Hama(a)sstad II

Hamas-aanhangers vieren op 11 december in Khan Yunis dat de terreurbeweging 29 jaar geleden werd gesticht. Foto Abed Rahim Khatib/FLASH90

Hamas-aanhangers vieren op 11 december in Khan Yunis dat de terreurbeweging 29 jaar geleden werd gesticht. Foto Abed Rahim Khatib/FLASH90

Leefbaar Rotterdam, de grootste fractie in de gemeenteraad van de Maasstad, reageert verbaasd op het bericht dat burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) de voor 23 april aangekondigde Palestinians in Europe Conference door wil laten gaan.

Journalist Carel Brendel, die in NIW 10 zijn licht op de conferentie liet schijnen, schreef vorige week een uitgebreide blog waarin hij vraagtekens zet bij Aboutalebs beslissing de aan Hamas-gelieerde organisatie van de conferentie geen strobreed in de weg te leggen. De Rotterdamse burgemeester maakt hiermee een draai van 180 graden, meent Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Na raadsvragen van Hoogwerf in juli vorig jaar, liet Aboutaleb nog weten op te zullen treden tegen de organisatoren van de conferentie. “Er is inhoudelijk niets veranderd,” meent Hoogwerf nu, “het verbaast me dat het verhaal van de burgemeester opeens heel anders is geworden.” Brendel is minder verbaasd. Op zijn website (www.carelbrendel.nl) schrijft de expert op het gebied van islamistische netwerken in ons land: “De 14 vorige conferenties van Palestijnen in Europa zijn overal in goede orde verlopen. (…) Aboutaleb keek vooral naar orde en veiligheid. Hij concludeert dat deze geen gevaar lopen.”

Voet bij stuk
Veel opvallender vindt Brendel het rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De Telegraaf schreef vorige week dat de NCTV tot de conclusie is gekomen dat ‘uit geen enkele bron is gebleken dat de conferentie door Hamas wordt georganiseerd’. Dit terwijl Brendel in het NIW en op zijn site juist de talloze banden tussen de organisatoren en de terreurbeweging heeft aangetoond. “Deze inschatting wekt ernstige twijfel aan de competentie van Dick Schoof [de NCTV, red.] en zijn terreurbestrijders,” meent Brendel. Eerder kwam de Bundesverfassungsschutz, de Duitse inlichtendienst, wel degelijk tot de conclusie dat Hamas achter de conferenties zit.
Tanya Hoogwerf: “Als je alle informatie in de openbaarheid bekijkt, kun je niet zeggen: er is geen link met Hamas.” Hoogwerf heeft nieuwe vragen aan burgemeester Aboutaleb aangekondigd en verwacht dat deze voet bij stuk zal houden.

Foto: Hamas-aanhangers vieren op 11 december in Khan Yunis dat de terreurbeweging 29 jaar geleden werd gesticht. Abed Rahim Khatib/FLASH90

8 Reacties

  1. De PvdA heeft met met zijn wollen sokken beleid van Rotterdam een midden oosten stad gemaakt met moskeeën waaruit de haat tegen het christendom en Israël wordt gepredikt, zodat de echte Rotterdammer er van walgt. Jarenlang heb ik van zeer nabij dit beleid gevolgd en de resultaten er van ondervonden.
    Shalom en sterkte met veel courage Feijenoord…

  2. Hamas is ook een bevrijdingsbeweging!
    En over terreur gesproken: de Raad van Europa noemt de blokkade van Gaza een collectieve straf. Het Israelische doel van de blokkade is de wil van de Palestijnen te breken zodat Israel hun land kan innemen. Dat noem ik ook terreur.

  3. Terwijl ik aanstalten maak om te reageren op het artikel Hama(a)sstad II verschijnt er een bericht over mensen die naar aanleiding van de schietpartij in het verre Canada vrijdag symbolisch een kring vormden rond moskeeën in Amsterdam en in Rotterdam om hen te “beschermen” tegen anti-moslimgeweld. Hoewel men zich overal in het Westen (en niet alleen) moet verweren tegen aanvallen door moslimextremisten, die in het Westen en in het Oosten al vele duizenden, mogelijk enkele honderdduizenden slachtoffers gemaakt hebben, vinden deze vreemde lieden het nodig om solidariteit te demonstreren met de dezelfde gemeenschap die deze extremisten in grote getale voortbrengt. Is er vanuit deze moskeeën ook geprotesteerd tegen de vele bloedige aanslagen tegen niet-moslims ? Na de aanslag op Zaventem met 29 doden en vele gewonden, wist een groot aantal islamitische organisaties samen naar hun zeggen ongeveer 150 man, volgens de beelden voornamelijk bejaarden en jonge kinderen en een groot aantal autochtone Belgen, op de been te brengen om tegen het geweld te protesteren. Hier en daar hebben de 1.3 miljoen Nederlandse moslims ook nog enkele kleine tot zeer kleine demonstraties van voornamelijk moslimvrouwen of -ouderen weten op te trommelen, in een poging om het gehavende imago op te vijzelen. De vele moslimjongeren, de grote hoofdmoot van de moslimgemeenschap, stemden in alle gevallen massaal met de benen. Die hypocriete vertoning van kleffe handjes houdende demonstranten maakte mij dus kotsmisselijk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.