De nieuwe Joden

Op 4 mei om 20.00 denk ik steevast aan mijn opa en hoe hij zijn broer moest begraven nadat deze door de nazi’s als represaille voor de aanslag op SS-Obergruppenführer Rauter was geëxecuteerd. Het is een moment waarop ik mij herinner hoe wij samen naar de herdenking op de Waalsdorpervlakte (zoveel mooier dan de poppenkast bij die foeilelijke fallus op de Dam) keken.

Maar los daarvan doen 4 en 5 mei me elk jaar minder, ik voel mij een stuk meer op mijn plaats bij de herdenking van 15 augustus, steevast vrij van ophef. Want dat laatste begint de Echte Bevrijdingsdagtraditie te worden.
Ophef, dit jaar moesten we opeens verdronken ‘vluchtelingen’ herdenken, hoewel nauwelijks 3 procent van de bootmigranten die op de Middellandse Zee verdrinken ook echt dat etiket verdienen. Maar ja, vluchtelingen zijn de zoveelste groep ‘nieuwe Joden’. Nog zo’n traditie: de vraag welke antisemitische rapper of ‘antizionistische’ acteur het Comité 4 en 5 mei dit jaar heeft uitgenodigd om de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te verbreden.
Dat verbreden en natuurlijk het obligate ‘verbinden’ schijnt nodig, want de herinnering aan 60 miljoen slachtoffers van die oorlog blijkt niet voldoende om ook de interesse van allochtonen, pardon, van ‘Nederlanders met een migratieachtergrond’ voor Dodenherdenking en Bevrijdingsdag te wekken. Hoe goed dat lukt, kon u vorige week zien op de Dam, waar het toegestroomde publiek nog blanker was dan bij een GroenLinks-partijconferentie.
Maar goed, op 5 mei deed ik in de auto de radio aan om nog net even te horen hoe op Radio 1 een spreker – hoorbaar met de zo vurig gewenste immigratieachtergrond – verkondigde dat ‘moslims de nieuwe Joden zijn’. Ik weet niet wie de spreker was, maar ik weet wel wat ik van hem vind: een antisemiet. Want wie met een stalen gezicht dit soort gotspes durft te uiten is niets anders dan een Jodenhater.

Afnemende minderheidsstatus
Wie beweert dat een bevolkingsgroep die op geen enkele wijze wordt belemmerd in haar religieuze of burgerlijke rechten, wier gebedshuizen overal als puntige paddenstoelen uit de grond schieten, die als kool groeit, tegen welke geen serieuze terreurdreiging bestaat (ondanks het feit dat negen van de tien aanslagen in Europa worden gepleegd door haar eigen leden), in dezelfde situatie verkeert als het volk dat is onderworpen aan de best georganiseerde massamoord uit de geschiedenis, bagatelliseert de Holocaust.
Bovendien zijn zij die het hoogste woord hebben over ‘de nieuwe Joden’ steevast dezelfden die niets hebben – en dan druk ik mij voorzichtig uit – met Israël. U weet wel: alle sympathie voor dode Joden gecombineerd met een hartgrondige afkeer van de levende. En die dan ook nog eens vinden dat antisemitisme eigenlijk geen racisme meer is omdat Joden inmiddels niet meer als minderheid, maar als onderdeel van de blanke onderdrukkende meerderheid worden gezien. (Robert Vuijsje sprak vorige week zijn verbazing al uit over deze ontwikkeling.)

U weet wel: alle sympathie voor dode Joden gecombineerd met een hartgrondige afkeer van de levende

Joden hun minderheidsstatus en nu ook hun historische rol afnemen door moslims (of bootvluchtelingen of wie dan ook) als hun moderne evenknie te zien – eigenlijk is het de voltooiing van het werk dat de nazi’s in de jaren 30 begonnen: het uitwissen van het jodendom. Eerst als mens en nu dus zelfs als herinnering. Als Reinhard Heydrich en Wilhelm Stuckart vandaag de dag hadden geleefd, zouden zij waarschijnlijk ook hebben geroepen dat zíj de nieuwe Joden zijn. Een Jood mag zelfs geen slachtoffer meer zijn, hij is dader, want Israël is per slot van rekening De Bezetter, nietwaar? En dat terwijl keppels op straat moeten worden afgenomen, synagogen en scholen moeten worden beveiligd en we allemaal weten tegen wie de aanslagen in Toulouse, Parijs, Brussel en Kopenhagen gericht waren.
Laat er geen twijfel over bestaan: moslims zijn níét de nieuwe Joden. Joden zijn de nieuwe Joden. De nieuwe, de oude, en in de ogen van de bij het Comité 4 en 5 mei zo geliefde ‘verbinders’… de eeuwige.

11 Reacties

 1. Volledig eens. Terwijl alle publieke instanties worden geprivatiseerd, zien we dat de Geschiedenis steeds meer onderworpen wordt aan het democratische proces. De mening van de meerderheid (of van de mondigste minderheid) omtrent de feiten, is de gangbare. En zo zijn de Armeniërs niet afgeslacht door de Turken, hebben de Israëli’s een bestaand Palestijns land bezet in 1967 en is de slavernij een blanke Europese uitvinding geweest 4 eeuwen terug.
  Zo is de Islam een religie van de vrede, die het beste voorheeft met de hele mensheid, is het de schuld van Europa en Amerika dat Syrië een puinhoop is (of was het toch de Mossad?) en hebben de Joden de Twin Towers neergehaald.
  O, en niet te vergeten: de veroveringen van de Kaliefen in de 8e eeuw hebben nooit plaatsgevonden: dat is Christelijke propaganda. Het Christelijke Midden Oosten en Noord-Afrika hebben zich vrijwillig onderworpen aan de Islam.

