Michael Jacobs weer nacht in cel

De Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs is afgelopen zondag op de Dam in Amsterdam tijdens een anti-Israël manifestatie gearresteerd. De activist heeft vervolgens weer een nacht in een politiecel moeten doorbrengen.

Jacobs laat aan het NIW weten met een Israëlische vlag tijdens de demonstratie op de Dam ‘heen en weer’ te hebben gelopen. “Daarbij werd ik min of meer achternagezeten door personen van Arabische komaf en hun Nederlandse bondgenoten, die mij en het volk van Israël met de bekende krachttermen uitscholden, posters met kwetsende symbolen en teksten toonden, en ook het vaandel van Fatah voortdurend opzettelijk in mijn gezicht hengelden.”

Volgens de activist had hij er ‘op een bepaald moment genoeg van’ en trok hij een van de Fatah-vaandels omlaag. Toen zou een andere demonstrant de Israëlische vlag van Jacobs hardhandig van hem hebben afgepakt. “Even later kwam een politiewagen het plein op. Nadat de agenten waren uitgestapt begon ik hen de personen aan te wijzen die mij hadden belaagd,” aldus Jacobs.

Daarbij zegt hij dat op de Dam ook een vrouw hem met ‘grove taal’ bestookte. ”Toen zij mij benaderde terwijl ik met de agenten sprak, ervoer ik dat als een bedreiging en ik duwde haar hoofd met mijn vlakke hand opzij.” Na die fysieke handeling werd Jacobs tegen de grond gewerkt en door de politie en in de boeien geslagen. Ook zou er aan de vrouw zijn gevraagd om aangifte te doen tegen de activist.

“Ik werd ingesloten en moest een nacht in de cel doorbrengen,” zegt Jacobs. “Pas de volgende dag werd ik verhoord voor een klacht van mishandeling. De politie nam een kleine camera in beslag die ik voor mijn eigen veiligheid op mijn lichaam draag. Ik hoop deze nog onbeschadigd terug te krijgen zodat ik de beelden zelf kan bestuderen.”

Naast de nacht cel kreeg Jacobs het verbod om de komende drie maanden dichter dan 35 meter in de buurt van anti-Israël activisten en demonstraties tegen de Joodse staat te komen.

16 Reacties

 1. Anti-Israël demonstratie, fatah vaandels, uitschelden etc. etc. Het is volledig voorbij. Waar wachten wij nog op ? In Frankrijk, België, Denemarken, Zweden. Noem maar op. De linkse kerk heeft en laat de islam hier(laten) binnenstromen alsof het een lieve lust is. Op een zeker moment kán onze overheid ons niet meer beschermen. De dienders zijn zo geconditioneerd dat ze de verkeerde opsluiten. Lekker veilig. Eén jood opsluiten wekt minder woede. Walgelijk!

  • Nou, de Amsterdamse politie heeft op dat gebied een uitstekende reputatie. Zo stonden ze tijdens de bezetting vooraan om hun Joodse stadsgenoten naar de Hollandse Schouwburg te vervoeren, om vandaar via Westerbork hun ondergang tegemoet te gaan. Plus ça change….

 2. Walgelijk! Dit land is werkelijk van het potje af!
  Ik snap werkelijk niet wat ze met het intimiderende gedrag van de anti-Israel groepen willen bereiken door dat wel toe te staan.
  En dan… Michael Jacobs TEGEN de grond werken??? Wat is dit? Hoezo?
  En 35 meter, waar mag hij dan wel gaan staan en waarom krijgen die agressieve anti-Israelgasten dan wel alle vrijheid van de wereld om te demonstreren zoals zij dat doen.
  Gatver.
  Amsterdamistan en binnenkort Nederstan?

  • Nederstan? Nooit…! Wij zijn geen fatalisten en om met de woorden van Churchill te spreken: WE WILL NEVER SURRENDER…! God zegene Israël…!

 3. dit is ronduit schandalig op de wijze hoe partijdig de politie werkt..
  als men jood is in Nederland, gaat men sowieso de cel in, terwijl de BDS en arabieren hun gang kunnen gaan

 4. Hij, Jacobs, wordt gezien als provocateur. Reken maar dat de dienstdoende politieagenten dit hebben overlegd met de burgemeester. De gemeentelijk goedgekeurde, toegestane anti-Israel-manifestatie is het feit waar ze dan rekenschap van afleggen en wie daar met een Israëlische vlag ‘provocerend’ doorheen gaat lopen wordt gezien als provocateur. Als je dan geen gehoor geeft aan het verzoek van de politie om ergens anders te gaan staan met je Israëlische vlag word je gearresteerd. Maar hij, zo begrijp ik, kreeg het aan de stok met een demonstrant en maakte een fysiek gebaar naar haar en ja, dat is twee keer iets doen wat provocerend werkt, alhoewel het laatste ook gezien zou kunnen worden als geweld tegen een manifestant. Dan arresteren ze je. Moet je afkoelen in een politiecel en krijg je een ‘lopend’ gebiedsverbod, mag je je niet ophouden bij een eventuele nieuwe manifestatie tegen Israël. Dat is gewoon de wet hoor. Niks aan de hand mensen, doorlopen!

