Joris van Beek geeft workshop improviseren = componeren

13 september 2013tot16 september 2013

Tijdens het workshopweekend “Venster op het Oosten” geeft Joris van Beek de workshop “Improviseren = Componeren” aan de hand van klezmer en balkanmuziek. Veel mensen denken vaak onterecht dat ze dit niet zouden kunnen. In deze workshop ontdek je dat er meer muziek in je zit dan je misschien tot nu toe gedacht had.

Heeft u altijd al willen improviseren of componeren, maar u heeft geen idee hoe? Of heeft u het gevoel dat dit niet voor u  is weggelegd, omdat het (te) moeilijk zou zijn omdat u niet geboren bent in de Klezmer- of Balkantraditie?

Door middel van een aantal improvisatietechnieken en -oefeningen werken we dit weekend stapsgewijs toe naar een gecomponeerd concert dat uit improvisatie is ontstaan. Van blad kunnen spelen of direct op gehoor is een pré!

Het weekend “Venster op het Oosten” wordt gehouden van vrijdagavond 13 september t/m zondagmiddag 15 september 2013, locatie Conferentiecentrum YMCA De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind.  Het weekend kost  € 187,50 en is inclusief lesgeld en volpension.

Inschrijven kan via de website van Stichting Volksmuziek Nederland www.volksmuziek.nl / Venster op het Oosten

Over Stichting Volksmuziek Nederland 1 Artikel
De SVN wil kennis over traditionele muziek/volksmuziek, folk en wereldmuziek verspreiden en de beoefening ervan bevorderen. Dit doet zij door het organiseren van zang- en muziekworkshops en het uitgeven van publikaties. De SVN biedt workshops voor iedereen; van beginnende tot ervaren muziekbeoefenaars van alle leeftijden! Wie zijn muzikaliteit creatief wil ontplooien is bij de SVN aan het goede adres! De wortels van de SVN liggen in de Nederlandse traditionele muziek/volksmuziek waarin Nederland een rijke geschiedenis heeft. Later is er bij de SVN steeds meer aandacht gekomen voor folk en wereldmuziek in al haar facetten. In sommige workshops staat een instrument centraal. De SVN heeft meerdere weekenden waarin zang- en muziekworkshops worden aangeboden; Ierse Muziek, Internationaal Samenspel, Traditionele Muziek van de Lage Landen, Vetfolk voor kinderen/tieners, Venster op het Oosten en Doorslaande Tongen. Ook organiseert zij de muziekweek Herfstweek XXL en eendagsworkshops bij Het Noorden Speelt en Zingt en bij Folk in Drenthe. Voor meer informatie over de cursussen en samenspel www.volksmuziek.nl Alle weekenden en de Herfstweek zijn volpension en worden gehouden in conferentiecentrum YMCA De Glind, in jeugddorp De Glind regio Amersfoort. Dit is een luxe accomodatie waar overnacht kan worden in één- of twee persoons kamers of meerpersoonskamers.