Grootste Israëlische aanval op Gaza sinds 2014

De Israëlische luchtmacht heeft zaterdag aanvallen uitgevoerd op meer dan veertig doelwitten in Gaza. De actie is de het grootste offensief van het Israëlische leger tegen terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook sinds Operation Protective Edge 2014.

Het Israëlische offensief begon in de nacht van vrijdag op zaterdag met een vergeldingsactie nadat een IDF-officier op vrijdag gewond was geraakt door een granaat afgeschoten vanuit de Gazastrook. De verwonding van de officier lijkt de spreekwoordelijke druppel voor Israël na wekenlang bestookt te zijn met brandbare vliegers, mortiergranaten en raketten vanuit Gaza. Volgens IDF-woordvoerder generaal Ronen Manelis heeft de grootschalige actie het doel om de vliegers en raketbeschietingen, maar ook de protesten langs de grens te stoppen. “Deze drie factoren nemen we serieus en wij kunnen niet toestaan dat ze voortduren.” De actie is volgens de IDF nodig om het ‘gevoel van veiligheid te herstellen’. Tijdens de nachtelijke actie werden een tunnel die gebruikt zou worden voor terreuracties en een Hamas trainingsbasis aangevallen.

Zaterdag voerde het Israëlische leger opnieuw luchtaanvallen uit, ditmaal met het hoofdkwartier van het Hamas bataljon in Beit Lahia aan de noordelijke kant van de Strook als doelwit. “De focus ligt op het Hamas hoofdkwartier in Beit Lahia met onder andere trainingscomplexen, wapenopslagen, commandocentra en kantoren,” liet de IDF in een verklaring weten. Ook voerde het Israëlische leger een aanval uit op een wapenfabriek met grote opslagcapaciteit. Bij het offensief zouden zeker 12 Palestijnen gewond zijn geraakt.

De Palestijnen vuurden zaterdag tijdens de actie meer dan zestig raketten af richting Israël. In de Israëlische stad Sderot werd een synagoge geraakt door een van de projectielen. De synagoge was op het moment van de inslag leeg, maar op straat raakte drie mensen lichtgewond. Ook heeft een raket een boerderij dichtbij de grens met de Strook geraakt. Daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen. De Israëlische bewoners van de grensstreek hebben de opdracht gekregen om voorlopig in de buurt van de schuilkelders te blijven. Alle grote bijeenkomsten in de regio zijn afgelast.

 

5 Reacties

 1. Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat de media precies het omgekeerde beweerd namelijk dat Israël als eerste zomaar de Gaza bestookt ? Kan dat allemaal maar gewoon?

  • Ja Wil, dat kan allemaal gewoon. En dat is al heel lang zo. Na een periode dat ons land en bijbehorende pers op schier hysterische wijze achter Israël stond
   ( jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw ) staat de Nederlandse pers nu op hysterische wijze achter de zich Palestijnen noemende bevolking van de gebieden die na 1967 door Israël bezet worden gehouden.
   U weet wel, het zogenaamde Palestijnse volk dat in een ijzeren wurggreep wordt gehouden door Hamas en cs.

 2. En volgens het ANP zijn Palestijnse terreurorganisaties uit Gaza “militante” Palestijnse organisaties. En het feit dat deze terroristen zelf tegenreacties uitlokken van Israël wordt ook verzwegen. Ik zei het eerder :
  1) Israël is stout.
  2) De “Palestijnen” zijn lief.
  3) Als uit de feiten blijkt dat het allemaal wat anders ligt, treedt regel 2 weer in werking.

 3. Hamas en haar papegaaien scanderen altijd dat Gaza de grootste gevangenis ter wereld is. In werkelijkheid is Gaza de grootste gesloten inrichting ter wereld. Waar ter wereld vind je nog zoveel gevaarlijke psychopaten bijeen, die de hand die hen sinds 1967 voedde met aanslagen afhakten en dit ook vandaag de dag nog met regelmaat doen, die geheel vrijwillig kozen voor een achterlijke middeleeuwse dictatuur die bereid is om Gaza zonder enige scrupules keer op keer in puin te laten gooien en om haar bevolking inclusief haar kinderen op te offeren, in de hoop een ander volk te vernietigen ? In landen met normale, geestelijk gezonde mensen, brengt men in moeilijke tijden minder kinderen op de wereld. In Gaza produceert men juist het hoogste aantal kinderen ter wereld. Gazanen zijn uiterst gevaarlijk voor zichzelf en voor hun omgeving. Gaza is niet alleen misdadig, ze is bovenal ziek. Gaza hoort daarom in veilige bewaring totdat er misschien ooit iemand in slaagt om haar zieke geesten te genezen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.