Joodse lessen in Groningen

De Joodse lessen voor kinderen met een joodse affiniteit in de leeftijd van 4 tot 13 jaar in Groningen zijn verschoven van woensdagmiddag naar zondagmorgen.

Dat is gebeurd omdat verschillende kinderen al activiteiten hadden ingepland op de woensdag voordat de Joodse lessen begonnen.

In  principe zijn de lessen gratis toegankelijk. Er wordt structureel Hebreeuwse les gegeven. Verder is er aandacht voor religie en cultuur, workshops en excursies. Tevens is er professionele begeleiding van een chazzan op weg naar bar en bat mitswa. De organisatie berust bij Gronings-Israel.

De eerstkomende les staat gepland voor zondag 4 maart van 11 tot 13 uur in activiteitencentrum ‘de Holm’ aan de Folkingestraat 9b. Die staat in het teken van Poerim.

Het zou leuk zijn volgens traditie te zorgen voor ‘mishloach manot’, een doosje/mandje met lekkernijen die kan worden geruild met een van de andere kinderen.

Over groisr 2 Artikelen
Voorziet in joods jeugdonderwijs in Groningen voor kinderen met een joodse affiniteit in de leeftijd van vier tot dertien jaar.