Kanen met nesjomme: Ravioli met pesto

Risotto3Geloof al die mensen niet die beweren dat verse pasta maken veel werk is. Je moet het even onder de knie krijgen, maar daarna is het juist simpel en het resultaat is tongstrelend en indrukwekkend. De zachte pestocrème in deze ravioli gaat geweldig samen met de zure bolletjes tomaat die ontploffen in je mond. Mark my words, dit wordt een gerecht dat je voortaan iedereen voorschotelt die voor het eerst komt eten. Je kan pastadeeg platwalsen met een deegroller, maar doe jezelf een lol en koop een pastamachine. Die kost nog geen 50 euro en gaat een leven lang mee. Ik beloof je, als je na het maken van deze ravioli spijt krijgt, dan kom ik het je persoonlijk terugbetalen.

 

 

Voor 4 personen

200 g bloem van harde tarwe
50 g ‘normale’ bloem
3 eieren
170 g roomkaas
35 g basilicum (20 g zonder de steeltjes)
100 g pijnboompitten
4 eetlepels geraspte Grana Padano
1 grote teen knoflook
tomatenkaviaar
olijfolie

  • Strooi de twee soorten meel op het aanrecht en meng met een vork door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Werk de eieren en het meel zo veel mogelijk door elkaar met een vork. Kneed daarna verder met je handen. In het begin zal de pasta aan je handen blijven kleven, maar na verloop van tijd wordt de structuur stugger en de kleur lichter. Kneed goed door, te lang kan niet, te kort wel. Verdeel het pastadeeg in drieën en leg in dichtgeknoopte boterhamzakjes in de koelkast. Laat minstens een uur rusten.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin. Doe de basilicumblaadjes, roomkaas, twee eetlepels Grana Padano, de helft van de pijnboompitten, het geperste teentje knoflook en wat gemalen peper in de keukenmachine en maal tot een grove mousse. Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens een uur opstijven.
  • Zet een grote pan met water op het vuur. Haal een van de deegballetjes uit de koelkast en bestuif met wat bloem, zodat het niet aan de pastamachine blijft plakken. Haal het deeg door de pastamachine op de ruimste stand. Vouw dubbel en herhaal nog twee keer in dezelfde stand. Ga daarna stap voor stap naar de kleinste stand. De lap deeg wordt hierdoor steeds langer en dunner. Sla nooit een stand over!
  • Leg de lap deeg op bakpapier in snijd in grote vierkante stukken. Vorm bolletjes van de pestocrème en leg op de helft van de vierkantjes. Dek af met de overige vierkantjes. Druk de velletjes goed op elkaar en laat zo veel mogelijk lucht ontsnappen. Stans de ravioli uit met een raviolistampertje of een klein glas.
  • Kook de ravioli in drie minuten gaar. Verwarm ondertussen een scheut goede olijfolie in een steelpannetje op het laagste vuur en warm de tomatenkaviaar (te koop in grote supermarkten en delicatessenzaken) op in een halve minuut. Serveer als op de foto.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*