Eenarm

Deze week bereikte het haattheater op de Dam een nieuw dieptepunt. Bij de herdenking van de vijftig vermoorde moslims in Nieuw-Zeeland keerden de pro-Palestina-actievoerders Robert-Willem van Norren (die van die bevlagde scootmobiel), Gustav Draijer, Rhimou Lachkar en de kale beroepsactivist Frank van der Linde demonstratief hun rug naar het podium toen opperrabbijn Binyomin Jacobs sprak. Gewoon, omdat daar een Jood stond. Met burgemeester Halsema en tientallen agenten eromheen, in een stad waar de politiek eensgezind afsprak (op circus Bij1 en Erdoganfans Denk na) het opkomende antisemitisme te bestrijden.

De pro-Palestijnse demonstranten verziekten de herdenking al met hun Pallyvlaggen pal voor het podium. Ligt Nieuw-Zeeland in Gaza? Nee: Jacobs is Jood en dus slecht, want in Israël wonen Joden in plaats van ‘Palestijnen’. Als we ons omdraaien zijn ze er niet. Het is de verbijsterend lompe logica van die Frank van der Linde in één tweet: opperrabbijn Jacobs is ‘een Israëlapologist van de bovenste plank. In Christchurch kwamen zes Palestijnen om. Die man een podium geven is spugen op hun graf. Bizar en walgelijk.’ Dat kun je wel zeggen, ja. De organisatoren wilden ‘een krachtig signaal afgeven tégen terreur’. En dus staan er pal voor het podium pro-Palestijnse ‘activisten’ hun antisemitisme te propageren. Op de Dam. In Amsterdam. Bij het Nationaal Monument dat, weet u nog, een oorlog herdenkt waarin de Joodse bevolking van Amsterdam vrijwel totaal uitgeroeid werd.

Poppenkast
De gemeente tolereert dat allemaal. Als op de Dam bij de ‘normale’ poppenkast Jan Klaassen en Katrijn te vaak met de houten koppen tegen elkaar knotsen, verschijnt altijd de veldwachter die hen eraan herinnert wat de openbare orde is. Maar het weifelbeleid van de gemeente leidt telkens tot rampen. Niet ingrijpen tegen haatmoslims leidde tot totale corruptie bij de gemeentelijke terreurbestrijding, tot een school waar kinderen tot terrorist worden opgeleid, tot schoolbestuurders die een dikke middelvinger tekenen op hun post retour stadhuis. Waarom na waarschuwingen van de AIVD wel een school willen sluiten, maar de terreuraanhang op de Dam ongemoeid laten?

Alle lijnen van pro-Palestijnse clubs op de Dam komen uit bij Amin Abou Rashed, dé man van Hamas in Nederland. Die betaalt steeds weer, na in beslagname, de misleidende spandoeken van de recent alweer wegens illegaal geld inzamelen ‘voor Gaza’ aangehouden Simon Vrouwe. Rashed beloonde hem zelfs onlangs, net als rugtoedraaier Gustav Draijer, op de Dam met een Palestijns paspoort. Deze Syriër Rashed, wiens terreurdaad tegen Israël hem een arm kostte en hem de bijnaam ‘Abou Eenarm’ opleverde, is de inspirator van activisten als Frank van der Linde en andere uit Bij1-kringen voortgekomen griezels. In dat land der antisemieten is Eenarm koning.

Het is een raadsel waarom Rashed niet met kop, kont en overgebleven arm over de grens gezet wordt

Rashed, die om raadselachtige redenen een Nederlands paspoort bezit, organiseerde eerder namens Hamas en de Moslimbroeders de zogeheten Gaza-flotilla’s, puur om de Israëlische marine te provoceren. Rashed, Europees fondsenwerver van Hamas, poserend als liefdadigheidsorganisator, heeft banden met de Holy Land Foundation, een Amerikaanse club die in de VS werd vervolgd wegens het financieren van Hamas. Rashed zit ook in de organisatie van de jaarlijkse Palestinians in Europe Conference, volgens de Duitse Verfassungsschutz, de binnenlandse veiligheidsdienst, een regelrechte Hamasclub. EPAL, een Europees-Palestijnse media-opzet van Hamas om het verzet tegen Israël te coördineren, zit in Rotterdam op hetzelfde adres als Rasheds ‘hulpstichting’ ISRAA. Eind vorig jaar nog trad Rashed namens EPAL op bij een Palestijnse mediaconferentie in Istanboel. Op de website ‘Het Palestijnse Huis’, eveneens onder invloed van Hamas, werd Rashed als ‘verzetsstrijder’ gehuldigd door Ismail Haniyeh, de leider van Hamas. Hetzelfde Hamas wordt internationaal beschouwd als terroristische organisatie, wat recent nog, na bezwaren van Hamas, door het Gerechtshof van de Europese Unie bevestigd werd.

Maar de gemeente Amsterdam vindt alles blijkbaar best en snapt niet dat vrijheid van meningsuiting en wettelijk strafbaar haat zaaien verschillende dingen zijn. In de video’s van Hamas werd recentelijk GroenLinks zelfs uitgebreid geprezen om zijn anti-Israëlische standpunten. De terrorist Eenarm Rashed wordt er omarmd als ‘verzetsstrijder’. Of hij zijn Syrische paspoort nog heeft, weet ik niet. Maar wel een Nederlands paspoort. En een ‘Palestijns’ paspoort, want die deelt hij zoals gezegd zelf uit. Terreurverdachten met een dubbel paspoort kunnen simpelweg uitgezet. Het is een raadsel waarom deze Rashed, die, vuistdiep in Hamas, hier Jodenhaat propageert, niet met kop, kont en overgebleven arm over de grens gezet wordt. Waar wachten we op? Op de eerste bomaanslag in Buitenveldert?

