CDA Amsterdam spreekt zich uit tegen kakkerlakvlag van BDS

Diederik Boomsma, fractievoorzitter van het CDA Amsterdam, heeft naar aanleiding van berichtgeving van het NIW over BDS-activist Robert-Willem van Norren opheldering gevraagd aan burgemeester Halsema. De BDS’er werd onlangs gefotografeerd met een bewerkte versie van de Israëlische vlag waar de Davidster was vervangen door een kakkerlak.

“Als ik de foto zie in het NIW, namelijk een Israëlische vlag met een kakkerlak, vind ik dat de grens is overschreden,” zei Boomsma donderdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Algemene Zaken. Daarbij vroeg de fractievoorzitter aan de burgemeester of er stappen worden gezet tegen de demonstraties. Ook op Twitter zette het CDA Amsterdam zich fel af tegen de actie van de BDS-activist. “Vrijheid van meningsuiting en demonstratie zijn bijkans heilig, maar er zijn grenzen. Kakkerlakken op de Israëlische vlag plaatsen tijdens een demonstratie in Amsterdam kan niet” schrijft het CDA.

Burgemeester Halsema liet tijdens de vergadering weten dat de gemeente zich ‘eigenlijk niet kan bemoeien met de inhoud van een demonstratie’. Wel benadrukte de burgemeester dat dat ‘niet wegneemt dat er wettelijke begrenzingen zijn voor dit soort demonstraties. “In dit specifieke geval zal ik dit nagaan,” aldus Halsema. Het incident zal dus verder worden onderzocht. Het CDA krijgt op een later moment antwoord over de kwestie.

Ook pro-Israël activist Michael Jacobs, die burgemeester Halsema een e-mail stuurde over de kwestie met de vlag, was aanwezig bij de vergadering van de raadscommissie. Hij vroeg Halsema nogmaals om de manifestaties van de BDS-activist te verbieden. Volgens Jacobs zouden de BDS’ers zich niet beperken tot antisemitische vlaggen, maar zouden Israëlische toeristen met regelmaat door de groep activisten worden uitgescholden. “Daarbij neigen zij ook naar fysiek geweld,” aldus Jacobs.

 

5 Reacties

  1. – Volgens Jacobs zouden de BDS’ers zich niet beperken tot antisemitische vlaggen, maar zouden Israëlische toeristen met regelmaat door de groep activisten worden uitgescholden. “Daarbij neigen zij ook naar fysiek geweld,” aldus Jacobs.”

    Kan allemaal waar zijn en zal, ALS het ooit tot een rechtsgang zou komen, wel mee gewogen worden, maar uitschelden van toeristen en NEIGEN tot fysiek geweld is níét strafbaar en kan dus niet vervolgd worden. En verbieden kan evenmin, als je schelden verbied kan je élke burger wel aan gaan houden en hetzelfde geldt voor het NEIGEN tot fysiek geweld. Ergens toe NEIGEN is (juridisch gezien, bij lange na nog géén dóén.

    Dus die argumenten kunnen en zullen nooit een grond zijn voor het verbieden van een demonstratie. Hoe graag we dat ook zouden willen, juridisch houden díé argumenten geen stand.

  2. Deze BDS-er overschrijdt voortdurend de grenzen van de algemeen geldende regels van fatsoen. Hij is niet in staat te begrijpen dat er een verschil is tussen demonstreren en beledigen. En is hij dus strafbaar. Zo simpel is het, mevrouw de burgemeester. U heeft vast wel een exemplaar van het WvS ergens liggen ? Dan kan deze man worden aangeklaagd.

  3. Het wordt tijd dat de wet wordt aangepast. Het zou U sieren burgemeester Halsema als U deze meneer een verbod op zou leggen. Het is haat zaaien naar de Joodse?bevolking?in ons land. Maar ook naar de Israëlische burgers die ook nog in Nederland leven. En zeker naar de toeristen uit dit land.

  4. “Dat de gemeente zich ‘eigenlijk niet kan bemoeien met de inhoud van een demonstratie’”

    Hoe kan zij dit nu een demonstratie (met inhoud) noemen! Een kakkerlak op een vlag dat zegt toch genoeg en deze reactie van Femke Halsema ook want eigenlijk stemt zij er zo stilzwijgend in toe.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*