Kinderen

Ze komen regelmatig voorbij op Twitter en Facebook: filmpjes van Palestijnse kleine kinderen, vooral uit Gaza, in Hamasgevechts tenue gestoken, met groene hoofdband om en speelgoedgeweer in de hand – dat hoop je tenminste – die geïndoctrineerde haat verspreiden en de verschrikkelijkste dingen over Joden en Israëli’s zeggen.

Het wordt er al op de kleuterschool ingestampt. Ook op de Westbank wordt kinderen van jongs af aan geleerd terroristen die in Israël aanslagen hebben gepleegd te vereren als helden. Naar de zogenaamde martelaren worden straten genoemd en kinderen weten dat hoe meer Israëli’s je vermoordt, hoe hoger de terroristensalarissen zijn die worden uitgekeerd door de Palestijnse Autoriteit.

Kortgeleden plaatsten het Israëlische leger en de pro-Israëlorganisatie Stand with Us filmpjes van Israëlische kinderen uit Sderot en omgeving, die met hun ouders vliegers maakten. Voor een vliegerfestival van vrede en voor het leven, zo heette het, met boodschappen in kinderschrift als: “Ik wil dat er vrede komt”. De IDF-woordvoerder voorzag de foto’s van de tekst: “Vliegers als teken van vrede, terwijl kinderen in Gaza vliegers gebruiken als wapens.” Natuurlijk in reactie op alle brandende vliegers, en zelfs vliegers met explosieven die de Israëlische kant op waren gestuurd, waarvan er een paar door kinderen werden gevonden. Ook waren er foto’s van kinderen die bomen plantten als reactie op de branden die de Palestijnse vliegers hadden veroorzaakt.

Daar kwam een ander filmpje op terug, gestuurd door @ThisisGaza. Israëlische kinderen die met hun ouders het monument en legermuseum in Latrun bezochten. Ze klommen op en in tanks, een kind kreeg een helm op en er werden geweren aan ze getoond. Een journalist ondervroeg de kinderen: Hoe gebruik je een handgranaat? Bij welk onderdeel wil je later in het leger? Hoe stel je je dat voor? Een kind antwoordde: “Ik zie een dode Arabier voor me en daar word ik gelukkig van.”

En een meisje: “Ik stel me voor dat ik in een tank zou zitten en dat Arabieren me zouden achtervolgen en dat ik ze dan allemaal dood zou schieten. Dat voelde goed.”

Haat. Het gaat door tot in het vierde geslacht. En domme ouders zullen er altijd wel blijven. En overal.

7 Reacties

 1. Helaas bestaat haat onder álle bevolkingsgroepen en over de gehéle wereld , níét uitsluitend in het conflict rondom de Gazastrook.
  Helaas lijkt dat specifieke conflict het énige te zijn waar de wereld verslag over wil doen en krijgen, maar elders in de wereld zijn nog veel schrijnender (burger)oorlogen gaande waar nauwelijks een woord aan besteed wordt. Zelfs als er relatieve rust zou zin in het conflict rondom Gaza dan nog zal de media het blijven opblazen en de boel weer op laten laaien. Je zou bijna denken dat de media bang is dat ze niets meer te vertellen zullen hebben als het ‘rustig’ zal zijn in de Gazastrook en dat de media het daarom zélf het vuur op laat blijven laaien.

 2. Als ik de laatste alinea lees, waar ik het volledig mee eens ben, kunnen wij ook stellen dat er tegenover haat medemenselijkheid en genegenheid bestaat.
  Ik ben er absoluut van overtuigd dat er bij een groot deel van de Arabische en Joodse ouders een groot verlangen is naar rust en vrede. Maar helaas wint het kwaad. Door alle eeuwen heen.
  Gutsjabbes !

  • LOUISA – De ‘gewone burgers aan beide kanten willen inderdaad niets liever dan gewoon normaal met elkaar in vrede leven, maar aan ‘palestijnse’ zijde is het feitelijk hun eigen HAMAS door wie de burgers gedwongen worden om de oorlog voort te zetten want werken de burgers níét mee dan worden zij gemarteld en zelfs gedood door hun éígen politieke leiders (HAMAS) Veel burgers aan ‘palestijnse’ zijde hebben dus simpelweg geen keuze; maar dat is feitelijk ook HET grote probleem met Islam ; je MOET de islam aanhangen anders wordt je gezien als afvallige en daar staat volgens islam de doodstraf op. Strikt genomen ligt het conflict dus méér in de leer van Islam dan bij de politiek, de politiek leiders aan ‘palestijnse’ zijde maken slechts misbruik van hun macht door te doen alsof ze namens hun islamgod handelen. Een slim en oprecht ‘palestijn’ die ECHT vrede wil loopt over naar Israel en zal dan al gauw ontdekken dat hij/zij dáár vele malen méér kans heeft om in vrede te leven dan aan ‘palestijnse’ zijde, want daar zal nooit en te nimmer vrede komen. Puur vanweg het feit dat voor de ‘palestijnse’ leiders de definitie van vrede gelijk staat aan’ vernietiging van Israël en haar volk”. Dat zal nooit en te nimmer gebeuren dus aan ‘palestijnse’ zijde zullen burgers tevergeefs op vrede blijven hopen en wachten.

 3. @Chris: Ik bedoel in feite hetzelfde als jij.
  Ik spreek over “het kwaad” en dat is dus Hamas etc. Door Hamas/de Islam lijden de Arabieren in Gaza meer dan onder de Israëlische bezetting. Zij worden door hun eigen leiders misbruikt. Zij durven zich niet te verzetten want dan worden zij zelf gedood.

 4. Ik heb het akelige gevoel dat er niet alleen domme ouders zullen blijven, maar dat hun aantal veel sneller groeit dan dat van de wijze ouders. Hoe gaan we dit oplossen ?

 5. Als dezelfde berichten zoals die van wat er bij Gaza gebeurt, in kranten over andere landen gepubliceerd zouden worden, bijv. pakistan, Yemen, Syrie, ik noem maar wat, dan zou het een headline zijn en geen Hollander zou zich er druk over maken. Maar het is Israel. Wel meen ik dat er voor Israel werd uitgeroepen er een land was met de naam Palestina.

 6. Geachte Medewerkers van NIW,

  Wilt U mij toezenden het artikel over Boeddhisme: Zwevend anti-semitisme en new age?

  In mijn omgeving laat ik dergelijke artikelen lezen om mensen bewust te maken hetgeen er zoal gebeurt…….
  onwetendheid heeft soms grote gevolgen.

  Het artikel over Kinderen is ten HEMEL schreiend……
  waar kinderen voor worden ingezet is ongelofelijk.

  U wens ik volharding toe bij al wat er zoal aan Nieuws is vandaag de dag.

  Met vriendelijke groeten,

  Wimanja Raadsheer

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.