Lesbisch oké, Jood nee

Joodse Pride-vlag. Foto Sarah Stierch Wikimedia Commons
Joodse Pride-vlag. Foto Sarah Stierch Wikimedia Commons

De organisatie van een ‘pottenmars’ in Chicago stuurde drie Joodse vrouwen weg vanwege hun regenboogvlag met witte davidster.

“We zijn pro-Palestijns en antizionistisch,” verklaarde de Chicago Dyke March. “Voor veel mensen was deze Israëlische vlag boven op een regenboogvlag bedreigend.” De ster op de vlag van Israël is echter blauw en ook de twee blauwe banen van de Israëlische vlag ontbraken op de vlag die de vrouwen meedroegen. Een van de drie weggestuurde vrouwen, Laurel Grauer, meldde dat ze – na tien jaar probleemloos meelopen – ineens moest verklaren of ze zionist was.
“Antisemitisme vermomd als antizionisme,” stelde de Anti-Defamation League, die excuses van de organisatie aan de drie vrouwen eiste.

5 Reacties

 1. De titel ” …, Jood nee” klopt niet. Er liepen zeker Joden mee. Zie dit verslag (http://mondoweiss.net/2017/07/marching-beyond-pinkwashing/): “there were many Jewish marchers who proudly displayed Jewish symbols, wearing Tshirts and carrying posters with slogans in Hebrew, and felt perfectly at ease”
  Een betere titel is “Lesbisch oké, zionist nee”. Intersectionaliteit noemt men dat tegenwoordig: gediscrimineerde groepen als LGBT en Palestijnen steunen elkaar.
  Jammer dat NIW en ADL geen onderscheid maken tussen Joden en zionisten, terwijl heel veel critici van het zionisme dat, terecht, wel doen.

  • Ik geloof dat ik het begrijp: De Zionisten gooien homo’s van vier hoog naar beneden en daarom steunen LGBT en de Palestijnen elkaar… Wacht even, maar het zijn toch juist de Palestijnen die zo met homo’s omgaan ? Oi, Bosma, er klopt hier iets niet !!

  • Palestijnen steunen LGBT? Die witz kan Bosma beter niet in Ramallah of Gaza vertellen. Er zijn minder pijnlijke manieren om je leven te beëindigen.

  • Het Zionisme is niets anders dan het streven naar en de realisering van joodse zelfbeschikking in een eigen joodse staat. Volgens deze definitie zijn volgens mij praktisch alle Joden Zionisten. En de critici van het Zionisme zijn degenen die die deze zelfbeschikking exclusief aan Joden ontzeggen terwijl zij die aan anderen, bijvoorbeeld Palestijnen en Koerden, wél gunnen.

   Hier vindt men dus weer het bekende meten met twee maten. Antizionisme is in werkelijkheid een verkapte vorm van Antisemitisme. Indien de sterke arm van de staat Israel er niet was zouden Joden nog overal ter wereld, ook in het ó zo verlichte Europa, eindeloos gediscrimineerd en buitengesloten worden.

   Ik zelf heb heel andere bezwaren — namelijk religieuze en morele — tegen het meelopen van Joden in een pro-gay demonstratie, maar daar gaat het nu eventjes niet om. Joden werden hier duidelijk buitengesloten. Indien er buitenlandse groepen hadden meegelopen, met bijvoorbeeld Britse of Duitse vlaggen, waren zij zeker verwelkomd als een internationale aanvulling op deze Amerikaanse demonstratie. Maar zodra de vlag van Israel of de Magen David verschijnt is het opeens anders en verschijnt het welbekende rode waas voor de ogen van de zogenaamde strijders voor gelijkheid en tolerantie.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.