 5. In het linkse denken is het toegestaan , om joden te beledigen en hen te vereenzelvigen met Israel ( salonfähig)!Niemand in dit land vind dit nog erg , in de stadions worden walgelijke anti- semitische liederen gezongen ,en als er dan eens iemand opstaat die ondanks bedreigingen blijft protesteren , is justitie er als de kippen bij , om hem op te sluiten . de vraag is hoe lang kunnen we hier nog blijven ? In de ons omringende landen , gebeurt het ook , lang leve de open grenzen , het wordt tijd dat er echt wordt ingegrepen , anders gaat het goed fout.

 6. Er was dus weer eens een manifestatie van Jodenhaat op de Dam, zoals bekend verpakt als een “anti- Israël”. Je moet wel heel dom zijn om dat niet door te hebben. Michael Jacobs gaat daar tegen in en zoals gebruikelijk wordt hij opgepakt. Omdat het laffe, slappe wegkijkbestuur van onze hoofdstad dat makkelijker vindt dan nu een einde te maken aan de uitingen van Jodenhaat, die weer de spuigaten uitlopen. Michael en zijn broes spreken regelmatig in de gemeenteraad over dit verschijnsel en alleen Annabel Nanninga (FvD)toont begrip.
  Ik constateer dat in de aanloop naar de Duitse bezetting én tijdens de Duitse bezetting de houding van de gemiddelde niet-Jood (uitzonderingen daargelaten !!!!) weer het zelfde is als nu.En ik walg er van.
  En o ja….toen was er nog geen sprake van de staat Israël…

 7. aanvulling: Eerste zin.. zoals bekend als een anti-Israël betoging.
  En Michael heeft natuurlijk geen broes, maar een broer.
  Mijn steun voor Michael en Sasha Jacobs !!!, als zij inspreken in de Amsterdamse Gemeenteraad.

 8. Er is een Wom-brief geweest, waarbij er werd besloten dat de Wekelijkse Pro Israel en Pro Palestina/Hamas demonstratie niet meer tegelijkertijd plaats mogen vinden. Nu blijkt iedere keer als er een Pro Israel demonstratie is dat de Pro Palestina demonstratie bij, nota bene, het monument doorgang vindt. 30 september heb ik persoonlijk 5 betogers geteld, met de meest walgelijke antisemitische borden en leuzen, die Israëliërs die heel emotioneel reageren uitschelden voor War criminal ( allemaal op tape) .. De politie ziet 1 persoon niet als demonstrant maar als burger die recht heeft om daar te staan.. Hier zie je al de dubbele maatstaven die in Amsterdam door de politie worden gehanteerd, Michael Jacobs mag er dus niet staan als er een Pro Palestina demonstratie is, terwijl hij alleen is???… maar de tegenpartij Robert-willem van Norren, Aoife Duignan, ansje ambrosa, Gustav Draijer en nog vele anderen mogen 24/7 blijven provoceren, blijven discrimineren, haatzaaien en leugens verkondigen en dit zelfs als het hun week niet is, als ze geen melding hebben gedaan?? Wat een krom land is dit. Ik roep iedereen op om Michael Jacobs te steunen, te doen wat hij niet meer mag doen van de foute Politie. De waarheid verkondigen in het zicht van de leugens.. Chapeau Michael..

 9. De Amsterdamse politie, maar ook justitie, bewandelen het liefst de ‘weg van de minste weerstand’.
  Daarbij ook nog dat justitie alleen ‘hapklare brokken’ wil aangeleverd krijgen van die politie!
  En als jood, weet je het dan wel?

 10. Michael Jacobs is sympathiek, moedig en heeft het recht aan zijn kant. Hij is alleen in mijn ogen niet realistisch als hij denkt dat hij met zijn demonstraties verandering teweeg kan brengen. Aangezien er weinigen zijn die de huidige islamisering waaraan Nederland onderhevig is, daadwerkelijk willen stoppen en er – voor zover ik kan zien – helemaal niemand is die dit kán stoppen, hoop ik voor Joden en voor goede niet-joodse Nederlanders, dat zij elders een betere toekomst gaan zoeken voordat het te laat is. Wat betreft de anderen, zoals leden van de Amsterdamse politie die zich niet schamen om een persoon als Michael Jacobs “tegen de grond te werken”, in de boeien te slaan, in een cel te gooien en vervolgens feitelijk de mond te snoeren, hun wens ik dat zij volop mogen genieten van de “geneugten” van een door ellendelingen gedomineerde maatschappij, want wie ellendelingen steunt of helpt, heeft hun ellende helemaal verdiend.

 11. De pro-palestina aanhang had in de Israelische vlag, een
  kakkerlak geplaatst, hoe duidelijk zijn hun beweegredenen!
  Ik sta daar, in onze hoofdstad, op de Dam, met een Israelische vlag, in het midden geplaatst¨Jeruzalem¨
  hoofdstad van Israel.Ze zijn al boos, maar nu worden ze nog bozer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*