en haar Joodse bevolking. Deze terreurorganisaties hebben al zeer vele malen bewezen géén vrede te WILLEN en gaan letterlijk over lijken door vrouwen en kinderen op te offeren aan hun dodelijke haat tegen israel en haar volk. En van illegale bezetting is geen sprake , want je kúnt je EIGEN land nooit en te nimmer illegaal bezetten. Het is immers je eigendom. En een eigendom van jezelf kun je ook niet roven want het is al reeds van jou.

   daarnaast heeft er nooit en te nimmer een officieel erkende ‘palestijnse’ staat bestaan, en iets wat niet bestaat en/of ooit bestaan heeft valt ook niet te roven en/of te bezetten, want het bestaat immers niet eens. Sterker nog : ‘palestijnen’ als volk bestaan niet eens , want als er geen Palestijnse staat bestaat kan er ook geen palestijns volk bestaan. De groep die zich palestijnen nóémt is simpelweg een samenraapsel van bedoeïenen en arabieren uit diverse landen.

   • Tot zo ver ik weet hoort Lydia de Leeuw niet bij de door u genoemde terreurorganisatie(s). Als haar manier van actie voeren vreedzaam is zou een land dat pretendeert democratisch te zijn haar niets in de weg moeten leggen. Over haar (geweldloze) actie en standpunten moet gewoon gediscussieerd kunnen worden.

   • De redenatie van Gerard Matthijssen past goed bij het naïeve Nederland, dat allerlei haatimams ongestoord en in alle rust de democratie laat misbruiken om een einde te maken aan dezelfde democratie. Zelfs de Belgen waarover men in Nederland zoveel domme grappen maakt, sturen deze onwelkome lieden zoveel mogelijk naar Nederland.

  • Israel heeft het recht om zich te verdedigen tegen alle (haat)campagnes die gevoerd worden om haar bestaansrecht te ondermijnen, ook tegen die onder een valse vlag gevoerd worden. Ik zou zeggen, ga eens vor mensenrechten rellen in de Gaza strook. Daar is onderdrukking van alle soorten mensenrechten heel gewoon.

 2. Illegale bezetting vindt plaats door Arabieren die zich Palestijnen noemen. Iedereen die zijn huiswerk een beetje heeft gedaan weet dat Palestina niet bestaat en nooit bestaan zal.
  Dit soort linkse activisten weigeren, top,kan Nederland een voorbeeld aan nemen!!

 3. Je kan best van mening zijn dat Palestijnen een samenraapsel van verschillende mensen zijn en dat Palestina niet bestaat en nooit zal bestaan. Echter het enige wat soort teksten weergeeft is de frustratie die er over de bestaansrecht is. Om de problemen die bij de erkenning van Palestina ongetwijfeld zullen ontstaan, daar zou het over moeten gaan. Immers de Palestijnen kan je niet meer weg denken, redeneren of uitzetten. Laten we de starheid achter ons laten en het zinloze voor het zinvolle verruilen. reageren zoals u nu weergeeft is niet de oplossing. Een beging maken met hoe het dan wel kan is de juiste instelling.

  Geef ons ideeën die beide volkeren het bestaansrecht garanderen. Eigenlijk is het de enige wijze die een goede toekomst zonder scherpe tegenstellingen mogelijk maakt.

  • “Palestijnen” is een bedenksel van de nazi-moefti Amin al-Hoesseini, die een Palestina én een wereld zonder Joden nastreefde. Hij streefde niet naar een Palestijnse staat als einddoel, maar naar een pan-arabische theocratische staat. De verschillende Palestijnse groepen hebben tevergeefs geprobeerd om zich te verenigen om de Joden te verdrijven, wat telkens mislukte is door hun onoverwinbare onderlinge wedijver en haat. Ze proberen nu niet meer om de Joden militair te verslaan, maar om hen weg te pesten door hun het leven onmogelijk te maken. Ook terwijl ze daar mee bezig zijn, bestrijden ze elkaar onophoudelijk, zoals men kan zien aan Abou Mazen die probeert koste wat het koste Hamas klein te krijgen en Hamas die voortdurend probeert Aboe Mazen te ondermijnen. Er bestaat dus wel een Palestijns probleem dat om een oplossing vraagt, maar geen Palestijns volk en een Palestijnse natiestaat kan daarom ook geen oplossing zijn. De sleutel voor de oplossing van het Palestijnse probleem ligt bij de diverse Palestijnse groepen zelf, maar om die sleutel te kunnen draaien, moeten zij blijkbaar eerst zoiets als genetische manipulatie ondergaan.

 4. “”De palestijnen’ kan je niet meer weg denken/redeneren of uitzetten””.

  Van ‘de Filistijnen’ is er alleen een gezegde overgebleven!

  “”Geef ons ideeën die beide volkeren het bestaansrecht garanderen””.

  Om het bestaansrecht van een volk te garanderen moet het een volk zijn. Palestijnen zijn geen volk maar gewoon Arabische/Jordaanse burgers.(2-staten ‘oplossing’ 2048)

  De grootste leugen van de moderne geschiedenis is dat van ‘de palestijnen & hun gestolen land’.

  Het zijn precies de Palestijnse Arabieren die het bestaansrecht van de Joodse staat Israel niet willen accepteren.

 5. Beste Tiki,

  Eerlijk, redelijk, fair en rechtens zijn termen die partijen in een conflict bezigen en het conflict vaak niet ten goede komen. En het Palestijns Israëlisch conflict is daar een schoolvoorbeeld van. En toch moet er een oplossing komen. Dat is voor de strijdende partijen en in het bijzonder voor Israël het beste. Daarom mijn woordkeuze die tracht oplossingsgericht te zijn. Het keer op keer wijzen op genoemde termen is niet zo zinvol. Alles is al genoemd en werkt niet, wellicht is de tijd aangebroken om een ander pad te bewandelen. Het is niet echt een nieuw idee, er zijn in het verleden al meerdere pogingen gedaan inclusief een Nobelprijs, over vrede praten en denken lijkt mij gewoon beter dan over oorlog praten en denken.

  Maar mocht u een beter idee hebben die een beging van vrede kunnen bewerkstelligen laat ons dit weten, er zijn nogal wat mensen die daar dringend op zitten te wachten.

 6. Well done Israel. Tolerantie van haatcampagnes door notoire tegenstanders van de Joodse staat kent zijn grenzen. De hele BDS movement heeft niets met oprecht mensenrechtenactivisme te maken maar is onderdeel van een ordinaire campagne ter ondermijning van de democratische staat Israel. En wanneer gaat vrouwke Lydia rellen voor mensenrechten veroorzaken in de Gaza strook waar Palestijnse leiders hun eigen mensen onderdrukken en vergiftigen met haat speech? Ook enige NL media zijn m.i. notoire wegkijkers.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.