Nederlands goud in Israël

De Nederlandse delegatie bij de opening van de Maccabiah Games. Foto Yonatan Sindel/Flash 90
De Nederlandse delegatie bij de opening van de Maccabiah Games. Foto Yonatan Sindel/Flash 90

Op de Maccabiah Games, de ‘Joodse Olympische Spelen’ die deze maand van Haifa tot Jeruzalem en van Modi’ien tot Tel Aviv gehouden werden, sleepte het Nederlandse herenhockeyteam goud in de wacht.

Na in de halve finale Israël met 5-0 te hebben verslagen, zorgden doelpuntenmakers Dider Meijer en Sake Hermans voor de eindzege van 2-0 tegen Australië. Het team, met spelers uit de Overgangsklasse en Eerste Klasse, bleef in alle rondes ongeslagen. Doelman Philip Breitenstein werd uitgeroepen tot keeper van het toernooi. Het vrouwenhockeyteam haalde brons binnen dankzij hattricks van Aniek de Graaf en Sophie Klooster.
Goud was er op deze 20e Maccabiade ook voor karateka’s Sammy Schippers, Ruben Heijmerink en Bryan Lusse. Wielrenster Maartje Fransman behaalde zilver op de wegwedstrijd.
Op de foto: de volledige Nederlandse delegatie bij de opening van de Games in Jeruzalem.

2 Reacties

  1. Dit fantastische succes nergens gelezen want wij (correct Nederland) publiceren dit mooie nieuws uit Israël niet. Wij,mijn vrouw en ik, steunen al jaren het dappere volk van Israël en dat blijven we doen, altijd. Wij wensen het democratische israel succes. Laat je niet inpakken.
    Groeten van Harry en Aaf vledderman

  2. Lees ook eens de plannen van Netanyahu,s nationalistisch religieuze regeringscoalitie om met een heel reeks van wetsvoorstellen het Hooggerechtshof in Jeruzalem buitenspel te zetten. Dit betreft het intrekken van de z.g.n. Dienstplichtwet, waarbij de ultraorthodoxe Israeli,s worden gevrijwaard van hun verplichting. Hoezo democratisch.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.