Joodse middenstand krijgt ton voor beveiliging

De gemeente Amsterdam stelt definitief een ton beschikbaar voor de beveiliging van de Joodse middenstand in de stad. Dat werd woensdag besloten door de commissie Algemene Zaken. De subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren en huurders van bedrijfs-of winkelruimte, met de voorwaarde dat de ondernemers eerst een veiligheidsscan afnemen bij Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Die scan moeten de ondernemers zelf voorschieten. In een brief naar aanleiding van het besluit stelt de gemeente: De maximale subsidie bedraagt € 5.000,- per aanvrager en het aangevraagde bedrag voor de beveiligingsmaatregelen moet geëvenaard worden met een eigen bijdrage van minimaal 50%. De aanvraag kan in 2018 worden ingediend. Uitleg over deze onduidelijke alinea kon in verband met onze deadline niet meer worden  gevraagd.

De ondernemers lieten het NIW in ieder geval weten heel blij te zijn met dit besluit van de commissie.

2 Comments

  1. Het is zeker geen toeval dat na de vernieling met huisvredebreuk bij restaurant Ha- Carmel en de lachwekkende eis van het OM in deze zaak, de Gemeente Amsterdam met een halve subsidie komt voor “Joodse” ondernemers. De gemeente bevestigd hiermee dat het wel zeker om een antisemitische aanval ging en niet een kwestie was van toevallige vernieling door een onevenwichtige ziel. Wat Joods Amsterdam zich moet afvragen is: Kunnen de gevolgen van antisemitisme worden afgekocht met een ton aan subsidie?
    Nee, dat kan niet en deze subsidie zou dan ook naar de prullenmand moeten worden verwezen. Die ton zou beter besteedt kunnen worden door het OM een cursus over Arabisch antisemitisme te geven. Dan zou het geld mogelijk goed besteed worden.

  2. Dit lijkt meer op het kopen van “protection” bij de mafia dan op de veiligheid waarop elke burger recht zou moeten hebben. Het is schandalig, maar met alles wat er in de gemeente Amsterdam en in haar politiekorps gebeurt verbaast dit niet en al helemaal niet nu de beruchte Jozias hier een belangrijke rol speelt.
    In eerste instantie vond ik de vergelijking van Frits Barend van de aanslag op HaCarmel met de Kristalnacht overdreven, maar ik moet toegeven dat zo langzamerhand met de onverschillige of zelfs “begrijpende” houding van de meerderheid van de Nederlandse bevolking met betrekking tot bedreigingen en het aanvallen van Joden, ook mij een akelig gevoel bekruipt. De verwelkoming bij de politie van groepen die tijdens demonstraties regelmatig om onze dood schreeuwen en zwaar oververtegenwoordigd zijn in de misdaad doet mij echt huiveren. Met de alweer dagelijkse beschietingen met raketten of mortieren vanuit de Gazastrook, lijkt een nieuw conflict tussen Israël en de Palestijnen eerder een kwestie van weken dan van maanden. Dan zullen we zien of Nederland, met betaling van protectiongeld, Joden werkelijk veiligheid biedt tegen allerlei duister gespuis

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.