Model naakt bij Klaagmuur

Het Belgische naaktmodel Marisa Papen heeft flink wat stof doen opwaaien met een foto bij de Klaagmuur.

De 26-jarige dame besloot poedelnaakt te poseren op een terras van een van de huizen die uitkijken op de Klaagmuur. Papen leunt op de foto achterover op een plastic stoel en lijkt niks aan het zicht te willen onttrekken. Achter de naakte Papen is de heilige muur met biddende Joden te zien. Ook maakte Papen naaktfoto’s in de Negev woestijn en klom zij naakt in een vlaggenmast met Israëlische vlag.

“Ik heb geen idee wat de impact hiervan zal zijn,” zegt het model zelf over de foto’s. “Ik besef dat we sowieso mensen zullen provoceren, maar we hadden met deze foto geen slechte bedoelingen.” Naar eigen zeggen wil Papen met de foto juist aangeven dat Jeruzalem een stad met een ‘mengelmoes aan culturen’ zou zijn en dat iedereen daar zou mogen ‘geloven wat hij of zij wil’.

Voor het project ‘Road to Liberation’ ging Papen al eerder uit de kleren op heilige plekken. De Belgische belandde in zelfs een nacht in een Egyptische cel omdat zij naaktfoto’s had laten maken in de tempel van Karnak, bij Luxor.

De Joodse gemeenschap in België heeft nog geen reactie gegeven op de actie van Papen. Mocht u zelf een mening willen vormen over de foto’s, dan u kunt ze hier bekijken (NSFW).

14 Reacties

 1. Er is niets mis met spannende erotiek, maar dan wel op de juiste plaats zoals Spreuken 5 ons dat leert: Vers 15…Drink water uit uw eigen regenbak en welwater uit uw eigen bornput. 16 Moeten uw ​bronnen​ op Straat Overstromen, uw waterbeken op de Pleinen?

  17 Zij moeten voor u alleen zijn, niet voor vreemden nevens u. 18 Uw ​bron​ zij gezegend, verheug u over de vrouw uwer jeugd: 19 een liefelijke hinde, een bekoorlijke ree; laat haar boezem [niet die van uw buurvrouw] u te Allen Tijde Vreugdedronken Maken, wees bestendig Verrukt over haar liefkozingen.

  20Waarom zoudt gij dan, mijn zoon, afdwalen naar een vreemde, de boezem van een onbekende omarmen? 21 Want voor de ogen des Heren liggen ieders wegen open, Hij weegt al zijn gangen.”

  Ik las op 12-jarige leeftijd al de spannende erotiek op mijn zolderkamer in de 8 hoofdstukken van Hooglied dat Salomo schreef. Later begreep ik het waarom. Waarom wordt daar zo weinig over geschreven/gesproken tot jongeren met veel vragen?

  Het Minnekozen was de aartsvaders ook niet vreemd. Genesis 26:8…Toen Isaak lange tijd daar geweest was, en Abimelek, de koning der Filistijnen, eens door het venster keek, zag hij, en zie, Isaak was aan het minnekozen met Zijn Vrouw Rebekka. Denk ook aan de liefdesappeltjes van Leah zij huurde vader Jacob voor een nacht. Genesis 30:14.

  Ik las dat Marisa Papen al eerder uit de kleren ging op heilige plekken. Dat is natuurlijk schandalig!!!
  De Belgische belandde zelfs een nacht in een Egyptische cel omdat zij naaktfoto’s had laten maken in de tempel van Karnak, bij Luxor.”

  Zou het Belgische naaktmodel Marisa Papen ook zo durven poseren in Mekka wanneer moslims daar hun rondjes bidden om de Kaäba?

 2. De klaagmuur is mooi, en deze dame is mooi. Maar door de twee te combineren wordt het geheel minder mooi.

 3. Het is 2018. Wat is het probleem? Een mooi meisje naakt op een terras?
  Maak je eens druk over zaken die er toe doen; onschuldige burgers bombarderen, armoede, a-sociaal gedrag enz.
  Ik ben geschokt als ik een zwerver zie verrekken op straat of de wapenhandel of 7 miljard voor Shell.

  • Sterker nog, zullen wij ons inderdaad op 21 Tammuz 5778 druk maken over belangrijker zaken dan een mooi, bloot meisje ?
   Keuze genoeg….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.