Israël welkom op Amsterdam Pride

Foto: Erwin Brugmans
Foto: Erwin Brugmans

Op de Amsterdamse Pride Walk 2017 van de Westerkerk naar het Vondelpark, liepen afgelopen zaterdag LHBT-vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran, Libanon en de Palestijnse Gebieden gebroederlijk naast LHBT-ers uit Israël, ieder met de eigen nationale vlag.

Israëlische toeristen en andere omstanders reageerden enthousiast. Een heel ander verhaal dan de Chicago Dyke March, die recentelijk drie vrouwen met een davidster op hun regenboogvlag verwijderde, want ‘zionistisch en intimiderend’.
“Zo kan het dus ook,” zegt Erwin Brugmans, medewerker van de LHBT-vluchtelingenboot Safe Haven, Secret Garden die op 5 augustus meevaart op de Canal Pride. Op deze boot (nummer 46) zullen ook zowel Arabische als Israëlische vlaggen te zien zijn.

1 Reactie

  1. Wat een eenzijdig verhaal deze keer! Is het echt waar om te schrijven: Israëlische toeristen en andere omstanders reageerden enthousiast op de Pride Walk?” Waarom gebeurt dat uitsluitend op de Pride Walk en niet tijdens voetbalwedstrijden?

    En wat te denken van de opmerking “Israël welkom op Amsterdam Pride”. Waarom is de situatie/ genegenheid van vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran, Libanon en de Palestijnse Gebieden ieder met de eigen nationale vlag heel anders dan wanneer Joden in Amsterdam e.a. steden op Sjabbat hun synagoge willen bezoeken. Worden ze dan ook zo broederlijk bejegend?

    Worden synagogen en Joodse scholen niet permanent beveiligd door de overheid? Waarom verbergen mannen uit lijfsbehoud dan hun kipa onder een hoed of pet? Dat is toch veiliger?

    Er zijn vast ook burgers uit allerlei gezindten en om allerlei redenen die de drukte in steden maar al te graag ontvluchten met de jaarlijkse Pride Walk. Ieder zijn meug.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.