Haat

Afgelopen week vertoonden de straten van Jeruzalem en die van Rotterdam een opvallende gelijkenis.

In de straten van de oude stad scandeerde een hysterische meute ‘Khaybar, khaybar ya Yahud’, omdat de Israëli’s het in hun hoofd hadden gehaald metaaldetectoren te plaatsen bij de toegang tot de Tempelberg. En als er tegen Israëli’s valt te schoppen, dan doen bepaalde groeperingen in Nederland daar gewoon lekker aan mee. Zo bleek in Rotterdam tijdens een demonstratie, toegejuicht door het Palestina Komitee en politici van de extremistische moslimpartijen NIDA uit Rotterdam en de Partij van de Eenheid uit Den Haag. Ook in Rotterdam weerklonk het ‘Khaybar’, wat in vrije vertaling zoiets als ‘Dood aan de Joden’ betekent. Zie voor een precieze uitleg het varium op pagina 8.

Daarmee blijkt eens te meer dat al het gebrul over ‘we zijn geen antisemieten, we zijn anti-zionisten’ slechts een doorzichtig excuus is voor dat waar het werkelijk over gaat: Jodenhaat. Ik ben dus ook heel benieuwd wat burgemeester Aboutaleb gaat doen met de vragen van Leefbaar Rotterdam-Raadslid Tanya Hoogwerf, die heeft verzocht deze demonstranten aan te pakken. Met het tolereren van dit soort uitingen, begeeft Nederland zich steeds meer op een hellend vlak. Wat wordt er níét meer getolereerd? Hoe ver moeten bedreigingen en het aanzetten tot haat gaan voordat er wordt ingegrepen?

Ik ben nogal actief op Twitter en van een willekeurige scheldpartij of antisemitische verwensing sta ik allang niet meer te kijken. Dat was anders in oktober 2015, toen er op Twitter 50.000 euro op mijn hoofd en dat van andere ‘bekenden’ werd gezet. En de brandstapel stond voor deze heks ook klaar. Voor één keer heb ik aangifte gedaan. Daarna bleef het lang, heel lang stil. Slachtofferhulp wilde weten hoezeer ik onder die bedreiging had geleden. Nou, niet dus. Maar wel hoort dit soort haatzaaierij simpelweg te worden gestraft. Om een lang verhaal kort te maken: 1 augustus 2017 moet D. el F. voor zijn uitlatingen voorkomen. Ik ben uitgenodigd om bij de zitting aanwezig te zijn. En ik zal van die uitnodiging gebruikmaken. Ik wil zien hoe deze haatdragende zielepiet eruitziet. Kortom, het heeft even geduurd en je moet er wat voor doen, maar uiteindelijk loont aangifte doen dus toch. We leven godzijdank nog steeds in een rechtsstaat.

13 Reacties

  1. Goed zo, Esther! Dapper ook.Ben benieuwd of we er wat over te horen krijgen in de media.

  2. Aangifte loont pas als er een passende straf door de rechter word uitgesproken.
    En daar heb ik toch wel wat twijfels over.

  3. Als ik in Nederland zou zijn zou ik komen om steun te betuigen. Het is, amper 70 jaar na de holocaust, triest om te constateren hoe de democratie wordt misbruikt om toelaatbaar haat en moord te propageren. Triester nog is dat er niet tegen wordt opgetreden en dat het waarschijnlijk zelfs wordt toegejuicht door de z.g. “progressieve” anti-semieten.

  4. Godzijdank leven wij in een rechtstaat waar voor Joden en niet-Joden gelijke en niet-discriminerende wetten gelden.

    Dat kun je van Israel en vooral van de bezette gebieden niet zeggen. Wat te denken van de haatspraak van Likud-politicus Oren Hazan die onschuldige Israelische Palestijnen wil doden? Zou hij net als D. El F. voor de rechter moeten komen? (http://mondoweiss.net/2017/07/lawmaker-relatives-palestinians/)

      • Het probleem met Bosma is, dat hij maar één topic heeft en die zál hij erin krijgen, al was het ook via het weerbericht. Jammer dat er geen psychologen in de redactie zitten.

    • …door Jordanië tussen 1948 en 1967 bezette gebieden, Samaria en Judea bedoel je, pastelijnenknuffelaar.

  5. Goed artikel Esther. De straf die rechters geven is waardeloos. Het lijkt wel alsof het westen bang is voor moslims. Een kennis die beheerder is van een flat gebouw had aangifte gedaan tegen de koerier van een apotheek die medicijnen kwamen leveren, nadat de koerier haken kruizen in de liften had getekend. De koerier ontkende eerst, maar alles was te zien op de camera’s. De beheerder (mijn kennis) heeft de beelden 3x ingeleverd bij de politie en alles 3 keren waren de beelden niet meer te vinden, verdwenen, etc. Op een gegeven ogenblik werd hij opgeroepen als getuige bij de rechtbank. In de rechtbank zelf, werd hem geen vragen gesteld, terwijl hij moest getuigen. Hij heeft verder nooit meer iets gehoord en weet ook niet of de dader gestraft is. Volgens hem is de dader niet gestraft. De rechtzaak was vorig jaar november 2016. Er is dus niets veranderd.

  6. In het verleden was het je niet helemaal overtuigd wie je medestanders hier waren.
    Hoop dat je ogen inmiddels geopend zijn.
    Su6. Mvg

  7. Hallo ESTHER en anderen.
    Kinderen van de LEVENDE God Adonai, de God van Abraham, Izaak, en Jacob/Israël houden van Gods volk Israël en Zijn kinderen in de wereld.
    We vertrouwen op God’s beloften tot uitredding van Israël, halleluja, SHALOM

  8. Halleluja, God is TROUW, hij antwoordde mij, ons net door JESAJA 40!!!!!!

    We lezen samen, shalom

  9. Blijven aangifte doen bij ernst. Anders wordt Jodenhaat echt een cultuur verschijnsel als, het hoort er nu eenmaal bij. Politie heeft capaciteitsproblemen. Maar juist door aangifte te doen gaan ze capaciteiten oprekken.

  10. Goed zo Esther, hier hou ik nu van. Wij behoeven niet in de voorste gelederen te staan. Maar dat eeuwige antisemitisme moeten wij zeker niet over onze kant laten gaan. Je bent nu weer ouderwets en zo hoort het. Gewoon aangeven en niet anders.En succes bij de zitting, ik hoop een passende straf, maar dat hij vooral aan jou maar zal zien zitten, dat is eigenlijk al genoeg!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.