De mooiste Joodse vrouwen

Afgelopen week maakte de Newyorkse showbizzwebsite GlobalGrind de lijst met ‘The Hottest Jewish Women of 2012’ bekend. Wie haalden de lijst en wie waren de opvallende afwezigen?

Alleen dames uit de VS, Canada en Israël staan vermeld. Bijvoorbeeld de Canadese actrice Mia Kirschner, vooral bekend van de serie The L-word. De sociaal betrokken Kirschner is ook mede-auteur van een boek over vluchtelingen uit de hele wereld. Haar eigen vader werd geboren in een vluchtelingenkamp in Duitsland en ontmoette haar moeder in Israël. Ook hooggenoteerd staat het Israëlische supermodel Bar Refaeli (zie ook de volgende pagina). De uit Nederlands-Joods familie afkomsttige actrice en zangeres Emmy Rossum werd in 2005 genomineerd voor een Golden Globe in haar rol in The Phantom of the Opera, waarvoor ze wel een Saturn Award ontving. Rossum trad als klein meisje jarenlang op samen met Placido Domingo en Luciano Pavarotti. De Actrice Mila Kunis staat op de tweede plaats van de ranglijst. Op 7-jarige leeftijd emigreerde ze vanuit Oekraïne naar Los Angeles. Kunis kreeg vooral bekendheid door de That’s 70’s Show. Op nummer 1 staat het Israëlische supermodel en actrice Esti Ginzburg, die in tegenstelling tot Refaeli vol overtuiging in dienst ging: „Military Service is one of the things I personally believe in,” verklaarde ze. Op de NIW-redactie verbaasden we ons over de afwezigheid van de Israëlische actrice Natalie Portman, de Amerikaanse actrice Alicia Silverstone en stand-up comédienne Sarah Silverman.

Bekijk hier de volledige lijst

 

1 Reactie

 1. Shlomo HaMeleg (koning Salomo) schreef voor zijn moeder Bat-Sheva een loflied nadat zij hem terecht had gewezen na een fout die hij had begaan.
  Het loflied is wereldberoemd en wordt gezongen in alle Joodse-huishoudens (van chasidisch tot liberaal) op vrijdag avond, voor de Kidoesj.

  Het heet: Eeshet Chayil, Mi Yimtza ?
  Een sterke Joodse vrouw: Wie vindt deze?

  En Koning Salomo besluit zijn lied, na een opsomming van goede kwaliteiten die je in een persoon kan aantreffen, met de belangrijkste kwaliteit die hij als wijste man op aarde toen heeft gevonden:
  Sjeker haChen veHewel haJoffie
  (een leugen is de bevalligheid, en als een ochtendnevel die snel optrekt de schoonheid)
  iesja Yirat HaShem, hie tithalal
  (de vrouw die G’ds geboden nauwlettend volgt, die wordt waarlijk geprezen).

  Moge het zo zijn dat alle Joodse vrouwen spoedig G’d’s geboden in liefde en ontzag zullen volgen en zo hun ware schoonheid naar buiten zal treden.

  Chanoeka Sameach

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.