Israëlische technologie bij reddingsactie Thaise jongens

Het Israëlische bedrijf MaxTech Networks heeft communicatietechnologie gedoneerd om de reddingsactie van de twaalf Thaise jongens en hun coach die vast zitten in een grot, zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Dat zegt de CEO van het bedrijf, Uzi Hanuni, tegen The Jerusalem Post en CNN. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiele communicatieapparaten die geen telefoonmast nodig hebben om ze te laten werken. Door de Israëlische technologie kunnen de reddingswerkers in de diepe grot met elkaar in contact blijven tijdens het bevrijden van de jongens.

Volgens Hanuni werd het bedrijf benaderd door de Thaise autoriteiten die de technologie wilden aankopen voor de reddingsactie. Het bedrijf besloot echter de apparaten met de waarde van €85.000 euro per stuk te doneren om de jongens veilig uit de grot te krijgen. “Dit is onze Israëlische bijdrage,” aldus Hanuni.

Ook de Israëlische marine heeft aangeboden om te helpen tijdens de reddingsactie. Volgens de Israëlische ambassadeur in Thailand, Meir Shlomo, zouden Israëlische mariniers een alternatieve oplossing hebben om de jongens te bevrijden uit de grot waar zij al ruim twee weken in vast zitten.

De reddingsactie in Thailand is inmiddels begonnen. Op zondag werden de vier meest fitte jongens uit de grot bevrijd door professionele duikers. Naar verwachting zullen er vandaag meer kinderen uit de grot worden bevrijd.

18 Reacties

 1. O Vader God laat het lukken dat ze deze kinderen kunnen bevrijden. Laat de kennis van uw volk gebruikt mogen worden tot eer van Uw naam.

 2. Wauw, wat een geweldige aktie van Israël, dit kenmerkt maar weer hoe een geweldig bewogen land dit is, vriend en vijand worden allemaal door dit land geholpen,dit zijn nu Thaise jongens maar waren het Palestijnse jongens dan waren die ook door Israël geholpen! daar kan menig volk nog van leren, alle lof voor Israël

 3. Perfect!
  Ik zie Israël als God,s volk en geloof ook zo dat God hier Hulp heeft geboden.

 4. Ik kan alleen maar Amen zeggen op al deze prachtige reacties. God zegene Israël en laat de wereld zien dat ze werkelijk een zegen zijn voor de wereld.

 5. Prijs de Enige God van Abraham, izaak en Jacob die de naam Israël draagt.
  Israël wordt door God hoofd van alle volken.

 6. Halleluja, in Gods woord staat geschreven, in U Israel, nakomelingen van Abraham, zullen alle volken gezegend zijn. Israel een zegen voor alle volken. SHALOM!

 7. Israël is een zegen voor heel de wereld!!! een Levend Woord! en woorden met daden die leven brengen! Als Israëlie en als Jood mag je zeker trots zijn op jullie land.

 8. Ook al woon ik slechts ineen klein dorpje in een provincie van een klein land in Europa – op dit soort berichten reageer ik met: “Am Yisrael Chai!”= ik ben bewoner van Israel – het Israel dat over de gehele wereld gedragen wordt door mensen die zich betrokken voelen bij de Joodse manier van denken, of ze nu onder een Joods hart gedragen zijn of niet!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.