  Zucht.

 2. Dank u voor deze woorden. U naam ze van mijn hart. En paar jaar geleden werd ik uitgenoodiged om over mijn fiber kunst te spreken . Met een groep van Locale Joodse en Arabische Vrouwen die samen lezingen hooren,in Beth Therezin Museum. Ik ben in 1943 geboren in Europa, en ik zij dat naar de orlog wij Vluctelingen waaren, een van de arabische vrouwen zij : Niet waar , jooden waren nooit vluchtelingen, Allen arabieren kunne vluchtelingen zijn”. Rustig zij ik tegen haar : Na ww2 was Europa overstroomt met vluchtelingen van heel wat Landen!! en we kregen en Document van UNRA dat we krijgen als reis document en om vaccines te krijgen. Maar wij hebben hard gewerkt om het leven op nieuw te bouwen. En die status is niet erfelijk !”

 3. Rede te meer om snel te vertrekken en anoniem gelukkig te worden. Na een vol jaar te horen krijgen dat je sjijntje van een zoon op zijn middelbare school in Amsterdam standaard gediscrimineerd is en de school bij dit zoveelste incident net doet of zijn neus bloedende is. En na zoveel nieuwe onthullingen van antisemitisme in NL, maar ook daarbuiten. Nee, ik ga niet zitten wachten tot het komen gaat. 1 x is 1 x teveel. Nooit meer leed….

 4. Vroeger op school werd mij geleerd hoe erg de tweede wereldoorlog was. Vooral ook de joden die gezocht werden en vermoord zijn.
  Al sta ik ook stil bij 4 mei dan bekruip mij een naar gevoel en walg ervan hoe het toen is gegaan.
  Nog steeds worden de joden nog erg gehaat. Waarom, waarom ? Geef de nieuwe joden een vrij leven zoals wij mogen leven!
  Waar is de waarde van het leven gebleven en vooral het respect naar de joden toe?
  Ik word daar kwaad over en verdrietig voor zoveel haat in de wereld die de macht nemen om al die aanslagen enz.!
  4 mei blijven wij de joden en alle anderen gedenken!

 5. Bart Schut heeft het weer bij het rechte einde ! Helaas zijn de joodse Nederlandse bestuurders ook niet zonder blaam. Het niveau om maar toch als goede geassimileerde hollanders over te komen stijgt soms boven belang van de joodse gemeenschap uit.

 6. Mijn insteek is deze: Dat de derde wereld doordesemd is met corruptie, nepotisme, antisemitisme, analfabetisme, homofobie, seksisme, xenofobie en allerlei magisch denken. Wanneer de bevolking aldaar blijft exploderen, als wat voor progressief of links doorgaat denkt dat het leuk is alles en iedereen op te vangen en nooit iemand wil uitzetten, tegelijkertijd mensen 15 jaar vast houdt in procedures en hiermee de facto menselijke lijden veroorzaakt en dat vervolgens via pr-praatjes om de zoveel tijd iedereen die afgewezen is toch een verblijfsvergunning wil geven en dus probeert te profiteren van hetzelfde leed dat ze veroorzaken, vervolgens die mensen in achterstandwijken dumpt en aan een uitkering infuus legt, als die zogenaamd progressieve mensen alleen maar praten over minderheden, grote steden en hoger opgeleiden, als het zo is dat de burger niet beroofd, verkracht, vermoord of geterroriseerd wil worden, als progressief Nederland tegelijkertijd alles en iedereen op een flexcontratje zet: Dan concludeer ik dat links/progressief Nederland al twintig jaar lang druk is met het vervreemden van 90% van het electoraat. Tegelijkertijd gebruikt men wat men dan multiculturalisme noemt om bepaalde bevolkingsgroepen anders te behandelen dan andere burgers en via subsidie probeert om te kopen, tegelijkertijd met antisemieten en seksisten kokketeert, als de voorman van de PvdA ook nog Blut und Bodem achtige uitspraken doet als: “Rood tot in de dood”, of uitspraken als “nivelleren is een feestje”, dit terwijl 90% van de bevolking middenklasse of hoger is en dus denkt dat ze door die neuroot beroofd gaan worden, etc etc etc

  Dan is dat in het geheel niet progressief te noemen.

 7. In een pas gepubliceerd boek van mij, stel ik voor na de capitulatie van Japan , Werld Wijde herdenking WW
  En op 27 janauari iedereen die dood vond, door wat ik benoem als de Waanzin aan de Wannsee.
  Nu, ik de kans krijg kaart ik meteen aan, wat geen krant wilde plaatsten. Het is vertaald, maar uitgeveij Sander heeft het boek ” mist in augustus” uitgegeven en overal staat bij. De euthanasie praktijken van de Nazi’s! Pardon, je kan voor of tegen euthanasie zijn. Maar geniocide is moord en geen euthanasie. Het enige dat klopt is thanatos, dood. Maar eu is goed / zacht. Euthanasie is op verzoek bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden, uitgevoerd door een arts en diens naam is geen Mengele. Ongetwijfeld is er wel uitzichtloos en ondraaglijk geleden. Maar euthanasie praktijken door de Nazi’s? . Manja Croiset.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.