Duitse rechter: besnijdenis is mishandeling

Een Duitse rechtbank heeft tot grote woede van Joden en moslims geoordeeld dat besnijdenis illegaal is en als zware mishandeling geldt. Een vierjarig jongetje, besneden door een islamitische arts, kwam twee dagen na zijn besnijdenis in het ziekenhuis met bloedingen.

Duitse autoriteiten besloten de dokter aan te klagen, maar een lagere rechtbank achtte de klacht niet gegrond. Pas in een hoger beroep oordeelde de rechtbank dat dokters alleen besnijdenissen mogen uitvoeren om gezondheidsredenen. „Het fundamentele recht van een kind op lichamelijke onschendbaarheid weegt zwaarder dan fundamentele rechten van de ouders,” aldus de Keulse rechter. De rechter is van mening dat de vrijheid van godsdienst niet wordt geschonden omdat een man ook op volwassen leeftijd kan beslissen zich te laten besnijden. 

Volgens de Financial Times Deutschland is het de eerste keer dat in Duitsland een religieus gebruik als crimineel beoordeeld wordt. Tot nu toe was de besnijdenis een juridisch grijs gebied. De Joodse gemeenschap reageerde woedend. Dieter Graumann, voorzitter van de Duitse Centrale Joodse Raad sprak van een ‘schandalige en ongevoelige daad’ en vindt het een dramatische inmenging in het zelfbeschikkingsrecht van religieuze gemeenschappen. Rabbijn Aryeh Goldberg van het Rabbinnical Center of Europe heeft scherpe kritiek op de uitspraak. Volgens hem is de uitspraak ‘een fatale klap voor de godsdienstvrijheid’ en druist de beslissing in tegen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Menachem Margolin, baas van het Rabbinical Centre of Europe, voegde daar aan toe dat ‘een pr-campagne in samenwerking met de moslimgemeenschap misverstanden uit de weg kan ruimen, en dat zo voorkomen kan worden dat religieuze vrijheid in Europa aan banden wordt gelegd’.

Ook in Nederland ligt de besnijdenis onder vuur. Vorig jaar riep het KNMG artsen op besnijdenis actief te ontmoedigen. Afgelopen woensdag vond er in Rotterdam een symposium plaats, georganiseerd door het KNMG, onder de titel Circumcision: forbid, deter or encourage?

3 Reacties

 1. BS”D

  En helaas……alle peilers van het Jodendom liggen systematisch onder vuur…..en nochthans willen wij Europese Joden het niet zien.

  -Koosjer slachten wordt aangevallen, ookal zijn er onafhankelijke niet-Joodse en wetenschappelijke bronnen/instanties die aangeven dat de koosjere slacht het meest humaan is van allen.

  -Sjabbat: het draagverbod voor Joden op Sjabbat (Joden die zich aan de Sjabbat willen houden wordt dit wettelijk onmogelijk gemaakt door hun te dwingen hun ID-kaart bij zich te hebben op straffe van een boete van 60-120 euro). Het proefproces hiertegen loopt nog in hoger-beroep

  -Besnijdenis:
  De locale boeren-vereniging KNMG is voorstander van zo’n verbod, maar negeert voor het gemak maar even alle wetenschappelijk onderzoeken en bewijzen van o.a. de WHO (ietsjes groter en geleerder)

  Besnijdenis:
  *voorkomt besmetting met HPV-virussen die peniskanker, prostaatkanker en baarmoederhalskanker veroorzaken, MITS dit gedaan wordt voordat de persoon sexueel actief wordt.
  *maakt het moeilijker om een SOA op te lopen
  *maakt het moeilijker om HIV/AIDS op te lopen
  *zorgt er voor dat de prostaatvergroting bij mannen (door eigen aanmaak van testosteron door de voorhuid) op hogere leeftijd niet voorkomt.
  *op jonge leeftijd is poliklinisch en binnen 1 dag genezen. Daarentegen op hogere leeftijd is dit een dramatische en pijnlijke ingreep door een gigantisch wond-oppervlak, wond-spanningen en erecties en daardoor ook nabloedingen ondanks hechtingen.
  *zoals in de Thora aanbevolen op de 8e dag, is zodanig goed en gunstig doordat dit het enige moment is in het leven van de mens dat zijn lever op 110% procent werkt.

  Maar:
  Mijn betoog is dus een waarschuwing…… de messen worden weer geslepen in Europa en men zoekt weer een slachtoffer.
  En het maakt ze niet uit of de Jood nu religieus is of niet…….

 2. Het probleem, zoals al vaker bewezen, ligt bij onze rabbijnen. Dezen schijnen niet in staat te zijn om 1 front te creeren: 1 stem, die de dingen duidelijk en begrijpelijk voor de luisterende zijde, kunnen uitleggen. In plaats daar van, maken de rabbijnen zich schuldig aan verdeling en vervreemding van het Jodendom.
  In de eerste paar eeuwen van de huidige jaartelling besloten onze Wijzen om de Tora `user-friendly´ te maken en schreven gedurende vele jaren de MIshna. Het boek gaf niet alleen uitleg hoe je de Tora in je dagelijks leven kunt aanpassen, maar ook hoe je dingen doet via de Joodse wetten. Ze maakten zelfs uizonderingen op de wetten, omdat ze begrepen dat de geboden en wetten op het dagelijks leven moesten worden aangepast, en niet omgekeerd.
  Onze huidige rabbijnen hebben noch de kennis, noch de moed, om onze religie aan te passen. Makkelijker is het om vrouwen uit te sluiten (juist het omgekeerde wat onze Wijzen schreven), homofilie een ziekte te noemen en met gotspe te beweren dat alleen het orthodoxe Jodendom het recht heeft om namens ons te spreken, en dan tegelijkertijd iedere andere vorm van Jodendom te verpulveren.
  Als resultaat krijgen we dan incompetentie om het Jodendom te vertegenwoordigen, wetten die onze eeuwenoude gebruiken en tradities zullen annuleren en Joden, vele Joden, die zich niet meer met het gekakel en geruzie van enkele rabbijnen kunnen identificeren en een andere manier gaan zoeken om hun Jodendom te beleiden.
  Onze kracht lag in onze eenheid. Onze rabbijnen hadden visie en moed. Jammer dat in deze tijden zelfbelang en zelfbehoud belangrijker zijn dan het in stand houden van de eenheid.

 3. besnijdenis vind plaats op de 8ste dag.gebod van de schepper.precies op die dag.is de stollings factor het hoogste.laten we deze discussie sluiten en dit gebod opvolgen.zijn woord is waarheid.en laten we niet naar menselijke denk beelden luisteren!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.