CJO: ‘ afschuw’ over uitspraken Wilders

Het Centraal Joods Overleg (CJO) laat in een officieel persbericht weten ‘met afschuw’  kennis te hebben  genomen van ‘ de discriminerende uitlatingen van Geert Wilders tijdens zijn toespraak in Den Haag 19 maart jl. over Nederlandse medeburgers van Marokkaanse afkomst’ .Verder verklaart het CJO: „Als vertegenwoordiger van de Joodse Gemeenschap in Nederland nemen we met kracht afstand van zijn uitspraken.”

De bij het Centraal Joods Overleg aangesloten organisaties zijn: Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK);Portugees-Israëlitisch Kerkgenootschap (PIK);Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom; Federatie Nederlandse Zionisten (FNZ); Stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW); Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI);Nederlands Joodse Jeugd (NJJ) en Stichting Bij Leven en Welzijn (BLEW).

 

4 Reacties

 1. Met ‘afschuw’ neem ik kennis van de ‘afschuw’ van het CJO.
  Nog steeds waait er door na-oorlogs joods Nederland een ijskoude, geniepige wind van hoge hoeden en lage standaarden!
  Zonder al te veel nadenken en misschien ook zonder overleg worden direct ‘damage-control’ communiqués uit gegeven. Ook is het mogelijk dat men bij het CJO het ijzer wilt smeden aangezien het nu wel heel heet geworden is en zo winst uit de situatie wilt slaan door het ijzer a.k.a. Wilders, aan te vallen.
  Het is nu eenmaal een fait accompli dat Nederlanders heel vriendelijke mensen zijn die ook heel tolerant staan t.o.v. Vreemdelingen en buitenlanders.
  Alleen zodra deze vreemdelingen en buitenlanders naar Nederland komen en plotseling als buurman of werk collega op de proppen komt, dan is van vriendelijkheid en tolerantie weinig meer over!
  Dit geldt natuurlijk ook voor andere volkeren in de wereld maar daar heb ik het nu niet over.
  De allochtoon (een vreselijk woord, dat ik pas een jaar of tien ken) moet om zich in Nederland thuis te kunnen voelen, zich aanpassen aan cultuur en gedragsnorm. Dat is ook een vaststaand feit. Dat was bij ons Joden zo en bij de Ambonezen die naar Nederland kwamen en hun assimilatie ik van dichtbij heb zien gebeuren.
  Echter een Nederlander wiens grootvader als gastarbeider naar Holland kwam en vandaag de dag nog steeds zijn Marokkaanse cultuur en identiteit op de eerste plaats stelt, is niet geïntegreerd en krijgt zo dus van de Nederlander de koude schouder.

  Wilders is volgens mij een echte Hollander die recht door zee gaat.
  Hij zegt als politicus wat er in een brede laag van de bevolking gedacht en gesproken wordt. Hij dwingt zodoende de Marokkaan of Turk te kiezen. Of te integreren of weg te gaan. Op twee bruiloften dansen gaat niet. Dat is dus door de grote partijen en regeringen al in vele situatie geprobeerd en faliekant de mist in gegaan!

  Ook ik als Nederlandse Jood heb 45 jaar geleden ook die keus gemaakt. Assimileren of naar Israel gaan.
  Israel heeft gewonnen ( was niet zo moeilijk – hands down) en heb ik er geen dag van mijn verdere leven spijt van gehad.
  Die slijmballen van het CJO geven mij (weer) gelijk…..

 2. De heer Jack Klaber

  Shalom,

  Uw reactie in het NIW van 21 Maart op het artikel van CJO.
  Ik Ben het totaal met U eens. Met vrienden zoals die mensen
  heeft men geen vijanden nodig.

  Assimileren in dit specifieke geval betekent waar je mee omgaat
  wordt je mee besmet.

  met vriendelijke groeten
  mevr. Evelyn Verlaan
  Haifa

 3. De geachte CJO dames en heren die schandaal over Wilders spreken, hebben kennelijk de volgende video niet gezien waarin een Marokkaanse tiener zijn mening over Joden reflecteert. Dat is niet uitsluitend zijn mening (daarvoor is hij veel te dom) dat is de mening van de hele bende behorend tot de “vrienden van Allah”.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ac_AXVq3qVk
  Zelfs in de demonstratie konden “uw zielige vrienden” het niet laten. Op een van de Spandoeken stond het opschrift : “Wilders de Hond van Israël” https://twitter.com/Lord_Wanhoop/status/447463517226946560/photo/1/large en link http://www.nujij.nl/politiek/protestmars-spandoek-wilders-hond-van-israel.27585486.lynkx

  De volgende video uit de demonstratie heeft mij bijna tot kotsen gebracht:
  https://www.youtube.com/watch?v=lwi3K4jTeTk
  Wat voor soort tolerantie was in deze “demonstratie tegen racisme” te vinden als de Marokkaanse ‘vrienden” droegen de vlaggen van de Jihad. Zie link:
  https://ejbron.wordpress.com/2014/03/22/demonstreren-bij-de-dokwerker-met-de-jihad-vlag/
  De moslims konden net zo goed een hakenkruisvlag meebrengen en de Dokwerker monument ermee bezoedelen. De Jihad-vlag heeft dezelfde strekking als de Swastika. Beiden staan symbool voor etnische zuiveringen “Rivers of Blood (Enoch Powel 1968), systematisch moord en slavernij. Kan u het niet schelen, dat de monument van de ‘Februari Staking’ (1941) die symbool staat voor verzet en gevecht voor vrijheid wordt op deze wijze besmeurt met zo’n drekvlag?

  Het Marokkaanse tienertje dat graag Joden wil prikken, had het fout. Joden en Israëliërs zijn niet hetzelfde. Absoluut niet. Israëliërs zijn niet gewend voor hun vijanden te knielen en te kruipen. Ze onderhandelen met ze liever op een respectabele wijze: door de loop van een geweer.

 4. Ik denk dat ze zich laten inpakken door het naoorlogs doorgetrokken
  gelijkheidsbeginsel dat
  a) in de kern als dekmantel dient om de grote instemming die de Shoah onder het merendeel van de bevolking had weg te poetsen en
  b) daarmee gestalte te kunnen geven aan de ondergraving van Israël als Joodse staat.
  De Joodsche Raad is opnieuw gegijzeld zouden we kunnen stellen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.