9 Reacties

 1. Waar we op wachten ?
  Tot er iemand komt die de minister president vraagt in te grijpen en het laffe, slappe bestuur van de hoofdstad op de vingers gaat tikken.

  • Ik heb de heer Mark Rutte benaderd.
   De redactie van het NIW heb ik een kopie van mijn verzoek aan hem gezonden.
   Het gaat nu echt de spuigaten uitlopen.

 2. Misschien is er een verklaring waarom er zoveel immorele dingen juist in Amsterdam gebeuren: In de naam “Amsterdam” kun je bijna alle letters van de namen “Sedom” en “Amora” kwijt. Dan houd je alleen nog twee keer “o” over, maar die twee passen heel goed vóór de naam van de stad. Nog een goede reden om Amsterdam te verlaten en om vooral niet meer achterom te kijken ?

 3. Subtieler dan op de Dam, maar daardoor des te gevaarlijker wordt op Nederlandse universiteiten het antisemitisme verspreid. Zo wordt over enkele dagen op de universiteit van Wageningen “wegens grote vraag” de eenzijdige documentaire van Simone Bitton over het Israëlisch-Palestijnse conflict weer vertoond. De eenzijdige documentaire vertelt o.a. over de tragische affaire van Deir Yassin, maar over de vele door Palestijnen gepleegde atrociteiten die eraan vooraf gingen wordt met geen woord gerept. Er wordt veel historisch materiaal getoond, maar niets van de geluidsopnamen in Egyptisch Arabisch waarin de Palestijnen opgeroepen worden om de weg vrij te maken voor de Arabische legers wordt ten gehore gebracht. De documentaire suggereert verder zonder schaamte dat de Palestijnse leider Amin al-Husseini, waarvan tenminste vier foto’s in concentratiekampen bekend zijn, niets wist van deze kampen. Over zijn rol in de moord op rond 700.000 Joegoslaven gedurende de tijd dat hij op de nazi-payroll stond, wordt met geen woord gerept, noch van zijn bij de Britten bekende plan voor een vernietigingskamp voor de Joden van het Midden Oosten, terwijl zijn naziverleden toch een belangrijke belemmering was voor de erkenning van de Palestijnse staat, aan het hoofd waarvan hij zichzelf gedacht had. Ook over de strijd over de verdeling van de Palestijnse gebieden tussen Egypte, Trans-Jordanië en Syrië die zou plaatsvinden na het vernietigen van de Joodse staat wordt niet gerept. Okay, dus de documentaire is eenzijdig en anti-zionistisch en de Arabieren mogen niet in verlegenheid worden gebracht, maar je zou zeggen dat de naam Bitton lijkt te garanderen dat hij tenminste niet antisemitisch is. Niets is minder waar. Zo wordt er bijvoorbeeld fijntjes, nou ja fijntjes, nazipropagandisten zouden het met precies dezelfde intonatie gezegd hebben, aan herinnerd dat Herbert Samuel, de Britse High Commisioner for Palestine, een Jood was. Over Herbert Samuel’s pogingen om te bemiddelen tussen Arabieren en Joden en dat nota bene juist Herbert Samuel ervoor gezorgd heeft dat de als felle anti-zionist en felle hater van alles wat “ongelovig” is bekend staande Amin al-Husseini benoemd werd tot groot-moefti van Jeruzalem echter wederom geen enkel woord. Niets in deze documentaire mag de toeschouwer hinderen om tot de conclusie te komen dat Palestijnen onschuldige slachtoffers van slechte Joden zijn. Zo’n antisemitische delicatesse wordt dus over enkele dagen niet door vrienden van een verwarde half-analfabetische kunstenmaker op de Dam, maar door de internationaal bekende WUR aangeboden.

  • Het bestuur en medewerkers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft zich in een open brief tegen Thierry Baudet gekeerd. Voor de goede orde stel ik nadrukkelijk dat ik niet weet of het gehele college van bestuur en alle medewerkers deze brief hebben ondertekend. In ieder geval heeft de rector magnificus deze open brief niet ondertekend.
   Verder verwijs ik met zijn toestemming naar het laatste stukje van “Keesjemaduraatje”, van donderdag 28 maart 2019, getiteld “Vier leugens in één aankondiging”.
   Ik heb mij tot de RM gewend en heb mijn verbazing én ergernis uitgesproken dat men Thierry Baudet de mond wil snoeren, maar wel haatzaaiers de gelegenheid geeft hun leugens te verspreiden.
   Wij weten nu hoe de vlag er bij hangt op de universiteiten van Wageningen en Rotterdam.
   Halfstok !

 4. ‘Gewoon, omdat daar een Jood stond.’ Waarop baseer je dat op Paul Damen? En waren draaiden we ons bij de andere joodse sprekers dan niet om?

  • Het is niet gebruikelijk dat columnisten rechtstreeks reageren op reacties. Voor u, Van der Linde, zal ik dat sowieso niet doen, want hoe zou ik die vraag kunnen beantwoorden van iemand die eerder n bejaarde actrice mishandelde op de Kloveniersburgwal, enkel omdat ze uit Israël kwam, die zich achter de antisemiet Abou Jahjah opstelde tegen ‘de (zio-)fascisten’, die wekelijks demonstreert tegen de Joodse staat in gezelschap van holocaust-ontkenners, en die samenwerkt met dé Hamas-man van Nederland die álle Joden dood of verjaagd wil hebben?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*