Jacobs aangevallen per auto

604880147Opperrabbijn Binyomin Jacobs van het Ipor is vorige week donderdag bij een tankstation in zijn woonplaats per auto aangevallen. „Ik had getankt en wilde betalen, toen ik twee jongens van Arabische afkomst in een auto naar mij zag kijken. Ik wachtte maar even met oversteken tot ze weg waren, maar ze bleven wachten, dus stak ik toch over. Toen gaven ze opeens gas en stopten daarna om mij uit te schelden. Ik kon net op tijd wegspringen.” Jacobs heeft er geen lichamelijk letsel aan overgehouden, maar heeft de actie wel ‘als een aanslag ervaren’. „Het geeft een unheimisch gevoel,” zegt hij. „Ze hadden het duidelijk op mij gemunt, ze wilden me angst inboezemen.” Jacobs, die het nummerbord had onthouden, heeft het incident gemeld bij de politie, maar verwacht niet er nog iets van te horen. „Er is op zich niets strafbaars gebeurd, dus kan de politie er niets mee. Ik heb ook geen officiële aangifte gedaan. Als ik dat zou doen iedere keer dat ik word uitgescholden omdat ik Joods ben, kan ik bijna elke dag naar het politiebureau.” Afgelopen zomer werden er tijdens de oorlog in Gaza bij Jacobs thuis stenen door de ruit gegooid.

7 Reacties

 1. Jammer dat hij niets van de politie verwacht – wel begrijpelijk – maar auto-terrorisme moet niet onderschat worden en ook schijnaanvallen zouden streng gestraft moeten worden.

 2. Wat vreselijk dat u dit overkomen is!
  Graag wil ik u steunen om deze gebeurtenis te boven te komen.
  Ik hoop dat u het vertrouwen dat het goede zal overwinnen, en dat we ons daar naar vermogen voor in kunnen zetten, weer zult hervinden.
  En wat het goede is, staat geschreven in de Tora.
  Op drie dingen is de wereld gegrondvest:
  Op de Tora
  Op het gebed
  En op de helende daad.

 3. Wat beschamend dat dit in Nederland mogelijk is. Hier moet veel meer en duidelijker op gereageerd worden. Bij voorbeeld door meer druk uit te oefenen op onze politieke vertegenwoordigers. Ook zouden de kerken zich hier druk om moeten maken en actie ondernemen. Wij hebben genoten van uw lezing onlangs in Nijkerk, maar maar zijn tevens geschrokken van deze signalen, waarover we overigens al eerder hadden gelezen, o.a. in De Telegraaf en Het Zoeklicht. Wij bidden voor u, voor het Joodse volk en voor Israel. Tevens zullen we, daar waar we mogelijkheden zien, bekendheid aan deze zaak geven. Nederland moet achter het Joodse volksdeel staan en heeft de verplichting ervoor te zorgen dat iedereen zich in dit land veilig kan weten, zodat het niet nodig is dat mensen moeten overwegen of ze hier wel kunnen blijven. Dit is een blamage voor Nederland en de Nederlanders.

 4. Beste heer Jacobs,

  ik wens u veel sterkte toe in deze tijd dat mensen zomaar joden kunnen bedreigen en dat er van overheidswege weinig steun te verwachten valt. Ik sta achter u en het joodse volk, u bent het uitverkoren volk. Gezegend bent u! Wij, gojiem zegenen u, zonen van Abraham, Izaak en Jacob!

  Mat een hartelijke groet en Shalom,
  Bart

 5. Tja het gaat maar door en de politiek maar weg kijken.Ach en de politie kan nooit wat doen maar wel als er een waxinelichtje naar een of andere zogenaamde gouden koets wordt gegooid dan kan er van alles.

  Mensen in het algemeen en de mensen die joods zijn neem je maatregelen beveilig je zelf.Want van de overheid en de burger in het algemeen valt niets te verwachten dat is de realiteit en meer niet.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.