Lana Del Rey laat Israëlische fans in de kou staan

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey heeft haar geplande concert in Israël geannuleerd. Daarmee komt Del Rey terug op haar eerdere statement waarin ze kenbaar maakte zich niet te laten beïnvloeden door de boycot-oproepen van anti-Israël organisatie BDS.

Del Rey maakte haar besluit vrijdag bekend. De zangeres zegt het concert, dat op 7 september zou plaatsvinden, voor de Israëlische fans ‘uit te stellen’ totdat ze de tijd heeft gevonden om ‘voor zowel Israëlische als Palestijnse fans op te treden’. Volgens de Amerikaanse is het niet mogelijk om nog een concert voor Palestijnse fans te organiseren rondom haar optreden op het Israëlische Meteor Festival.

In haar vorige statement benadrukte de zangeres juist dat ‘muziek moet samenbrengen’ en dat haar optreden geen politiek standpunt zou zijn. “Optreden in Israël is geen politiek statement, net zoals in Californië optreden niet betekent dat mijn standpunten overeen komen met die van de Amerikaanse regering,” aldus Del Rey. De zangeres heeft in haar nieuwe statement niet duidelijk gemaakt of het besluit om de hele show te annuleren wellicht wél een politiek statement zou zijn.

De afzegging moet extra hard aankomen bij een groep Israeli’s die kortgeleden nog een filmpje online zette waarin zij Del Rey toezingen. “We hebben deze video met een hoop liefde gemaakt,” aldus de nu waarschijnlijk zwaar teleurgestelde fans.

Wanneer Del Rey wél de tijd heeft om op te treden voor haar Israëlische fans, is nog niet duidelijk.

 

3 Reacties

  1. Misschien wil de dame net als heel veel anderen te kennen geven, dat zij het gedrag van Israel afkeuren. Dat heet vrijheid. Ik zou daar naar onderzoek gaan doen, athans dat lijkt mij de bedoeling van al die artiesten die niet in Israel willen optreden.

    • Denk dat Dick Vermaas zijn ogen open moet doen – de ideologische ketens van zijn denken afwerpen waar hij mee belast is – en eens het handelen van de Palestijnse autoriteit op de westbank moet onderzoeken, waar willekeur, corruptie, het ontbreken van een onafhankelijke rechter en het afrekenen van ” Israëlische spionnen” een dagelijkse praktijk is…. feitelijk zijn de Palestijnse gebieden anarchistische enclaves en zo ook de Gaza strook…hier is moorden aan de orde van de dag…tussen Palestijnen onderling…of krijgen de Joden daar ook de schuld van….wel zo makkelijk

  2. Haar eerdere reactie was heel goed. Muziek is geen politiek. Een optreden in NL is geen steun voor de Ned.regering, of die twee hier gewortelde en vrijwel hun hele leven woonachtige Armeense kinderen uitzet of niet. Zelfde geldt voor een optreden in Syrië, Rusland, Hongarije, Duitsland, de VS, Israël of welk land of gebied ook. Ze stelt hier bovendien haar Druzisch-, Arabisch- en Joods-Israëlische fans teleur. Teleurstellend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*