Esther Voet nieuwe hoofdredacteur NIW

J2GLMc7-Met ingang van 1 juli wordt Esther Voet hoofdredacteur a.i. van het Nieuw Israelietisch Weekblad, het oudste opinietijdschrift van Nederland dat later dit jaar zijn 150-jarig jubileum viert. Zij volgt Maurice Swirc op. Voet is ook de voorganger van Swirc. Zij verliet drieënhalf jaar geleden het NIW om directeur te worden van het Centrum Informatie en Documentatie Israel. Sinds 1 juni is Esther freelance journalist, opiniemaker en adjunct-hoofdredacteur van de opiniewebsite Jalta, een functie die zij zal combineren met het hoofdredacteurschap van het NIW.

NIW-bestuursvoorzitter Joelek Goldfinger: “Het bestuur is zeer verheugd dat het zo snel een goede opvolger heeft gevonden. Esther Voet heeft weinig introductie nodig, zij heeft veel ervaring met bladen maken en beschikt over een uitstekend netwerk. Wij wensen haar veel succes, zeker gezien het speciale jubileumjaar ”

Esther Voet: “Ik denk met heel veel plezier terug aan mijn tijd als hoofdredacteur van het NIW. Om dit jubileumjaar nu vol te maken en onze lezers te tonen hoe rijk de geschiedenis van dit magazine is, vind ik een eer. De ambitie is om ons lezerspubliek ook op andere wijze te trakteren, want 150 jaar NIW hoort gevierd te worden.”

 

1 Reactie

  1. Als gepensioneerde software engineer denk ik graag terug aan de vele reizen die ik heb gemaakt. Alle landen in het Midden-Oosten heb ik bezocht. Ook Israel voor het eerst in 1970. Er werd door de reisgidsen gesproken over “de komende secularisatie”. Over Israel kijk ik in “the Historical Atlas of Judaism” Barnes/Bacon ISBN 978-1-84573-413-8. Als Voorzitter van het Nederlands Genootschap van Insprekers, geboren en getogen in Amsterdam, zoon van wijlen Herman Haije, huisarts, drager van het Verzetsherdenkingskruis, ben ik gewend om commentaar te geven over hysterisch gebral. On verra.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.