Celebritychoepa’s

Actrice Anne Hathaway is onlangs onder de choepa gegaan met haar nieuwe man Adam Shulman. Hathaway, 29, onder andere bekend als Catwoman uit de laatste Batman, is katholiek opgevoed, haar nieuwe man is Joods. Het huwelijk werd gesloten in de aanwezigheid van een rabbijn en een priester. Hathaway en Shulman maakten gebruik van dezelfde weddingplanner als Natalie Portman. Portman trouwde in augustus. Haar man is niet Joods, maar dat weerhield het koppel niet van een choepa. Ook actrice Drew Barrymore stond recentelijk onder de choepa; de niet-Joodse trouwde afgelopen maand met haar Joodse liefde. Het Amerikaanse online Tablet Magazine signaleert een trend onder beroemdheden: choepa’s voor gemengde stellen. Het jodendom is niet alleen populair onder Amerikaanse celebrities, ook in de Amerikaanse politiek worden Joodse feesten gevierd. Zo schoof president Obama afgelopen Pesach aan bij de seidertafel in het Witte Huis. Tablet Magazine constateert een verschuiving in de Amerikaanse cultuur. Voorheen werd die vooral gedomineerd door christelijke tradities, maar tegenwoordig maken ook Joodse gebruiken er deel van uit.

5 Reacties

 1. En dit is helaas wat je krijgt als je LJG-achtige “normen en waarden” introduceert in de Joodse wereld: Joden die trouwen met niet-Joden, er een beetje een Joods sausje overheen gieten en dan is het Kosher-style en dus goed.
  Enige probleem is dat de kinderen van dit “huwelijk” niet-Joods zijn of niet-Joods worden opgevoed en we hier dus gewoon een stille en sluipende holocaust hebben. Dit heeft er al voor gezorgd dat er in de USA al een netto afname is van het aantal halagisch-Joodse inwoners.
  En hiermee heeft het reform-jodendom haar doelstelling uit 1820 bereikt die dhr “Rabbijn” A. Geiger rond 1800 in Duitsland introduceerde: weg met Joodse normen en waarden, aansluiting bij de lutherse kerk, rusten op zondag, Israel is niet meer het beloofde land, etc.
  We weten allemaal welke vloek we hiermee over onszelf hebben afgeroepen en welke verschrikkelijke straf 100 jaar later terugkwam als een boemerang in datzelfde Duitsland onder de NSDAP.

  De profetieen van onze heilige profeten worden door de LJG/Reform opzij geschoven als onzin en niet meer van deze tijd. Alleen de voorspelling is door de profeet Jirmiyahu gedaan dat indien Joden opzettelijk G’d zijn geboden/verboden verkrachten, we hiervoor een verschrikkelijke prijs zullen betalen. Hij waarschuwt hier nadrukkelijk voor in hoofdstuk 44.
  En dat was in zijn tijd toen met Babylon (en we hebben het geweten), dat is daarna zo geweest met Rome, dat is zo geweest met Duitsland en dat zal ook zo zijn met de USA als we deze onzin niet stoppen.

  Voor onze eigen veiligheid: stop deze onzin, dien G’d op de manier zoals de echte orthodoxe Rabbijnen dit voorschrijven (dus niet LJG/reform) en werk op die manier aan de “Tikoen olam”.

 2. Meneer Pinchas, mooi staaltje judeo – extremisme. En dat alles onder het mom van een ‘sluipende holocaust’. Chutzpah indeed ! Ik kom zelf uit een gemengde familie waar de menorah broederlijk naast de Maria Magdalena op de schouw staat..

  • Noah, jij bent een rijk mens. Je weet het beste uit 2 werelden tot 1 uniek geheel te maken. En daar mag je heel erg trots op zijn !

 3. Noah,

  en dan ga ik er van uit dat jij trots bent op verwatering van je Joodse identiteit waarbij je een afgodsbeeld plaatst naast een Menora, dat jij dat ook aan je kinderen gaat leren, en dat jouw kleinkinderen zo zeer verdund eb vervreemd zullen zijn dat ze met een 75% kans al niet meer joods zullen zijn. En daar ben jij trots op?

  We hebben de overlevering en overleving van het Jodendom voor meer dan 3300 jaar te danken aan mensen die zich strikt hielden aan de Joodse traditie en de Joodse normen en waarden en deze ook onderwezen aan de Joodse en niet-Joodse wereld.
  De mensen dit dit niet hebben gedaan (Hellenisten=chanuka, Kristenen, Karaieten, reform-jodendom) zijn ondertussen al verdwenen van het Joodse podium of zijn hard op weg die kant op te gaan.

  Het enige dat een beetje verstandig persoon nodig heeft is de geschiedenis te bestuderen van ons volk en te leren van fouten uit het verleden…..ook die van gemengde huwelijken.
  Wie niet leert van de geschiedenis is gedoemd deze te herhalen, te herhalen, te herhalen, te herhalen, etc….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.